Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vero is alles dat Instagram niet meer is en fotografen weten dat ook

Geüpdate op 01/09/2022 door Yoreh

Fotografen verlaten Instagram en stappen over naar Vero; een platform dat zich écht op fotografie richt, zonder beperkingen. Veel bekende namen stappen over en daar zijn een aantal goede redenen voor. 

Instagram; lang geleden een plek voor fotografen waar je vierkante foto’s kon plaatsen. Later, werd deze ratio-beperking gelukkig opgeheven, maar dat ging niet zonder concessies. Tegenwoordig is Instagram een slap aftreksel van TikTok, waarbij je vaak niet weet naar wat of wie je zit te kijken. Een app vol ongewenste suggesties, reclames, hersenloze video’s en voornamelijk like-geile halfnaakte dames en heren. Goed om je tijd mee te verdoen wel. Uiteraard is dit geen nieuws, want Instagram glijdt al enkele jaren af.

Maar waar kun je heen met je foto’s als fotograaf? Lange tijd was er geen alternatief en moest je het doen met het overbelaste Instagram. Gelukkig begint Vero rap te groeien en is het een nieuwe plek voor fotografen om hun afbeeldingen te plaatsen.

Vero

Vero bestaat al sinds 2015 als Instagram alternatief. Het lastige voor Vero was dat ze wel erg veel op Instagram leken. Gelukkig voor Vero is de Meta app het aan het verpesten voor zich zelf en Vero kan daar goed op inspelen. Vero heeft al zijn voordelen omdat het zich meer focust op fotografie en minder beperkingen heeft. Maar, net zoals Vimeo en Youtube, is het altijd lastig uit de underdog positie te komen.

Vero-is-alles-dat-instagram-niet-meer-is-en-fotografen-stappen-massaal-over-cameradeals

Dat klopt. Ik, Yoreh, ben nieuw op de app en heb nog geen volgers 😉

Geen resolutie of ratio-beperkingen

Wat voor filmmakers de reden is om hun video’s op Vimeo en niet op Youtube up te loaden, is dat de resolutie op Vimeo stukken beter is. Het is zonde om 4K RAW op een RED te draaien om vervolgens er niets van terug te zien. Vero biedt hetzelfde voor foto’s: hoge resolutie en zonder ratio-beperkingen.

Het is mogelijk om foto’s op hun hoogste kwaliteit te uploaden en wanneer je op de foto klikt, kun je deze in volledige resolutie bekijken op je telefoon.

Vero-is-alles-dat-instagram-niet-meer-is-en-fotografen-stappen-massaal-over-cameradeals

Geen algoritme aanwezig

Het zijn algoritmes die de mens gek maken en dwingen om te doen wat het bedrijf wil. Vindt het algoritme deze afbeelding of video leuk? Zal deze tekst of expliciete half tepel ervoor zorgen dat ik bovenaan kom? Op Instagram (en TikTok) wordt er meer geleefd voor bovenaan komen en likes, dan dat je een werkelijk mooie afbeelding upload.

Op Vero is dit niet het geval en worden afbeeldingen chronologisch weergeven. Je kunt zelf filteren op wat je wel en niet wilt zien. Bijvoorbeeld bepaalde categorieën of mensen, zonder dat je vervelende suggesties van oninteressante profielen krijgt. Je hebt de volledige controle.

Geen advertenties!

Raar, maar waar. Geen advertenties (voor nu). We leven in een wereld van advertenties en je zou denken dat we ze gaan missen als ze er niet zijn. Maar, Vero is volledig advertentie-loos. Ook dit zorgt ervoor dat je alleen content ziet van de mensen die je volgt.

Maar, het bedrijf moet geld verdienen op een gegeven moment en de makers van de App zeggen dat ze op termijn wellicht een abonnement invoeren. Het goede nieuws is dat mensen die zich nu al aanmelding als ‘founding members’ worden gezien en daardoor niet hoeven te betalen. Goede reden om nu alvast aan te melden!

Vero-is-alles-dat-instagram-niet-meer-is-en-fotografen-stappen-massaal-over-cameradeals

Waar je maar wilt werkende links plaatsen

Heb je een mooie post op Instagram en wil je naar de fundraiser of je persoonlijke pagina linken in je tekst? Dat gaat niet. Je ziet de URL, maar kunt er niet op klikken. De enige URL die je kunt plaatsen staat in je profiel en moet je steeds aanpassen. Of, je moet werken met ‘link in bio’ en er een algemene url plaatsen.

Op Vero kun je overal urls plaatsen. In je bio én in je posts. En dan gaat het niet op één url, maar meerdere per post zijn mogelijk!

Vero-is-alles-dat-instagram-niet-meer-is-en-fotografen-stappen-massaal-over-cameradeals

Je kunt meer dan alleen foto’s plaatsen.

Wil je video’s bekijken, spelletjes spelen, muziek luisteren of boeken lezen? Het kan allemaal. Het is dus niet zoals Instagram in de beginjaren was. Er is een hoop mogelijk op de app.

Er is een desktop app aanwezig.

Hoewel Instagram leeft van advertenties, boeit het ze niet dat veel adverteerders op desktops werken. Er is geen programma voor de computer beschikbaar en dat is vervelend voor elke gebruiker. Zo lang ze genoeg verdienen en mensen het blijven gebruiken, zullen ze niets veranderen.

Vero heeft wél een desktop programma dat is aangepast voor desktop gebruik.

Hoe dan ook, Vero ziet er goed uit en kan ook voor niet-fotografen een welkom alternatief zijn. Dit stuk is niet geschreven vanuit een samenwerking met Vero, maar puur vanuit een afkering tegen Instagram en liefde voor de nieuwe app. De vraag is nu of Instagram zich (op termijn) bedreigd zal voelen. Maar, dan kan alleen als er genoeg mensen overstappen en uit de brainwash stappen. Op de lange termijn, moeten we zien of de app het overleefd (ook al bestaan ze als sinds 2015) en of ze niet dezelfde weg inslaan als de meeste andere apps: met veel advertenties.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0