Informatie en geschiedenis van Polaroid

Polaroid-Logo

Polaroid

Polaroid is tegenwoordig bekend vanwege hun goede instant camera’s, maar de iets oudere generatie kent het bedrijf vooral van filmrolletjes voor een analoge camera’s. 

Geschiedenis van Polaroid

Terwijl de Amerikaanse wetenschapper Edwin H. Land met zijn familie op vakantie was, vroeg zijn 3-jarige dochter waarom ze de net gemaakte foto niet op de camera kon zien. De wetenschapper claimend dat hij nog diezelfde dag een manier had uitgevonden om foto’s direct te kunnen bekijken; de film. Het duurde nog drie jaar voordat de film ook echt aan het publiek kon worden getoond.

Het bedrijf Polaroid werd in 1937 opgericht door Edwin H. Land en begon aanvankelijk als een bedrijf dat speciale film maakte. Land heeft het bedrijf tot 1981 geleid om vervolgens het stokje over te geven. Het piek jaar van Polaroid was in 1991 met 21,000 werknemers en 1997 toen het een omzet van 3 miljard dollar had. Het originele Polaroid Corporation ging failliet in 2001 en werd later Polaroid dat in 2008 weer failliet ging.

Het bedrijf werd daarna verkocht aan de Poolse miljardair Wiaczesław Smołokowski. In 2017 werden de meeste aandelen van het bedrijf door Impossible Project opgekocht en sindsdien maakt het bedrijf een opmars. Het Impossible Project is in 2017 ook naar Polaroid Originals hernoemd en op dit moment wordt er een hoop nieuwe film en camera’s geproduceerd. Sinds 2020 heet het bedrijf weer Polaroid.

Naast fotopapier en camera’s heeft Polaroid in het verleden ook geëxperimenteerd met Floppy Disks, digitale fotografie, sponsering van voertuigsporten, smartphones en mobiele printers.

Polaroid-go-instant-camera-cameradeals

De Polaroid Go. Een kleine instant camera

Polaroid producten

Op dit moment kun je meerdere Polaroid producten kopen:

  • Polaroid camera
  • Polaroid zonnebril
  • Polaroid Bril
  • Polaroid Papier
  • Polaroid Printer

De instant camera’s van Polaroid zijn het meest populair en daar hoort natuurlijk het instant papier. Deze camera’s laten je een foto nemen die deze vervolgens direct uitprint.

Polaroid-go-in-het-rood-en-zwart-cameradeals 6

Creatieve filters voor Polaroid Camera

Wanneer koop ik een Polaroid camera?

Een Polaroid camera is ideaal voor de creatieve fotograaf. Omdat je de foto’s direct uitprint, heb je de mogelijkheid collages te maken of om de foto’s weg te geven. De nieuwe modellen van het bedrijf komen ook met creatieve gekleurde filters. Dit geeft je meer fotografiemogelijkheden. Daarbij worden de camera’s steeds geavanceerder, waardoor je minder vaak een over- of onderbelichte foto hebt.

Het is ook een goede camera voor kinderen en voor de personen die direct een herinnering willen uitdelen op feesten of evenementen. De camera’s zijn makkelijk in gebruik omdat ze niet veel instelmogelijkheden hebben. Dat is zowel het voor- als nadeel.

De Polaroid camera is een goede manier om het fotografische oog te trainen. Je hebt maar één kans per foto en deze moet direct goed zijn. Het fotopapier is namelijk niet goedkoop. Dit maakt de camera geschikt voor de beginnende gebruiker.

Hoewel er instant camera’s op de markt zijn die digitaal zijn, zijn de Polaroid camera’s zijn overwegend analoog. De digitale varianten geven de mogelijkheid om foto’s op te slaan, te verzenden of later uit te printen.

Waar koop ik een Polaroid camera?

Zoek je een Polaroid Winkel? De beste plek om een Polaroid camera te kopen is via de fabrikant zelf, maar uiteraard kun je ook op onze site tussen de Polaroid camera’s kijken en de prijzen van alle Polaroid winkels bekijken.

Bekijk ook: de beste instant camera’s

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart