Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 tips om jezelf als fotograaf te promoten

Geüpdate op 17/08/2022 door Yoreh

Ben je op zoek naar klussen als startende fotograaf? Of wil je je promotie een boost geven? Er zijn verschillende manieren waarop je je naamsbekendheid als fotograaf kunt vergroten. In dit artikel zetten we vijf tips op een rij.

1. Richt je op een specifieke doelgroep

Hoe specifieker je doelgroep is, hoe beter. Want dan kun je je marketing en communicatie ook heel goed op die specifieke doelgroep richten. Maak je bijvoorbeeld voornamelijk trouwfoto’s? Of richt je jezelf meer op portretfotografie of workshops? Denk ook na over de leeftijd en de interesses van je doelgroep, want dan kun je daar als fotograaf op inspelen. Om jezelf optimaal te kunnen inleven, kun je ook mensen uit de doelgroep interviewen. Door ze te interviewen krijg je een beter beeld van je doelgroep, wat ze willen en welke woorden ze gebruiken om een bepaald soort fotograaf te vinden op bijvoorbeeld Google.

2. Promoot jezelf via de juiste kanalen

Op basis van je doelgroep kun je gaan bepalen welke kanalen je gaat inzetten om jezelf als fotograaf te promoten. Maakt je doelgroep gebruik van Facebook of juist meer van LinkedIn? Of is het belangrijk om goed gevonden te worden via Google? Denk er goed over na in welke kanalen je tijd gaat steken om jezelf te promoten. Het is het zeker waard om online-informatie te vergaren over hoe je de online kanalen inzet om jezelf te promoten. Uiteraard kun je gewoon beginnen met promoten, maar door een goede (betaalde) cursus te vinden bespaar je soms maanden of jaren aan uitzoekwerk dat je anders in je eentje had moeten doen.

3. Zorg op locatie voor meer naamsbekendheid

Als je dan opdrachten binnen hebt, kun je ook op locatie zorgen voor meer naamsbekendheid. Draag bijvoorbeeld een t-shirt, een cameratas of een bedrukte cap met je logo en/of website erop. Zo zorg je er op een subtiele manier voor dat mensen weten wie je bent. Wellicht een van de beste manieren om op locatie bekendheid te vergaren is door open en vriendelijk te zijn. Wees enthousiast, praat met iedereen, vraag naar hen en vertel over jou. Hoewel het altijd goed is om tegen iedereen te praten, is het handig om de juiste personen uit te zoeken. De organisator van een evenement heeft waarschijnlijk meer te bieden dan een willekeurige gast (tenzij dit ook een organisator of fotograaf-zoeker is).

4. Laat anderen jou promoten

De promotie hoef je niet alleen zelf te doen, je kunt ook anderen op een slimme manier jou als fotograaf laten promoten. Zorg voor een watermerk op de foto’s en vraag of ze die willen delen op social media. Of deel visitekaartjes uit op locatie die ze weer kunnen doorgeven aan anderen. En mond-tot-mond reclame werkt nog altijd het beste! De mond-tot-mond reclame komt weer tot stand door geweldig werk af te leveren, meer te doen dan dat er van je gevraagd wordt en goed te netwerken.

5. Bekijk de statistieken en speel daarop in

Tenslotte is het belangrijk om de statistieken van je website te bekijken. Via Google Search Console en Google Analytics kun je bijvoorbeeld zien via welke zoektermen de meeste mensen je website binnenkomen en welke content het beste gelezen wordt. Met die inzichten kun je weer nieuwe content gaan maken en publiceren op je website. Worden bijvoorbeeld bepaalde foto’s in je portfolio goed bekeken? Voeg dan nog meer foto’s toe in dezelfde stijl. Google zet pagina’s bovenaan waarvan zij denken dat het een autoriteit op dat onderwerp is. Kijk naar CameraDeals, wij scoren beter op fotografie en goede camera’s, omdat de hele website rond dat onderwerp draait. Schrijf daarom veel over de onderwerpen en diensten die je aanbied. Bloggen maar!

Met behulp van de bovenstaande tips kun je aan de slag om de promotie van jezelf als fotograaf een boost te geven!

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0