Zoek
Sluit dit zoekvak.

Olympus laat zien dat ze niet zijn uitgespeeld: nieuwe Lens roadmap 2020

Geüpdate op 02/07/2020 door Yoreh

Olympus liefhebbers schrokken toen ze lazen dat het Japanse bedrijf uit de camera-industrie stapt en die tak verkochten aan het bedrijf JIP. Het camera bedrijf gaf echter ook aan niet te stoppen met het produceren van camera’s en lenzen en dat hebben ze laten zien door nieuwe producten te introduceren. 

Olympus camera’s staan, samen met Panasonic, bekend om het gebruik van de Micro FourThirds sensor waarbij je een zoom van 2x hebt ten opzicht van een full frame 35mm sensor. Een ‘crop’ als deze komt goed van pas bij filmmakers, portret- en wildfotografie omdat je dichter bij je onderwerp zit. Olympus heeft een aantal nieuwe lenzen voor 2020 en 2021 aangekondigd. Hieronder zie je de ‘lens roadmap’ die DigitalCameraWorld heeft samengesteld.

Olympus-lens-roadmap-2020

Nieuwe lenzen zijn de M.Zuiko Digital ED 150-400mm f/4.5 TC 1.24x IS Pro, die al bijna twee jaar in de maak is, maar er nu eindelijk echt aan lijkt te komen.

Een andere nieuwe lens is de ED 8-25mm F4 Pro lens waarbij je een 35-mm equivalent van 16-50mm hebt. Dat betekent dat je geweldige wijdhoek lens hebt voor het nemen van landschap en architectuur foto’s.

Er hangt nog wat mystery rondom een lens die een brandpuntsafstand bereik heeft van 60-75mm (120-150mm 35mm-equivalent). Er is nog bijna niets bekend over deze lens. We weten alleen dat het een ‘pro’ variant wordt.

Nog een leuke update: de Olympus OM-D E-M1X krijgt met de volgende winter firmware upgrade vogel-detectie. De officiële naam is Subject Recognition System. Deze nieuwe eigenschap is interessant omdat de M1X voornamelijk wordt gebruikt door sport- en natuurfotografen. Dankzij de vogel-detectie wordt het scherpstellen op snelle kleine vogeltjes een stuk makkelijker.

M.Zuiko Digital ED 150-400mm f/4.5 TC1.25x IS Pro komt deze winter uit

Deze 150-400mm lens is niet alleen bijzonder vanwege het maximale diafragma van f/4.5 over het hele bereik, maar ook omdat je eigenlijk een 300-800mm zoom hebt. Dit komt omdat de Micro FourThirds-sensor een crop van 2x heeft. Gebruik je de geïntegreerde 1.25x teleconverter, dan heb je zelfs een bereik tot 1000mm!

De lens werd al aangekondigd in maart 2019 en Olympus geeft aan nog steeds niet klaar te zijn met het eindontwerp. Dat de lens te koop is in de winter van 2020/21 lijkt echter behoorlijk zeker.

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Olympus OM-D E-M1x

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, den