Zoek
Sluit dit zoekvak.

Specificaties Nikon D6 systeemcamera gelekt

Geüpdate op 09/12/2019 door Yoreh

Het jaar is bijna om, maar dat betekend niet dat er rustig aan gedaan wordt in de camerawereld. In januari en februari 2020 worden namelijk zowel de Canon Rs, Canon 1Dx III en de Nikon D6 verwacht. Van die laatste is nieuwe informatie naar buiten gekomen.

Het is nog niet helemaal zeker, maar het lijkt erop dat de Nikon D6 midden februari in de winkels ligt. De goed geïnformeerde website Nikon Rumors meld dat de In Body Stabilisatie (IBIS) is verbeterd ten opzichte van de Nikon Z7 en dat de camera geen ‘hybrid’ camera wordt, zoals de Canon 1Dx, maar meer een DSLR met een aantal spiegelloze instellingen.

Zie hier de lijst van Nikon D6 Specificaties:

 • De IBIS zal een verbeterde versie van de Z7 zijn
 • De D6 heeft nóg meer instelmogelijkheden voor verschillende onderdelen van de camera
 • Bijbehorende applicaties zijn sterk verbeterd, maar deze worden uitgegeven ná dat de camera in de winkels ligt
 • De D6 wordt zeker geen ‘hybrid’ camera, maar een spiegelreflex met systeemcamera elementen
 • 24 megapixel sensor
 • 4k 60p video
 • Verbeterd dynamisch bereik
 • Verbeterd AF-systeem, maar waarschijnlijk hetzelfde aantal Af-punten
 • Geavanceerde video instellingen met RAW-opnames. Niet zeker of dit intern of extern wordt opgenomen
 • Langere manuele sluitertijd van 1/8000 tot 120 seconden
 • Dual CFExpress kaartsleuven
 • .76-78x 100% dekking zoeker
 • Nieuwe Expeed Dual beeldprocessoren
 • Ingebouwde Wi-Fi
 • 3.2 miljoen dots touchscreen
 • Vebeterde ‘siltent shooting’ mode.

Nikon-d6-vergelijking-specificaties

Verbetering voor fotografen

Als  we naar deze specificaties kijken zullen zowel filmmakers als fotografen enthousiast worden. Voor landschapsfotografen kan de manuele sluitertijd tot 120 seconden een hele fijne toevoeging zijn. Voorheen had je afstandbediening nodig om een sluitertijd als deze te kunnen halen. Dat dit nu zit ingebouwd maakt het voor vele fotografen een stuk makkelijk.

Maar ook wanneer je Behind the Scenes of dierenfotografie doet kan je blij worden. De gewilde ‘silent shooting’ mode op hoge kwaliteit is iets dat elke fotograaf graag in zijn camera ziet.

Verbetering voor filmmakers

Dat je met de spiegelreflexcamera in 4K, 60p kan schieten was te verwachten. Maar zeker de RAW-mogelijkheid en het verbeterde dynamische bereik zullen als muziek in de oren klinken voor filmmakers. Nu denken wij niet dat dit de nummer één keus voor filmmakers gaat worden, aangezien andere, waarschijnlijk goedkopere, modellen dit net wat beter kunnen.

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus voeg je toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera van dit moment vinden?

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0