Oververhitting Canon EOS R5 en EOS R6 verholpen met €99 koelingssysteem

Geüpdate op 17/06/2023 door Yoreh

Gebruikers van de Canon EOS R5 en EOS R6 ergeren zich vaak vanwege de oververhitting van hun camera’s. Dit gebeurt voornamelijk wanneer met filmt met hoge resoluties en bitrates. Echter, is er nu een bedrijf dat een speciale ventilator uitbrengt die dit probleem tegen zou moeten gaan; het Tilta Cooling System. 

De Canon EOS R5 was nog maar net uit en al direct stroomden er berichten binnen dat de camera oververhit op 4K 120fps en 8K, en hetzelfde gold voor de EOS R6. Was het een bewuste plaatsing van Canon of is het koelingssysteem niet goed genoeg? Gelukkig kwam daar de Sony A1, maar ook die oververhitte vrij snel op hoge resoluties.

Oplossingen van Canon

Canon heeft zelf geprobeerd om de oververhitting op te lossen door een firmware-update uit te brengen. Dit heeft voor de EOS R6 geleid tot een maximale opnametijd van drie keer zo lang. Voor de EOS R5 lijkt er een vervanger te komen die zich meer focust op video: de Canon EOS R5c. De EOS R5c zal een ingebouwde ventilator hebben.

Tilta-koelingssysteem-Canon-eos-r5-eos-r6-cameradeals

Tilta Koelingssysteem

Andere oplossingen

Tot nu toe zijn er al oplossingen op de markt gekomen. Zo kan je tape en een tandenstoker gebruiken of de Kolari Vision Heatsink van $400. Maar dat betekent wel dat je de camera moet opsturen en je garantie verdwijnt.

Tilta-koelingssysteem-Canon-eos-r5-eos-r6-cameradeals

Tilta Koelingssysteem

Tilta ventilator

Het bedrijf Tilta produceert apparatuur voor kleine systeemcamera’s tot grote Arii en RED camera’s. Het nieuwe koelingssysteem voor de EOS R5 en EOS R6 kost $165 (€143 )dollar en is een externe ventilator die je op de achterkant van de camera plaatst.

De ventilator is opgebouwd uit 7 silicone bladen die 5000 rondjes per minuut draaien en weinig geluid (30db) maken. Waar normaliter het LCD zit, plaats je tijdens het gebruik, met opengeklapt LCD, de ventilator.

De ventilator werkt op USB-stroom en dus heb je een extra accu nodig die je op je rig plaatst of in je zak doet. Met 195 gram is de ventilator relatief licht.

Tilta-koelingssysteem-Canon-eos-r5-eos-r6-cameradeals

Tilta Koelingssysteem

Het bedrijf garandeert dat je langer kan filmen met hoge bitrates en resoluties, zonder dat de camera oververhit raakt. Het systeem van 99 euro is te koop via Amazon.

-5% Tilta Kühlsystem Kühlkörper Kompatibel mit Canon R5 Kühler Lüfter Kühler Kompatibel mit...
93,15 99,00
Tilta Tiltaing koelsysteem koellichaam compatibel met Canon R5 R6 koelventilator koeler compatibel...
99,00

Wat is Camera Deals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Camera-instellingen-Abdulmeilk- Aldawsari-cameradeals

Lees alles over camera-instellingen en specificaties

camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Ultieme-gids-Welke-camera-past-bij-mij-stappenplan-camera-deals-766

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart