Zoek
Sluit dit zoekvak.

We weten nu zeker: Sony A6700 en A7C II komen er aan

Geüpdate op 25/06/2023 door Yoreh

Sony China heeft twee nieuwe camera’s geregistreerd en dat zijn de Sony A6700 en Sony A7C II. Er zijn zelfs al specificaties bekend.

De originele, gevonden door Sony Alpha Rumors, namen van deze camera’s zijn de WW499972 (A7600) en WW542541 (A7C II). Beide modellen, blijkt uit de registratie, zullen over 2/4Ghz/5.1Ghz wifi beschikken.

Mogelijke specificaties Sony A6700

Er gaan al wat specificaties rond en deze eigenschappen kunnen waar zijn. Zo zou de Sony A7600 een 26.1 megapixel APS-C BSI CMOS sensor hebben.

 • 26.1MP CMOS BSI (24MP op A6400)
 • Bionz XR en AI-unit
 • AI-gebaseerde Real-Time Tracking AF systeem
 • S-Cinetone (had de A6400 niet)
 • S-Log 3 4:2:2 10-bit intern
 • 5-assige interne beeldstabilisatie (t.o.v. 3-assige op A6400)
 • Een 3-inch tilt scherm (jammer)

Kijken naar de Sony A6700 in vergelijking met zijn voorganger, de Sony A6400, zitten er behoorlijk wat verbeteringen op de camera. Dat mag ook wel aangezien de Sony A6400 uitkam in februari 2019.

Sony-china-registeeert-sony-a7c-ii-en-sony-a6700-officieel-camera-deals

De Registratie van de Sony A7C II

Verbeteringen

Uiteraard verwachten we dat de A6700 de A6400 op elk punt verbeterd, maar het lijkt erop dat we weer te maken krijgen met een tilt scherm. Dit betekent dat je deze niet volledig kunt kantelen en daarmee geen vlog opnames kan maken. Sony heeft onlangs de Sony ZV 1-II uitgebracht en wil waarschijnlijk de vlog mogelijkheden exclusief voor die camera bewaren.

Los van het niet kunnen vloggen, brengt een tilt scherm beperkingen met zich met de manier waarop de fotograaf of filmer te werk kan gaan. Maar, wie weet zitten de geruchten ernaast en zien we alsnog een vari-angle scherm.

Bionz XR en AI-processor

De grootste verbetering zit hem in de nieuwe beeldsensor. Met 2.1 megapixel meer dan zijn voorganger (26.1 in totaal) en de vernieuwde processor zijn er nieuwe mogelijkheden. Sony lijkt hun AI-gebaseerde processor en autofocus over te brengen op dit high-end APS-C model. Dit zorgt voor betere tracking van onderwerpen, ogen, mensen, dieren, voertuigen en nog meer.

Informatie over de opvolger van de Sony A7C, de A7C II, is nog niet gelekt.

Prijs en beschikbaarheid

Kijkend naar de vorige camera’s van Sony die zijn geregistreerd, zat er steeds 3.5 tot 4.5 maanden tussen voordat de camera officieel werd aangekondigd. De Sony werd al op 1 maart geregistreerd en de Sony A7C II op 25 juni. Het is alleen nu pas dat Sony China het nieuws naar buiten brengt. We kunnen de Sony A6700 misschien dus wel verwachten aan het eind van juli, terwijl de A7C II rond midden oktober zijn opwachting kan maken.

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0