Zoek
Sluit dit zoekvak.

Pentax K-3 Mark III spiegelreflex komt er aan met 1.6 miljoen ISO

Geüpdate op 21/03/2021 door Yoreh

Er wordt al lang gesproken over de Pentax K-3 Mark III en hij is zelfs al een keer vertraagd, maar Ricoh houdt iedereen warm door steeds meer informatie over de camera naar buiten te brengen.

De Pentax K-3 Mark III is het vlaggenschip van de APS-C spiegelreflexcamera’s, waar de Pentax K-1 Mark II dat van de full frame modellen is. Pentax heeft een 20 minuten durende video uitgebracht waarin ze op alle aspecten van de camera ingaan. Een van de meest interessanten eigenschappen is de maximale ISO-waarde van 1.6 miljoen(!).

Bekijk onderstaande video om alle details te zien. Spreek je geen Japans, zet dan de Closed Caption (CC) aan voor Engelse ondertiteling.

Eigenschappen Pentax K-3 Mark III

De spiegelreflexcamera met APS-C sensor is nog niet dood en dat heeft alles te maken met de inspannigen van Ricoh, het bedrijf achter Pentax. De nieuwe camera zal een bizarre maximale ISO van 1.6 miljoen hebben en een compleet nieuwe sensor bevatten.

De nieuwe sensor heeft een opvallend aantal megapixels: 25.73. Dit is een stukje hoger dan de 24MP die ze normaal gebruiken in de APS-C Pentax camera’s. Daarnaast wordt er een verbeterde Shake Reduction (SRII) geïntroduceerd. Deze beeldstabilisatie werkt op 5 assen en stabiliseert tot 5-stops licht.

Bekijk de Engelstalige introductie video van de Pentax K-3 Mark III

Met de Pentax K-3 Mark III neem je tot 12 foto’s per seconde, wat voor sport- en vogelliefhebbers zeer welkom is. Video’s neem je op met een maximale resolutie van UHD 4K 30fps and Full HD tot 60fps. Een 3.5mm ingang maakt het mogelijk een externe microfoon aan te sluiten. De camera heeft twee geheugenkaartsleuven, waarvan één UHD-II ondersteund. Qua focus wordt er fase detectie gebruikt met 101 autofocuspunten, waarvan 25 er van het crosstype zijn. Deze focuspunten werken tot -4EV.

Nieuwe Optische zoeker

Pentax is heel trots op hun nieuwe optische zoeker die een vergroting van 1.05x keer heeft. Dat betekent dat je bijna het volle beeld ziet van wat het objectief waarneemt. De meeste zoekers hebben namelijk een vergroting van 0.95x.

Geen kantelbaar scherm

Helaas heeft de nieuwe Pentax geen kantelbaar scherm en dat laat zien dat Pentax meer op fotografie dan film richt. Uiteraard is dat ook te verwachten van een camera als deze. Het 3.2 inch LCD-scherm heeft 1.62 miljoen dots en ondersteund een red-vision modus waarmee je beter in het donker kan fotograferen.

Connetiviteit

Zowel 2.4Ghz Wifi en Bluetooth 4.2 zijn ondersteund voor het verzenden van beelden en bedienen van de camera op afstand. De camera meet 134.5 x 103.5 x 73.5mm en heeft een gewicht van maar 735 gram zonder accu en 820 gram met accu en SD-kaart.

 • 25.73MP APS-S sensor
 • ISO tot 1.6 miljoen
 • 5-assige beeldstabilisatie tot 5 stops
 • Fase detectie AF met 101 AF-punten
 • Nieuwe optische zoeker met 1.05x vergroting
 • Betere sluiterknop
 • Verbeterde grip
 • 3.2″ LCD
 • Wifi 2.4Ghz & Bluetooth 4.2
 • 820 gram met accu en kaart
 • UHD 4K tot 30fps, Full HD tot 60fps
 • Dubbele kaartsleuven, 1x UHS-II

De beste prijzen van vandaag voor de Pentax K-1 Mark II

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0