Zoek
Sluit dit zoekvak.

Studie toont aan wat jij in je nieuwe camera smartphone wil

Geüpdate op 20/03/2021 door Yoreh

Van bulkige koelkast-telefoons en flipphones tot de extreem grote schermen smartphones. Fabrikanten veranderen hun ontwerp continu en proberen op die manier nieuwe kopers te vinden. Inmiddels zijn we bij de rol-telefoons aangekomen en gaan we zelfs weer terug naar flipphones. Het bedrijf BlinkAI heeft in februari 2021 een onderzoek gedaan om erachter te komen wat consumenten willen zien in hun volgende camera telefoon. Dit is niet alleen interessant voor de smartphone wereld, maar ook die van de traditionele digitale fotocamera.

Het onderzoek van BlinkAI is uitgevoerd onder 1000 Amerikaanse consumenten die 55% iPhone en 45% Android gebruiken. De studie bevat een groot scala aan smartphones en gebruikers, maar richt zich specifiek op het gebruik van de camera.

iPhone Flip

Apple iPhone Flip concept (2022)

Consumenten willen langere batterijduur van de smartphone

Een eerste interessante uitkomst uit het onderzoek is dat een betere camera niet per se heel hoog scoort. Wat consumenten het liefst zien is een accu die langer mee gaat. Op afstand wordt deze wens gevolgd door meer intern opslaggeheugen, een snelle processor, hogere kwaliteit van foto’s en video’s en 5G-connectie.

Hoewel grote telecombedrijven er groots mee adverteren, is een 5G-connectiviteit die als laatste eindigt te verwachten. Het kan zijn dat consumenten wel tevreden zijn met 4G. Hierbij moet je ook bedenken dat het vaak lastig is voor consumenten om iets voor te stellen dat er nog niet is. Uiteraard is de consument wel bekend met extreem snel internet via wifi of kabel.

Wat consumenten willen van hun telefooncamera

Het liefst willen de ondervraagde consumenten een betere nachtmodus zien. Eerlijk is eerlijk, zelfs de telefoon die adverteren met geweldige avondprestaties hebben goede omstandigheden nodig. Voor BlinkAI is dit wellicht goed nieuws, want zij specialiseren zich in het oplichten van donkere beelden. Om dit goed te doen, zonder kwaliteitsverlies, heb je wel dure en goede software nodig. Het lastige van smartphones is dat ze een kleine sensor hebben. Hoe groter de sensor, des te meer licht deze kan opvangen. Het zal dus vooral van (iets) grotere sensoren, betere lenzen en goede software moeten komen. Het goede nieuws is dat dit allemaal mogelijk is en we dit de komende jaren gaan terug zien in nieuwe smartphone-modellen.

Betere optische zoom

Op de tweede plek en op grote afstand eindigt de vraag om een optische zoom van 5x. Hier wordt het interessant, want de optische zoom is een van de weinige redenen waarom goede compactcamera’s nog worden verkocht. De dag dat smartphones een optische zoom van tussen de 5x en 15x en goede sensor hebben, zal de compact camera het loodje leggen.

8K (nog) niet in trek

Het is maar 9% van de ondervraagden die 8K-video wenst. Wat ons betreft is zelfs 4K-film voor de meeste mensen te veel en te lastig. Consumenten vragen om meer intern opslaggeheugen, maar hebben dit extra geheugen alleen maar nodig doordat foto- en filmbestanden steeds groter worden. Foto’s met extreme resolutie en video in 4K of 8K vreten geheugen. Als je er op deze manier naar kijkt zal een smartphone nooit goed genoeg zijn, omdat het altijd meer en beter moet worden. Dit is uiteraard geweldig nieuws voor smartphone fabrikanten, aangezien ze dan elk jaar een net wat beter model kunnen uitbrengen.

Verder zijn consumenten ook niet heel geïnteresseerd in het hebben van meer dan twee of drie camera’s. Dit lijkt redelijk logisch. Omdat door de betere camera’s op smartphones iedereen een fotograaf kan zijn, maar niet per se wil zijn.

Waar consumenten het meest ontevreden mee zijn

Kijkend naar waar consumenten zich het meest aan storen wat hun smartphone camera’s betreft, winnen ook avondfoto’s en avond video’s het hier. Er is een verschil tussen iPhone en Android gebruikers. Waar 26% procent van Android gebruikers zegt ontevreden te zijn met de avond-modus, is dat 19% bij iPhone gebruikers. Je zou hier uit kunnen opmaken dat iPhone betere avondfoto’s neemt, maar het is ook belangrijk om te onthouden dat er een telefoon soort (iPhone) met een besturingssysteem wordt vergeleken (Android), waar veel merken inzitten. In dit onderzoek zijn Android telefoons gebruikt van  Huawei, Samsung(27%), Xiaomi, Lenovo, OnePlus, LG (6%) en Google Pixel(6%).

Door het onderzoek te doen waarbij je 1000 respondenten hebt, denken wij dat je een goed beeld krijgt van wat consumenten van hun telefoon willen. Maar, het bedrijf BlinkAI is ook een bedrijf dat zich specialiseert in AI-software die nachtbeelden opheldert. Dat consumenten zich ergeren aan de slechte avondmodus in hun telefoons komt het bedrijf dus niet slecht uit.

Bekijk ook:  Samsung S21 vs S21 plus vs S21 ultra

Bekijk ook: Samsung S21 vs iPhone 12

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kan je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0