Search
Close this search box.

De Zeiss ZX1 binnenkort aangekondigd, nu al de specs. Top of flop?

Geüpdate op 22/10/2019 door Yoreh

Tijdens Photokina 2018 werd de Zeiss ZX1 al aangekondigd. De Premium full-frame compactcamera zou een 35mm F/2 primelens hebben en Adobe Lightroom CC ingebouwd in de camera. Nu, herfst 2019, wordt de camera waarschijnlijk aangekondigd. Nu is de vraag, is de camera nu al ouderwets, of heeft hij wat speciaals voor ons in petto?

Bekijk de onze top-10 beste APS-C compactcamera’s van 2019

Deze week is de PhotoPlus Expo 2019 in New York en het zou zo maar is kunnen dat er op dat moment meer bekend wordt gemaakt over deze compactcamera. Volgens PhotoRumors heeft de ZX1 de volgende specificaties.

Specificaties van de Zeiss ZX1

PixelsEffectief: 37.4 Megapixel
Maximale Resolution7488 x 4992
Aspect Ratio3:2
Sensor TypeCMOS
Sensor GrootteFull-Frame
Image File FormatDNG, JPEG
Focal Length35mm
Maximale Diafragmaf/2
Minimale Diafragmaf/22
Focus afstandNormal
11.81″ to Infinity / 30 cm to Infinity
Optisch ontwerp8 Elementen in 5 Groepen
Filter Grootte52 mm
ISO -Waardes80 to 51200
Shutter SnelheidMechanical Shutter
1/8000 to 30 Seconds
Exposure ModesAperture Priority, Manual, Program, Shutter Priority
Continue foto’s nemenUp to 3 fps at 37.4 MP
Opname modiMP4
UHD 4K (3840 x 2160) at 29.97p
Full HD (1920 x 1080) at 59.94p
Video EncodingNTSC/PAL
Audio OpnameBuilt-In Microphone (Stereo)
External Microphone Input
Viewfinder TypeElectronisch
Viewfinder Dekking100%
Diopter Adjustment-3 to +3
Beeldscherm grootte4.34″
Monitor TypeVaste LCD
Built-In FlashNee
Externe flits aansluitingHot Shoe / Accessoire schoen
Memory Card sleufGeen
Intern geheugen512 GB
Aansluitingen3.5mm Headphone, 3.5mm Microphone, USB Type-C
ConnectiviteitWi-Fi
Bluetooth
Batterij1 x Rechargeable Lithium-Ion, 3190 mAh
Afmetingen (B x H x D)5.6 x 3.7 x 2.6″ / 142 x 93 x 66 mm
Gewicht1.76 lb / 800 g (Body with Battery)
Zeiss ZX1 full frame compactcamera - CameraDeals.be

Zeiss ZX1 full frame compactcamera. Foto credit: Zeiss

Over de Zeiss ZX1 Specificaties

Als we naar de specificaties kijken dan kan je er zowel heel blij als een beetje treurig van worden. Slecht is het zeker niet, maar als je nagaat dat een camera als deze op zijn vroegst in 2020 in de verkoop gaat (tegen een – hoge –  Zeiss prijs), dan koop je eigenlijk een nieuwe verouderd model.

Kijk bijvoorbeeld naar de 3 foto’s per seconde continue schieten, in onze ogen is dat heel mager en niet meer van deze tijd. De 37 megapixel zijn indrukwekkend, maar niet meer voor een 2020 model. De autofocus focust puur en alleen op contrasten en je kan nog wel eens in de problemen komen met de autofocus als  je een echte straatfotograaf bent.

Zeiss ZX1 full frame compactcamera - CameraDeals.be

Zeiss ZX1 full frame compactcamera – Foto credit: Zeiss

Het wapen van de ZX1

Het leukste van deze camera zit achterop en is het grote 4.3 inch LCD touchscherm en Lightroom CC. Om een programma als dit moet er dus waarschijnlijk een Android versie op de camera draaien. Uiteraard zou je de foto’s ook naar je telefoon kunnen sturen om ze daar te bewerken, maar dat kan je dan niet in RAW doen.

Zeiss ZX1 full frame compactcamera - CameraDeals.be

Zeiss ZX1 full frame compactcamera -Foto credit: Zeiss

Oordeel

Eerlijk is eerlijk, de ZX1 ziet er wel heel strak en modern uit. Een van de mooiere camera’s die wij zijn tegengekomen.

Het prijskaartje zal waarschijnlijk redelijk hoog zijn en op basis van de prijs kunnen we pas echt zeggen wat er van vinden.

Mocht je niet al te veel te besteden hebben voor een compact camera, bekijk dan onze top-7 compactcamera’s 2019 voor onder de €500 eens!

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste prijs in webshops in Nederland en België voor de door jou gekozen camera. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste en goedkoopste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. Voeg camera’s toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit het buitenland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter