Search
Close this search box.

Sony onthult meer van de Airpeak S1 drone die in september uitkomt

Geüpdate op 10/06/2021 door Yoreh

Officieel gaat hij de Sony AirPeak ARS-S1 heten en volgens het bedrijf is het ’s werelds kleinste drone die een full frame Sony Alpha camera aankan. De eerste beelden van de drone zagen we in januari 2021, maar verder was er vrij weinig over de drone bekend. 

De Airpeak S1 is ontworpen voor professionele gebruikers die een full frame Sony systeemcamera onder hun drone willen hangen. Dit is een grote stap voorwaarts vanaf high-end DJI-drones zoals de Mavic 2 Pro. Het is nog niet precies duidelijk hoeveel gewicht de drone kan dragen, maar wel dat hij $10.000 dollar zal gaan kosten. Qua prijs is dit ongeveer hetzelfde als soortgelijke drones als bijvoorbeeld de DJI Matice 600 Pro.

Sony-Airpeak-s1-drone-cameradeals-be

Sony Airpeak S1 eigenschappen (tot nu toe bekend)

 • Volledige body is voorzien van obstakel sensoren
 • AirPeak Flight controller die zowel camera als drone bediend, met live-view en iOS en iPadOS ondersteuning.
 • Topsnelheid van 90km/u
 • Maximale hoeksnelheid: 180°/s
 • Maximale tilt hoek: 55°
 • Windweerstand tot 20m/s
 • 17″ propellers en traploze motor met Electric Speed Controller (ESC)
 • Stereo camera’s op 5 locaties: voor, achter, links, rechts, onder. Met Sony Vision Sensing Processor voor een stabiele vlucht, ook wanneer de GNSS verbinding niet goed werkt.
 • Ontworpen voor de A7S camera’s, FX3, A7R, A1 en A9 camera’s.
 • Automatische Vlieg missies: via de AirPeak Base app.
 • AirPeak Plus Cloud Service en AirPeak Protect Plan om schade te vergoeden.

Sony-Airpeak-s1-drone-cameradeals-be

Beschikbaarheid van Sony AirPeak S1

Hij gaat in dollars dus zo’n 10.000 kosten, wat in euro’s neerkomt op €8,218. Dit bedrag zal waarschijnlijk omhoog worden afgerond. In september 2021 zal de drone in de verkoop gaan.

Bekijk ook: de beste drones met camera van dit moment

 

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter