Search
Close this search box.

De nieuwe tools van Adobe Photoshop CC 2022

Geüpdate op 18/10/2022 door Yoreh

Het Adobe Max evenement is van start en duurt tot 20 oktober. Tijdens dit evenement in Los Angeles, Verenigde Staten, laat Adobe nieuwe producten zien door boeiende keynotes en sprekers. Nieuwe updates voor zowel Adobe Lightroom als Adobe Photoshop CC zijn inmiddels onthuld en er zitten een aantal leuke nieuwe trucs in de fotobewerkingsprogramma’s.

Hoewel beide programma’s meerdere updates hebben ontvangen, vertellen we over zeven nieuwe Photoshop en zes nieuwe Lightroom functies die het bewerking en creatieve proces zullen verbeteren en versnellen.

Nieuwe functies Adobe Photoshop CC 2022

In de updates van Adobe Photoshop CC zien we dat het selecteren van kleine en gedetailleerde objecten een stuk makkelijker en nauwkeuriger gaat. Daarnaast worden Artifical Intelligence (AI) functies sterk verbeterd. Hieronder de zeven grootste veranderingen.

1. Gedetailleerd mensen selecteren met auto-select

nieuwe-adobe-photoshop-cc-functies-2022-cameradeals

Foto: Adobe

Het was al mogelijk om de grote objecten in één klik te selecteren met de ‘object selection’ tool. Hierbij maakt het niet uit of het om mensen, dieren of ander soort onderwerpen gaat. Nu heeft Adobe deze tool krachtiger gemaakt dankzij AI-technologie en worden zelfs de kleinste details, zoals loshangende touwtjes ook geselecteerd. Meer informatie over de selectietool kunt je vinden via de Adobe website.

2. In een klik de kleinste details selecteren

nieuwe-adobe-photoshop-cc-functies-2022-cameradeals

Foto: Adobe

De Object Selection tool werd in 2020 geïntroduceerd en is uiteraard veer verbeteringen en veranderingen ondergaan. Nu, in 2022 wordt er meer gebruikgemaakt van AI-technologie. Je kon al over het object zweven, waardoor automatisch het onderwerp werd geselecteerd en nu worden zelfde de kleinste haartjes ontdekt.

Daarbij kan Photoshop dit allemaal zelf ontdekken en voor je selecteren. Zo ontdekt het programma planten, straten, stoepen, muren, gebouwen, de lucht en nog meer. De Machine Learning zorgt ervoor dat steeds meer details worden ontdekt en geselecteerd.

3. Objecten in één klik verwijderen

nieuwe-adobe-photoshop-cc-functies-2022-cameradeals

Foto: Adobe

Klik. Weg. Zo simpel is het. Je klikt op het object dat weg moet, de selectie gebeurd met grote nauwkeurigheid en na het verwijderen wordt de rest van de ruimte met Content Aware ingevuld.

nieuwe-adobe-photoshop-cc-functies-2022-cameradeals

Foto: Adobe

4. Oude foto’s restaureren met AI

nieuwe-adobe-photoshop-cc-functies-2022-cameradeals

Foto: Adobe

Handmatig oude foto’s repareren is verleden tijd, want nu kan Photoshop dit allemaal zelf. Dankzij het Photo Restauration Neural Filter hoef je zelf niets te doen en kun je achterover leunen, met hulp van AI. Machine Learning herkent krasjes en lege plekken naar mate van tijd beter en vult deze op.

5. Feedback ontvangen van reviewers, zonder Photoshop te verlaten

Het werken in teams of voor cliënten is een stuk makkelijker nu je foto’s direct uit Photoshop kunt delen. Voorheen deed je dit waarschijnlijk via dropbox, e-mail of Wetransfer, maar kan je team of client direct meekijken en feedback geven.

nieuwe-adobe-photoshop-cc-functies-2022-cameradeals

Foto: Adobe

Door de Share for Review tool te gebruiken maakt je een snapshot van je werk en kun je een client uitnodigen mee te kijken. Zij kunnen dit beeld vervolgens in hun browser zien zonder te hoeven inloggen. Terwijl ze feedback geven wordt dit live weergeven in het Photoshop paneel.

Ondertussen kun je het beeld blijven aanpassen en dit wordt automatisch in het gedeelde bestand aangepast, zodat de client mee kan kijken. Meer informatie over live-feedback ontvangen.

6. Zien wie wat heeft veranderd aan je foto’s

Wanneer andere mensen je foto bewerken, is het achteraf soms lastig te zien wie wat heeft gedaan. Met de Content Credentials tool is het mogelijk om een soort van broodkruimel pad achter te laten.

nieuwe-adobe-photoshop-cc-functies-2022-cameradeals

Foto: Adobe

Dit gereedschap laat je jouw gegevens vastmaken aan de veranderingen die je maakt. Andere gebruikers van het bestand kunnen dit ook doen, zodat je altijd weet wie wat heeft gedaan. Handig wanneer je voor beeldbanken werkt bijvoorbeeld. Je moet de Verify website gebruiken of de desktop app, om deze functie volledig te kunnen gebruiken.

7. AI-presets toevoegen in Adobe Camera RAW

nieuwe-adobe-photoshop-cc-functies-2022-cameradeals

Foto: Adobe

Heb je RAW-foto’s die je wilt bewerken, dan moeten deze eerst door Adobe Camera RAW voordat je ze in Photoshop kunt laden. Groter veranderingen zijn op komst waardoor je allerlei ongewilde elementen gemakkelijk weg kunt halen. Hiervoor worden AI-masks gebruikt, waardoor je makkelijk mensen en objecten selecteert, verwijdert en invult met Content-Aware Rmove en Portrait Adaptive Presets. Meer informatie over AI-presets in ACR vind je op hun website.

Bekijk ook: Overzicht van alle Adobe programma’s

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0