Frame uit 8K video van Canon EOS R5 is beter dan meeste camera foto’s

Geüpdate op 04/08/2020 door Yoreh

De Canon EOS R5 kan een ‘frame grab’ foto van 35.4 megapixels uit een frame van 8K video halen en is daarmee beter dan vele ‘echte’ fotocamera’s. 

De mensen bij Digital Camera World hebben een test gedaan met de Canon EOS R5 en zeggen dat de 35.4 MP foto’s zelfs beter zijn dan camera’s met een 30+ megapixels sensor. Goede frame grabs zijn niet nieuw. Camera’s als de Panasonic Lumix G9 en Lumix GH5 hebben al langer een 4K en 6K Photo functies die scherpe 8.3MP foto’s uit 4K en 18MP foto’s uit 6K video beelden haalt.

8k-frame-grab-foto

Incastern door digitalcameraworld.com

Klik op de foto hierboven en zoom in op de ogen om de reflectie van het licht te zien. Ook de details van de veren in de kleuren en texturen zijn bijzonder scherp. De 8K foto modus is dus zeker geen marketing truc, maar echt een functie die je actief kan gebruiken.

Denk bijvoorbeeld aan foto’s waarbij timing essentieel is. Het vastleggen van het moment dat een vogel wegvliegt of een druppel die in het water valt. 8K frame grabs kunnen bij momenten als deze goed van pas komen.

Nadeel van 8K frame grabs

Er is echter wel een nadeel; de frame grabs zijn JPEGS uit een video en bevatten daardoor minder informatie dan een RAW-foto. Je mist hierdoor details in de hoog- en laaglichten. Dit hoeft geen enorm nadeel te zijn, aangezien je als videomaker de belichten van te voren goed moet instellen. Er is dus geen ruimte om lui te zijn, RAW-foto’s te maken en vervolgens alles bij  te stellen in de post-productie.

Conclusie

Uiteraard zal deze frame grab uit 8K fototoestellen niet gaan vervangen omdat de beelden minder informatie opslaan. Maar de functie is wel indrukwekkend en kan in veel gevallen goed van pas komen.

Vind de beste Canon EOS R5 deals van vandaag

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Beste-drones-van-dit-moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart