Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Sony Xperia 1 IV smartphone wordt op 11 mei onthuld!

Geüpdate op 29/04/2022 door Yoreh

De vierde versie van de Sony Xperia 1 komt uit op 11 mei en dat is een jaar nadat Sony de Xperia 1 III uitbracht. Het nieuwe vlaggenschip heeft veel overeenkomsten met het vorige model, maar uiteraard gaan ook nieuwe functies zien.

In de Xperia 1 IV teaser laat Sony zien hoe de smartphones zich door de jaren hebben ontwikkeld en we denken dat de Xperia 1 IV ook weer een grote ‘eerste ter wereld’ onthulling zal hebben.

De Xperia 1-serie richt zich op grote sensoren en goede camera’s en minder op vele megapixels. Dat is goed nieuws, want je hebt meer aan een grote en goede sensor, dan een kleine sensor met veel megapixels.

Sony Xperia 1 IV Ontwerp gelekt

Via Giznext zijn ontwerpen van de telefoon gelekt en we zien dat hij qua uiterlijk veel op zijn voorganger lijkt. Het ontwerp heeft rechthoekige randen en een camera bump. De afmetingen zijn 164.7 x 70.8 x 8.3mm en 9.5mm dik, inclusief de camera bump

Camera’s

Aan de voorzijde is er ruimte voor de selfie-camera in een zwarte balk. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van een punch-hole of waterdrop. De ruimte voor de selfie-camera gaat dus ten koste van scherm ruimte.

Aan de achterzijde zitten 3 camera’s en een flits verwerkt. De camera’s hebben allen hun eigen sensor. De Sim-kaart ingang zit onderop, naast de USB-C aansluiting.

Sony-Xperia-1-IV-ontwerp-cameradeals

Knoppen en ingangen

Aan het ontwerp kunnen we aflezen dat er een 3.5mm koptelefoon ingang boven op de telefoon zit. De volume, power en sluiter knoppen zitten aan de rechterkant van de telefoon. Halverwege de telefoon, aan de zijkant, zit een fysieke vingerafdrukscanner.

Sony Xperia 1 IV specificaties

Tot nu toe weten we dankzij Notebookcheck dat de Xperia 1 IV een Snapdragon 8 Gen 1 Chip heeft met 12GB of 16GB RAM. Je kunt voor 256GB of 512GB aan opslaggeheugen kiezen en de telefoon werkt op een 5000mAh batterij die door 45W opladers wordt ondersteund.

Camera specificaties

Het lijkt erop dat Sony dezelfde sensor gebruikt als de Xperia 1 III voor de ultra-wijd camera. Dat betekent een 12MP Sony Exmor RS IMX36312 ultra-wijd sensor. De hoofdcamera en telefoto lenzen lijken wel upgrades te krijgen. De hoofd- en telefotocamera lijken ook 12 megapixels te krijgen, maar wel met een verbeterde sensor. Door bixel-binning toe te passen zou het mogelijk moeten zijn om 50MP foto’s te maken. We zijn benieuwd naar alle specificaties en of de Xperia 1 IV een plekje kan krijgen in de lijste van beste telefoons met goede camera.

Prijzen van vandaag voor de Sony Xperia 1 III

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0