Search
Close this search box.

OM Digital systems, Olympus, brengt nieuwe OM-1 camera uit op 15 februari 2022

Geüpdate op 14/02/2022 door Yoreh

Ze hangen het niet aan de grote klok, maar OM Systems kondigt de nieuwe OM-1 camera aan op 15 februari. Het nieuws werd bekend gemaakt aan het eind van een algemene video.

In de serie van OM System (voorheen Olympus) ‘The Pursuit of Momens Hidden’ laat OM System fotografen zien en vertellen over hun werkwijze. De video’s van 1 minuut zijn goed in elkaar gezet en kijken lekker weg. In de vijfde en laatste aflevering kondigde het bedrijf aan een nieuwe camera te lanceren op de 15e van februari. Dankzij 43rumors.com zijn er ook foto’s van de OM-1 camera te vinden.

OM-Systems-OM-1-camera-gelekt

De aankondiging vindt plaats vóór te grote onthulling van de Panasonic Lumix GH6 op 22 februari. Deze maand krijgen we dus twee nieuwe Micro FourThirds camera’s te zien en dat kan duiden op een nieuw leven voor deze sensor.

Specificaties

Ook de specificaties zijn op straat te komen liggen en in de spec-PDF kunnen we zien dat het om een 20MP sensor gaat, waarbij je tot 20 foto’s per seconde neemt en 4K 60fps film opneemt. Er zijn dus geen revolutionaire verbeteringen op de 599 gram wegende camera te vinden. Wel is de OM-1 volledig gemoderniseerd en klaar om tegen een niet al te hoge prijs te worden verkocht.

De ingebouwde 5-assige optische beeldstabilisatie maakt het een zeer interessante camera voor filmmakers. Boven op de camera zit ook een aparte rode film start/stop knop. Daaruit kunnen we opmaken dat deze camera een hybride functie heeft. Op het eerste gezicht lijkt de OM-1 een beetje op de Panasonic Lumix GH5 II.

MFT-camera’s minder populair

De Panasonic GH5 II en Lumix GH5s zijn een van de beste systeemcamera’s en camera’s voor 4K film. Maar, door de komst van geweldige full frame camera’s als de Sony A1, A7R IV en Canon EOS R5 en EOS R6 raakte het MFT-systeem in verval. Zeker omdat er geen nieuwe toonaangevende MFT-camera’s werden uitgebracht.

Het MFT-systeem werd in 2008 door Panasonic en Olympus uitgebracht. Dit deden ze met het idee om kleinere en lichtere camera’s te kunnen bouwen. Iets wat ze zeer goed gelukt is.

Wederopstanding van de MFT-sensor

De Micro FourThirds sensor is kleiner dan die van APS-C en zelfs twee keer kleiner dan een full frame-sensor. Dit maakt de MFT systeemcamera’s niet alleen lichter, maar brengt ook voordelen voor fotografie en film met zich mee. De huidige camera’s zijn inmiddels flink verouderd en daarom zijn we benieuwd wat de Panasonic en OM System camera’s met zich meebrengen. Van de Panasonic GH6 weten we al dat deze 5.8K 60fps en 4K 120fps kan filmen.

Full-frame-en-MFT-sensor-camera Camera Deals

Het is mogelijk om het online live evenement bij te wonen door je te registeren. Het evenement heet “First Look” en we kunnen daar op uitmaken dat alleen het tipje van de sluier wordt gelicht. We verwachten dus geen volledige camera onthulling. Als je jezelf registreert, kun je het online evenement live bijwonen in je taal naar keuze. Ook Nederlands is beschikbaar. Uiteraard zijn wij van Camera Deals erbij en doen we verslag.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter