Zoek
Sluit dit zoekvak.

’s Werelds kleinste draagbare actioncamera is zo groot als twee suikerklontjes

Geüpdate op 26/12/2021 door Yoreh

Deze 12 gram wegende waterdichte action camera past op je bril, een ketting of op een ring!

Opkix-one

Het is ‘kleinste camera ter wereld’ gekte, want niet lang geleden schreven we nog over de kleinste camera ter wereld. Nu is er dus een mini-camera op de markt voor de consument, die 12 gram weegt, zo groot is als twee suikerklontjes en de kleinste action camera ter wereld is.

Wat is de Opkix One

De Opkix One is gebouwd door het Japanse bedrijf Litec en bedoeld om te monteren op een bril, ketting of ring. Maar ook meer gangbare plekken zoals op een helm is mogelijk. Het cameraatje heeft namelijk een ingebouwd magnetisch plaatje waardoor hij goed blijft zitten.

In het pakket zit niet één, maar twee camera’s. Het is mogelijk om vanuit twee verschillende hoeken te filmen en deze later te synchroniseren. Ook kan je de camera’s op dezelfde plek monteren, zodat je altijd een back-up of een net wat andere beeldhoek hebt. Twee camera’s voor de prijs van één? Dat moet misschien wel de beste action camera van dit moment zijn!

opkix-one-pakket

Videokwaliteit en specificaties

De Opkix One meet 14 x 15 x 36mm en heeft een 22m lens (in 35mm equivalent) met een diafragma van f/2.2. Filmen doe je in Full-HD 1080 met 30 frames per seconde. Hiermee kan je tot maximaal 15 minuten per take filmen op de 4GB interne geheugen. De camera loopt op een 75mAh batterij die in ongeveer een uur oplaad.

Op de camera is geen ruimte voor een scherm, maar je vindt wel een LED-lampje dat aangeeft wanneer de camera opneemt.

Opkix Studio app

Wil je zien wat je opneemt? Dan gebruik je de gratis app. Hiermee kan je instellingen veranderen en het opgenomen materiaal gemakkelijk overzetten. Het schijnt dat de video’s ook direct in de app te editen zijn. Een aantal van de features zijn dat je het beeld kan stabiliseren, filters kan toevoegen, augmented reality toepassingen kan aanzetten en gezichtsherkenning elementen kan toevoegen.

Opkix One kopen

Ben je om en wil je deze action cam hebben? Dan kan je de camera direct van de Litec website bestellen. De camera kost ¥49,800 (yen), wat neerkomt op €415,-. De camera zit in een starterskit waarbij je het ‘ei’ oplaadstation, twee camera’s en 4 accessoires om de camera aan vast te maken (bril, ring, stick en ketting).  We hopen dat de camera snel beschikbaar is in Belgische en Nederlandse webshops.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0