Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sigma fp L heeft met 60MP sensor, kost €2299 en is half april beschikbaar

Geüpdate op 25/03/2021 door Yoreh

De Sigma fp L is een full frame systeemcamera met een 60.2MP sensor. In de camera wordt een andere sensor dan eerder gebruikt en het gaat hierbij om de Sony IMX513BQR. Deze moet een stuk stabieler zijn dan de Foveon X3  uit de vorige versie.

De Sigma fp L is de opvolger van de huidige Sigma fp en verdubbelt het aantal megapixels, terwijl de body het exact zelfde formaat houdt. Het is mogelijk om zelfs een 120MP modus aan te zetten voor super resolutie foto’s. De nieuwe Bayer-sensor van de Sigma fp L heeft een Back Side Illuminated en Low-pass filter ontwerp. Dit betekent dat er minder licht verloren gaat en daardoor is er meer beeldinformatie beschikbaar. Het logische resultaat is een betere foto of video. Qua resolutie kan je foto’s maken van 9520 x 6328 pixels. De low-pass filter voorkomt het moiré effect, maar dan kan dit filter kan ook algemene scherpte verminderen.

Sigma-fp-l-full-frame-systeemcamera-cameradeals-be

Prijzen voor de Sigma FP L

Eigenschappen Sigma FP L

 • 61MP BSI Bayer-sensor
 • Low-pass filter ingebouwd in sensor
 • Full frame systeemcamera met L-Vatting
 • JPG en RAW-foto’s
 • 4K 30fs en Full HD 120fps
 • Contrast en fase AF-detectie
 • 5x CropZoom in Full HD
 • 15 kleurmodi
 • LCD-touchscreen
 • 3.5 aansluiting
 • 427 gram

Afneembare zoeker

De body heeft een LCD-touchscreen, maar geen elektronische zoeker. Dit is gedaan zodat de fp L de kleinste systeemcamera ter wereld kan blijven. Daarbij, wanneer je een filmer bent, dan heb je meestal geen zoeker nodig en neemt deze alleen maar onnodige ruimte in. De OLED-zoeker is 0.5 inch groot en heeft 3.68 miljoen pixels, met een vergroting van 0.83 keer.

Sigma-fp-l-full-frame-systeemcamera-cameradeals-be

Contrast autofocus

Net zoals in de vorige versie werkt de Sigma FP L met contrast én fase detectie autofocus. Deze combi is het beste voor het live-tracken van bewegende objecten. In lab-tests komen beide camera’s er echter niet altijd evengoed uit.

QR-Code setting

Een slimme uitvinding van Sigma is om bepaalde instellingen te kunnen opslaan in een QR-code. Hierdoor kan je jouw instellingen makkelijk terughalen of delen met andere fotografen en filmers. Handig wanneer je met meerdere camera’s werkt.

Sigma-fp-l-full-frame-systeemcamera-cameradeals-be

Twee nieuwe kleur modi

Duotone is een nieuwe kleur modus waarbij er twee kleuren worden gebruikt. De Powder Blue geeft een helder look & feel, waarbij veel blauwe tinten worden gebruikt. Deze kleur modussen en de QR-code worden later via een firmware-update toegevoegd. Deze twee kleurmodussen worden toegevoegd aan de 13 andere die er al waren.

Sigma-fp-l-full-frame-systeemcamera-cameradeals-be

Film in 4K 30fps

Als filmmaker kan je gebruikmaken van de maximale resolutie van UHD 4K en 30fps en 120fps in Full-HD. Omdat de sensor 61 megapixels heeft, kan hij tijdens het filmen in Full HD tot 5x digitaal inzoomen zonder kwaliteitsverlies. De camera heeft ook ingangen voor een externe microfoon en koptelefoon.

Pre-order de

Sigma-fp-l-full-frame-systeemcamera-cameradeals-be

Prijzen voor de Sigma FP L

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Sigma FP

Laatste Amazon prijsupdate was: 07/04/2024 19:51
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0