Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sony kondigt vlaggenschip Sony A1 aan: 50MP, 8K 30fps, 30fps foto’s, 10bit RAW foto’s, 16-bit RAW video

Geüpdate op 15/03/2021 door Yoreh

De Sony Alpha A1 is zojuist aangekondigd, een full frame systeemcamera voor de sport en wild fotografen. Maar niet alleen fotografen, ook filmmakers kunnen uitkijken naar misschien wel de Canon EOS R5 killer. Op dit moment is het de allerbeste systeemcamera ooit.

De Sony A1 is de ultieme sportfotograaf camera en heeft een 50 megapixel full frame CMOS-sensor en de mogelijkheid om 8K uit 8.6K oversampled te halen met 30fps en 15 stops aan dynamisch bereik.

De Sony A1 body kost €7299 en hij is beschikbaar voor (gratis) pre-order bij Cameranu of pre-order bij Kamera-Express Nederland

Bekijk ook: Sony A1 vs Canon EOS R5

Bekijk ook: Sony A1 vs Sony A9 II vs Sony A7r IV

Nieuwe sensor

De A1 gaan gepaard met een volledig nieuwe sensor; Back-illuminated Exmor RS. Deze werkt samen met twee Bionz XR beeldprocessoren. Door deze enorme kracht kan de camera 30 foto’s per seconde nemen zonder black-out.

nieuwe-sensor-en-twee-beeldprocessoren-voor-sony-a1

8K film

Dankzij de grote sensor en resolutie is 8K film mogelijk dat uit 8.6K oversampled video wordt gehaald. Dat betekent dus je pure 8K film hebt, zonder concessies. Film je in 4k, dan haal je tot 120fps in 10-bit 4:2:2, All-I. In Super 35mm kan je de 4k uit 5.8K oversampled halen. 10-bit S-Log 3 is hierbij mogelijk.

Sony-A1-full-frame-systeem-camera-

Geen oververhitting?

De grote vraag is natuurlijk of de Sony A1 de Canon EOS R5 verslaat als het gaat om oververhitting. Volgens Sony is dit het geval en kan de camera tot 30 minuten in 8K of 4K 60fps filmen zonder over te verhitten.

geen-oververhitting-voor-sony-a1-bij-8k-en-4k

Elektronische zoeker met hoge resolutie

Een sensor met hoge resolutie én 8K film is bijzonder, maar daar blijft het niet bij. Ook de elektronische zoeker heeft een aantal enorme updates t.o.v. de A7s III en A9 III. Op de Sony A1 krijg je een zoeker met 9.44 milion dots  (zelfde als A7s III) en een ververssnelheid van 240fps, ideaal voor sport- en vogelfotografie.

Sony-A1-full-frame-systeem-camera-

Real-time Eye-focus bij vogels

Bijzonder is de Real-time Eye-focus voor dieren en vogels. Dit wordt ondersteund door 759 af-punten die 92% van de sensor beslaan. Per seconde worden er 120 berekenen gemaakt voor de AF en AE.

Sony-A1-full-frame-systeem-camera-

Geheugen

Wanneer je 30 foto’s per seconde wil schieten gebruik je CFexpress Type A of UHS-II kaarten. Deze passen in de dubbele kaartsleuf op de camera. Door de extreem snelle uitleessnelheid van de sensor en beeldprocessor wordt rolling shutter verminderd, een probleem dat vaak optreed bij elektronisch fotografen en filmen.

Sony-A1-full-frame-systeem-camera-

RAW-fotografie en film

Foto’s kunnen worden opgeslagen in 10-bit HEIF, Light JPG, In-Camera crop en Lossless Compressed RAW bestanden. Voor video geld dat je middels HDMI 16-bit RAW kan uitzenden.

Sony-a1-video-specificaties

Prijs van de Sony A1 camera

De Sony A1 body kost €7299 en hij is beschikbaar voor pre-order bij Cameranu of pre-order bij Kamera-Express Nederland

Bekijk ook: de beste systeemcamera’s van dit moment

Bekijk ook: de beste 4K+ systeemcamera’s van dit moment

Eigenschappen Sony A1 camera

 • 50mp full frame sensor
 • 30fps foto’s met continu AF
 • 15 stops dynamisch bereik
 • Bionz XR sensor
 • ISO 100 -32000
 • 9.44 miljoen dots zoeker
 • 0.90x vergroting in zoeker
 • 240fps refreshrate bij zoeker
 • Back-illuminated CMOS Sensor
 • Real-time oog-focus voor vogel fotografie
 • Exmor RS sensor
 • 120fps berekende AF-AE
 • Autofocus tracking werkt zelfs F22
 • Geen blackout
 • 240 viewfinder fps
 • 8K film, 30fps
 • Oversampling 8,6K resolutie
 • 4K 120fps 10-bit 4:2:2 All-I (5.8K oversampling)
 • 8K film werkt met real-time oog-focus
 • S-Cinetone gamma voor film
 • 10bit S-Log 15+ stops dynamisch bereik
 • 5.5 stops aan in-body beeldstabilisatie
 • 16 bit raw video output via HDMI
 • Tilt LCD scherm
 • Mogelijk om draadloze audio te verzenden
 • 1.5x sneller dan de A9 II
 • 10 bit HEIF foto’s

Sony-A1-full-frame-systeemcamera-2

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Volg ons op facebook en mis nooit de belangrijkste berichten! 

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0