Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat doet Canon met de M-serie en de EOS M50 Mark II?

Geüpdate op 03/01/2021 door Yoreh

Canon is druk bezig om de RF-camera en lenzen lijn uit te breiden en de EOS R7 APS-C sensor camera is daar een goed voorbeeld van. Nu de R-camera’s ook een APS-C broertje krijgen is het de vraag wat er met de M-serie gebeurd. Deze lijn maakt namelijk APS-C modellen, maar die lijken overbodig als de R-serie ook APS-C camera’s gaat maken. 

Een APS-C sensor is 1.5x kleiner dan een full frame (35mm) sensor en de kleinere sensor zorgt ervoor dat de prijs van de camera kan worden gedrukt. De EOS M-serie biedt geweldige camera’s voor enthousiaste fotografen en filmmakers en de serie heeft zelfs een hoop lenzen met EF-m-vatting die op deze camera’s passen. Het nieuwste model – dat (nog) niet te koop is in Europa – de EOS M50 Mark II, kan misschien wel eens het laatste M-model zijn, als het al in Europa verschijnt. Voorlopig is de EOS M50 Mark II alleen te koop in Azië en Noord-Amerika.

Canon EOS R7 APS-C maakt EOS M-serie overbodig

Met de waarschijnlijke komst van APS-C camera EOS R7 heeft Canon weinig reden om de M-lijn door te zetten. Uiteraard zijn er een hoop fans van deze serie, maar financieel is het voor Canon aantrekkelijker om de R-Serie uit te breiden en de daarbij behorende goede RF-Lenzen te verkopen.

Canon-eos-r7-

Een grote vraag is of Canon speciale lenzen gaat produceren voor de APS-C sensor van de EOS R7. Doordat de sensor kleiner is, is het niet nodig om een duurdere full frame RF-lens te gebruiken. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde CanonRumors zal Canon echter geen speciale RF-S lenzen (zoals EFs-vatting) produceren en dat duidt erop dat de EOS R7 een RF-vatting krijgt.

Dezelfde website meldt ook dat er een RF 18-45mm f/4-5.6 IS STM op komst is en dat is een perfect kitlens voor APS-C fotografen. Deze wordt aangevuld met de RF 10-24mm f/4L USM en daarmee zijn er al twee goedkopere lenzen beschikbaar voor de sensor met crop factor.

Canon-eos-r7-mock-up- 2

Mock-up van Canon EOS R7 door Digital Camera World

Terugkomend op het voortbestaan de M-serie lijkt het erop dat er geen toekomst meer is voor deze lijn. Misschien dat de M50 Mark II het nog net haalt in Europa, maar daarna is er weinig reden voor Canon om nog meer M-modellen te maken. We hopen snel een officieel bericht van Canon te krijgen.

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Canon EOS M50 bij CameraDeals

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Volg ons op facebook en mis nooit de belangrijkste berichten! 

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0