Zoek
Sluit dit zoekvak.

Overzicht van alle toekomstige Nikon Z5, Z6, Z6 II, Z7, Z7 II, Z9, Z50, Z30 en Z fcen lenzen

Geüpdate op 05/06/2023 door Yoreh

De full-frame Z-serie van Nikon kwam uit in 2018 en daarbij introduceerden ze ook een nieuwe lens vatting. De F-vatting, die je vindt op spiegelreflexcamera’s, wordt gebruikt sinds 1959 en huidige lenzen kun je alleen met een adapter op de Z-serie gebruiken. Hoe dan ook, Nikon heeft hun Z-lenzen roadmap geüpdate en zal tot 37 Nikkor lenzen uitbrengen voor het einde van 2023!

Op dit moment heeft de Z-serie negen camera’s: Nikon Z5, Nikon Z6, Nikon Z6 II, Nikon Z7, Nikon Z7 II, Nikon Z50, Nikon Z30, Z fc en de Nikon Z9.

De full-frame systeemcamera liefhebbers kunnen in hun handen wrijven, want de Z-lenzen hebben een enorm voordeel. Doordat de filtermaat 17% groter is (55mm diameter) dan die van de spiegelreflexcamera’s is het mogelijk lenzen te maken die een zeer groot diafragma. Denk bijvoorbeeld aan de Nikkor Z 58mm F/0.95 S Noct. De afstand tussen de achterkant van de lens en de sensor is ook een stuk kleiner; 16 millimeter om precies te zijn. Dit zorgt er ook voor dat er minder licht verloren gaat en informatieoverdracht sneller gaat en met meer data.

Nikon-Z-vatting-lenzen-roadmap-september-2022-cameradeals

Ja, het gaat nog even duren voordat alle lenzen er zijn, maar het gaat het wachten wel waard zijn. Het is best bijzonder hoeveel lenzen voor de Z-serie er al beschikbaar zijn en je kan natuurlijk altijd de FTZ-adapter gebruiken om je oude Nikon lenzen te gebruiken. Hoe dan ook een Z-serie camera is een goede keus en ze behoren bij de beste systeemcamera’s van dit moment!

Wat er aankomt tot en met 2023

De recentste Nikon Z-lens roadmap is op 31 mei 2023 gepubliceerd:

Nikon-Nikkor-Z-lenzen-roadmap-planning-2023-en-verder-camera-deals

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Nieuwe lenzen in het 2023 rijtje zijn:

 • Nikkor Z 35mm f/1.2S
 • Nikkor Z 135mm f/1.8 S
 • Nikkor Z 70-180mm f/2.8
 • Nikkor Z 200-600mm

 

 • Z DX 24mm Lens
 • Z 26mm Pancake Compact Lens
 • Z DX 12-28mm Lens
 • Z 85mm (f/1.2?) S Lens
 • Z 600mm f/4 VR S Lens

Zoom objectieven

 • 18-140mm DX travel zoom voor de Z50
 • 24-105mm S premium standaard lens
 • 100-400mm S premium telephoto zoom
 • 200-600mm full-frame supertelephoto zoom
 • Nikon Nikkor Z 14-24mm f/2.8 S
Nikon-Z-lens-roadmap-telefoto-lens-filtermaten-cameradeals

Filtermaten

Alle Nikon Z Bij CameraNu, Kamera-express.nl & kamera-express.be

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts