Zoek
Sluit dit zoekvak.

Geüpdate op 05/01/2022 door Yoreh

10-goede-youtube-kanalen-voor-fotografen-engelstalig-

Foto door: Chris Chu

10 goede Engelstalige Fotografie YouTube kanalen voor in 2022

Een top-lijst maken met goede fotografie video blogs en Youtube kanalen is lastig doordat er heel veel goede kanalen zijn. Wij hebben rondgekeken en de beste nieuwe kanalen eruit gepikt. Deze kanalen behoren niet tot de grote en beroemde, maar wel tot de nieuwe en veelbelovende. 

Het maakt niet uit of je een professionele fotograaf bent op zoek bent naar de beste systeemcamera of een beginner die baat heeft bij tips over het kopen van een goed instapmodel camera, de Youtube kanalen die wij noemen hebben fotografietips voor elk niveau!

Ulysess Aoki | Straatfotografie

Ulysess richt zich voornamelijk op straatfotografie en komt met wat interessante feitjes en weetjes over de kunst van dit soort fotografie. Zelfs als je geen fan bent van straatfotografie kan je waarschijnlijk nog wel wat dingen opsteken. Ben je wel geïnteresseerd in straatfotografie, maar vind je het eng omdat je een camera ongevraagd in iemands mik stopt, dan is dit een heel goed kanaal voor jou.

Faizal Wescott | Straat- en stadsfotografie

Meneer Wescott neemt je in deze video mee door China Town in New York Stad. Faizal gaat op pad met zijn Fujifilm X100V, een echte straatfotografie camera en een van de beste compact camera’s van dit moment. De jonge fotograaf richt zich voornamelijk op straat en stadsfotografie en laat je zien hoe je compositie op een creatieve manier kan gebruiken.

De beste prijzen van vandaag voor de Fujifilm X100V

T. Hopper | Fotograaf besprekingen

Het kanaal van T. Hopper gaat bij elke video in op een andere beroemde fotograaf. Dit is dus een kanaal dat leuk is voor elk soort fotograaf en zelfs videografen. Het is interessant om te zien hoe fotografen tot hun beelden zijn gekomen en wat hun dreef. Je kan dit kanaal een ware inspiratiebron noemen.

Sophia Carey | Productfotografie en inspiratie

Het Youtube kanaal van de Britse Sophia gaat alle kanten op en heeft voor ieder wat wils: van fotografie ideeën tot videomontage tips. In haar video’s gaat ze ook in op hoe bepaalde bekende fotografen te werk gaan en welke tips je daar uit kan halen. Al met al een zeer volledig kanaal dat zeker de moeite waard is.

Bryan Birks | Middenformaat en antieke analoge camera’s

Wil je echt op antieke en middenformaat fotoapparatuur ingaan, dan is dit een goed kanaal voor jou. Bryan neemt je mee in zijn proces van (portret) fotografie. Je ziet zijn volledige proces, verpakt in een mooie video met goede video inserts. De video’s van Bryan lijken een documentaire op zichzelf. De video’s kijken lekker weg en je leert er een hoop van.

Chris Chu | Minimalisme met analoge en digitale camera’s

De Amerikaanse Chris geeft fotografie tips en doet camera reviews. Zijn onderwerpen hebben alles te maken met zijn werk voor klanten, maar ook persoonlijke fotografie. Hij werkt zowel digitaal als met analoge film en hij laat zien hoe je deze beide gebruikt in elke situatie. Kijk naar deze video en we weten zeker dat je iets nieuws leert.

Diane Villadsen | Creatieve productfotografie

Het kanaal van Diane Villadsen is bijzonder omdat zij zich vooral bezig houdt met product maquettes en ze laat precies zien hoe ze deze maakt. Ze vertelt in details hoe ze alles in elkaar zet, belicht en bewerkt. Haar werk bestaat uit felle kleuren die ze in elk soort opdracht kan toepassen. Een goed Youtube kanaal om inspiratie op te doen.

Brian Lackey | Reis- en landschapsfotografie

Het Youtube kanaal van Brian Lackey bestaat uit strakke video’s met prachtige videobeelden en fotografie. Hij neemt je mee op reis langs prachtige plekken in de wereld en toont de foto’s die hij neemt. Zijn stijl is zonder poespas en perfect voor natuurfotografie. Zie dit kanaal als een behind-the-scenes reisfotografie verzameling.

Steve O’Nions | Natuurfotografie

Steve O’Nions is niet bekend en dat moet veranderen. Zijn natuurfotografie is adembenemend en we zien gelukkig genoeg van zijn foto’s terug in de video’s. De video’s zijn simpel. Hij praat en toont foto’s, maar juist dat maakt het heel interessant. Hij toont alleen wat je moet zien en geeft alleen de essentiële informatie. Hier kan je een hoop van leren!

Vuhlandes | Documentairefotografie

Het kanaal van Vuhlandes is anders dan de eerder genoemde kanalen. Hij doet wat hij wil en de video’s zijn wat onsamenhangend. Vuhlandes komt uit een Amerikaanse wijk met veel geweld en dat is hij beginnen met vastleggen. Het grote voordeel is dat alle video’s en foto’s fijn zijn om naar te kijken. Composities kloppen en de kleurbewerking klopt. Er zit niet heel veel informatie in, maar het kan wel een inspiratie zijn voor fotografen die niet traditioneel te werk willen gaan. Wij vinden hem een goede straatfotograaf, maar noemt zichzelf documentaire fotograaf.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Volg ons op facebook en mis nooit de belangrijkste berichten! 

Nieuws en recente posts

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0