Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sony scharpt cameraplannen vanwege Playstation 5 onderdelen

Sony Playstation-cameradeals.be

Geüpdate op 20/02/2020 door Yoreh

Uit een interview met Bloomberg komt naar voren dat Sony de productie van een aantal nieuwe systeemcamera’s (voorlopig) schrapt omdat het onderdelen nodig heeft voor de nieuwe Playstation 5 die volgend jaar uitkomt

Geen zorgen, de camera-tak wordt niet opgeschort maar er wordt wel even rustig aan gedaan. Sony heeft DRAM en NAND flash-geheugen nodig voor de Playstation 5. Op dit moment is er een tekort aan onderdelen en dat komt omdat er ook in de telefoon industrie enorm veel vraag is naar deze onderdelen.

Om er voor te zorgen dat de Playstation 5 niet duurder wordt dan de concurrerende Xbox Series X, moet Sony zijn huidige voorraad gebruiken in plaats van nieuwe aan te schaffen of bij te laten maken. Vooral de DRAM is enorm populair volgens het Bloomberg artikel en dat gaat nu ten koste van nieuwe camera’s.

sony_dram_sensor_main

Credit: DPReview

Welke camera’s komen er niet?

Het is niet duidelijk om welke cameramodellen het precies gaat, maar de Sony A7 IV en de A7S III zijn waarschijnlijk de gegadigden. Deze camera’s zijn geheugenvreters vanwege hun uitmuntende videofunctie. Zeker nu systeemcamera’s naar 8K gaan heb je een geheugen nodig dat sterk, groot en snel genoeg is om al deze data aan te kunnen en te verwerken.

Is het erg?

Gebruikers van de Sony A7-serie zitten al een lange tijd te wachten op de Sony A7 IV en de inmiddels tot eenhoorn bekroonde Sony A7S III. Uiteraard kan Sony doorgaan met de productie, maar dat betekent wellicht dat je meer rolling-shutter en een tragere camera krijgt die geen 8K kan filmenIn dat geval misschien beter dat er nog even wordt gewacht tot alle onderdelen weer beschikbaar zijn.

Dit zal als muziek in de oren klinken voor Canon, want nu weten zij zeker dat ze met de nieuwe Canon EOS R5 met 8K film de koppositie nog even in handen gaan houden.

De beste deals van vandaag voor de Sony A7 III

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. In ons camera overzicht vind je camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jullie. Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

 

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera uit het buitenland kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts