Search
Close this search box.

Panasonic S1H firmware 2.0 beschikbaar, maar zonder RAW video-output

Geüpdate op 29/05/2020 door Yoreh

In een eerder bericht vertelden we dat Atomos en Panasonic in mei zouden gaan samenwerken om een RAW film output mogelijk te maken. Helaas is deze update uitgesteld. De Panasonic S1H krijgt alsnog een firmware update met allerlei nieuwe functies. 

Panasonic geeft aan dat de vertraging te maken heeft met een technisch probleem dat nog niet verholpen is. Zodra het probleem is opgelost zal de RAW-output beschikbaar zijn in de volgende Panasonic S1H firmware update.

Panasonic-lumix-s1h-op-set-

Credit: Panasonic

Wat er in deze firmware update zit

 1. Down geconverteerde output via HDMI tijdens [6K] / [5.9K] / [5.4K] video-opname is beschikbaar.
 2. In Creative Video-modus is het nu mogelijk om de werking van het starten / stoppen van video-opname uit te schakelen door op de ontspanknop te drukken.
 3. In Creative Video-modus is het nu mogelijk om [Rec Quality (My List)] in te stellen via het bedieningspaneel.
 4. De waarde van ruisonderdrukking in [V-Log] in Photo Style is uitgebreid tot [-1], ontworpen om ghosting of nabeelden te onderdrukken die eerder in bepaalde situaties hadden kunnen voorkomen.
 5. Het is mogelijk om te voorkomen dat het vergrote kijkvenster van MF Assist wordt uitgevoerd via HDMI.
 6. Er waren gevallen waarin in sommige situaties kleurbanding verscheen in 4: 2: 0/10-bit video-opname. Deze bug is geminimaliseerd.
 7. Er waren gevallen waarin de REC RUN-tijdcode niet optelde toen de video niet werd opgenomen op een SD-geheugenkaart maar werd opgenomen op een extern apparaat via HDMI. Deze bug is verholpen.
 8. Het is nu mogelijk om [AF + MF] in de AFC-modus in te stellen.
 9. Je kan nu functies toe te wijzen aan de Fn-knoppen van de lens wanneer de Panasonic LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200) is gemonteerd.
 10. Wijs een functie toe aan de Fn-knoppen van Sigma L-Mount verwisselbare lenzen.
 11. Bij het bevestigen van een lens met behulp van de Sigma MC-21 vatting converter en [Image Stabilizer]> [Lens] is ingesteld op ON, Body I.S. (Image Stabilizer) onderdrukt rolbeweging.
 12. [Backlight Illumination Period] is toegevoegd aan het menu van Status LCD.
 13. [ON1] voorkomt dat de LCD-achtergrondverlichting wordt uitgeschakeld.
 14. Het is nu mogelijk om de kaartsleuf te selecteren om de JPEG-afbeeldingen op te slaan die zijn ontwikkeld met de ingebouwde RAW-verwerking.
 15. [0,5 SEC] is toegevoegd voor een optie van [Tijdsduur (foto)] in [Auto review].
 16. [Uit (Uitschakelen ingedrukt houden)] kan worden toegewezen aan de Fn-knop. Het schakelt de bediening uit wanneer de knop lang wordt ingedrukt.
 17. De Fn-knop kan worden gebruikt om het diafragma-effect te controleren terwijl de knop wordt ingedrukt.
 18. Om onjuiste bediening te voorkomen, is aanraakbediening uitgeschakeld voor [Alles wissen] in afspeelmodus. Alleen de cursorknoppen kunnen worden gebruikt voor de bewerking [Alles wissen].
 19. Er waren zeldzame gevallen waarin de camera vastliep tijdens [Segmented File Recording] of tijdens het opnemen met 400 Mbps onder een bepaalde reeks voorwaarden, waaronder het type SD-kaart dat werd gebruikt. Dit fenomeen is verbeterd.
 20. Het diafragma en de sluitertijd kunnen worden geregeld met de knoppen voor / achter wanneer de achtermonitor is uitgeschakeld.
 21. Er waren gevallen waarin de F-stopwaardecontrole mislukte, afhankelijk van de maximale
 22. F-stopwaarde wanneer een niet-Panasonic L-Mount-lens is gemonteerd. Deze bug is verholpen.

De firmware update voor de S1H kan worden gedownload via de officiële website van Panasonic.

De beste prijzen van vandaag voor de Panasonic Lumix S1H

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

 

 

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter