Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sony gaat voorbij Nikon en Canon en neemt de leiding in Full-Frame verkopen in Japan

Geüpdate op 03/12/2019 door Yoreh

Hoewel Sony de eerste was die full-frame systeemcamera’s op de mark bracht waren ze nog niet de beste verkopende, tot nu. Dat blijkt uit cijfers van BCN Ranking. Inmiddels verkopen in Japan de Sony Full-frame camera’s beter dan die van Nikon en Canon. Daarnaast groeit het APS-C marktaandeel van Sony sinds november 2018 ook sterk.

Sony zag zijn aandeel in full-frame verkopen in Japan stijgen van 31.6% naar 38% procent, terwijl Canon naar de tweede plaats is verstoten van 37.8% naar 36%.  Nikon vult het rijtje aan staat op 24% na vorig jaar nog 29.1% van het marktaandeel te hebben.

Sony timmert al langer aan de weg

Sony was de eerste die full-frame systeemcamera’s op de markt bracht, terwijl Nikon en Canon het rustig aan deden. Deze voorsprong is nu terug te zien in de cijfers en omzet. Zo heeft Sony inmiddels ook de 2e plek van Nikon overgenomen als het gaat om het verkopen van verwisselbare lens camera’s (23%) in Japan. De val van Nikon is ook te zien in de slechte jaarcijfers van het bedrijf.

APS-C en Spiegelreflexcamera’s nog steeds meest verkocht

Uit de cijfers van het BCN onderzoek blijkt ook dat spiegelloze APS-C en spiegelreflexcamera’s nog steeds het meest worden verkocht. Zo hebben Full-Frame systeemcamera’s maar een aandeel van 10%.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0