Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fujifilm X-S20 instapper met 6K en betere accu aangekondigd

Geüpdate op 24/05/2023 door Yoreh

De Fujifilm X-S20 is aangekondigd tijdens de X-Summit 2023 in Bangkok, waar ook de nieuwe XF 8mm f/3.5 werd aangekondigd. De camera, die geschikt is voor beginners, brengt 6K film, beeldstabilisatie en de nieuwste beeldprocessor. Het is een perfecte camera voor zowel fotografen als filmmakers. 

De X-S20 volgt de Fujifilm X-S10 op en is als midden range camera geschikt voor passionele en ambitieuze fotografen en vooral filmmakers. Kijk je naar het ontwerp van de X-S10 en X-S20, dan lijken zo nogal op elkaar. Binnenin hebben ze allebei een X-Trans CMOS 26.1 megapixel APS-C sensor, met in-body stabilisatie en fase-detectie autofocus. Maar, als je verder graaft zie je de verschillen boven komen drijven.

Fujifilm-X-S20-camera-deals-

Film en processor

De X-S20 maakt gebruik van de nieuwste generatie sensoren en het gaat hierbij om de X-Processor 5 en daarmee de mogelijkheid om 6.2K ‘open gate’ (niet gecropte) RAW-video vast te leggen. Op de X-S10 is het mogelijk tot 4K 30fps beelden te maken. Andere resoluties zijn 4K 60fps, 2K 60fps en Full HD tot 120fps.

Fujifilm-X-S20-camera-deals-

Accu met dubbele levensduur en AI-ondersteuning

Een grote upgrade is de accu, die nu tot twee keer langer meegaat dan die van zijn voorganger. Ondanks dat de accu groter is geworden, weegt de camera nog altijd maar 491 gram.

Fujifilm-X-S20-camera-deals-

De autofocus heeft een upgrade gekregen door AI-ondersteuning te integreren. Zo worden verschillende onderwerpen beter herkend en dat helpt de autofocus. De herkende onderwerpen worden beter gevolgd, waardoor de focus op het juiste onderwerp blijft. Uiteraard is dit handig voor vloggers.

Snel en soepel beeldscherm

Achterop de Fujifilm X-S20 zit een vari-angle beeldscherm verwerkt dat volledig is te kantelen. Het touchscreen reageert snel en helpt je makkelijk door instellingen en gemaakte beelden te scrollen.

Fujifilm-X-S20-camera-deals-

Verbeterde stabilisatie

Hoewel de X-S10 en X-S20 beeldstabilisatie hebben die in de boy is verwerkt, is die van de Fujifilm X-S20 nu iets beter. Beide stabilisatoren werken op 5-assen, maar alleen die van de X-S20 compenseert tot 7 stops. Wat een stop meer is dan de vorige versie.

Fujifilm-X-S20-camera-deals-

Een optionele ventilator op de X-S20 om oververhitting te voorkomen tijdens het filmen van 6.2K materiaal.

Eigenschappen worden beter, maar de prijs ook hoger

Al die upgrades zijn mooi en handig, maar de vanafprijs is daarmee ook omhoog gegaan. Waar de X-S10 nog €999 was, is de X-S20 €1299. Dat is een enorm verschil wat de camera dik in de midden-range prijzen stopt. Een beginner zal een bedrag als dit niet snel willen uitgeven, zeker niet als er nog een paar honderd euro bij komt voor een standaard lens. En hoewel de prijs eerlijk lijkt voor de eigenschappen die je krijgt, is de sprong van de X-S10 naar de X-S20 nogal hoog. Maar, wiet weet is de X-S20 juist goed nieuws voor gebruikers die eigenlijk de Fujifilm X-T5 wilden kopen, die maar net wat duurder is.

Fujifilm-X-S20-camera-deals-

Prijs en beschikbaarheid Fujifilm X-S20

De X-S20 zal eind juni op de planken liggen en is beschikbaar in pakketten met de XC 15-45mm of XF 18-55mm lenzen.

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0