Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit is hoe je de beste trouwfoto’s maakt

Deel dit bericht!

Dit-is-hoe-je-de-beste-trouwfotos-maakt-cameradeals (1)

Geüpdate op 23/04/2023 door Yoreh

Bruidsfotografie of huwelijksfotografie is een tak van de fotografie die zich bezighoudt met het vastleggen van de meest gedenkwaardige momenten van een huwelijksfeest. Trouwfotografen gebruiken hiervoor technieken uit de documentairefotografie en de portretfotografie om speciale momenten vast te leggen tussen de bruid en de bruidegom, maar ook tussen hun familieleden, de bruidsmeisjes, de bruidsjonkers en andere gasten.

Ben jij gevraagd om foto’s te maken tijdens een bruiloft? Hieronder vind je enkele tips om de allermooiste trouwfoto’s te maken van het echtpaar.

Zorg ervoor dat je twee camera’s bij je hebt

Als amateurfotograaf zul je misschien niet over twee camera’s beschikken. Maar het kan ontzettend veel voordelen opleveren als je er op de dag twee bij je hebt. Zo heb je altijd een reservecamera bij de hand mocht er eentje onverhoopt uitvallen. Maar je kunt ook twee camera’s gebruiken met allebei een ander objectief zodat je snel kunt wisselen voor verschillende opnames en scenario’s. Zorg er wel voor dat instellingen op beide camera’s juist zijn en dat de datum en tijd gelijk staan. Dat maakt het makkelijker om ze achteraf te sorteren. Neem voor beide camera’s een extra (volgeladen) accu mee, dus in totaal vier accu’s.

Neem de juiste accessoires mee

Er zijn verschillende accessoires die nuttig kunnen zijn tijdens een trouwshoot. Zo zijn een externe flitser en diffusor zijn een must om mee te hebben, aangezien sommige bruiloften ‘s nachts plaatsvinden of op een locatie waar weinig natuurlijk licht is. Als je je eigen lichtbron meeneemt, heb je controle over de belichting en voorkom je onscherpe foto’s. Vergeet je statief en acculader van de camera ook niet. Denk ook aan praktische accessoires zoals een fleecekleed om onder de bruidsjurk te leggen of een trapje voor het maken van groepfoto’s.

Maak een shotlijst

Als je een shotlist maakt die je tijdens de ceremonie kunt raadplegen, leg je steeds de belangrijkste shots vast. Dit kan de eerste blik van de bruidegom op de bruid in haar trouwjurk zijn, het bruidsfeest dat zich op de bruiloft voorbereidt, emotionele familiemomenten, de ceremonie waarbij de taart wordt aangesneden en de eerste kus van het pasgetrouwde stel. Bedenk hoe je het herenkostuum en de bruidsjurk het mooiste uit kunt laten komen op de foto’s. Probeer niet alleen aan die shotlijst vast te houden, maar laat de mooie fotomomenten ook vooral spontaan ontstaan.

Fotografeer in RAW-formaat

Als trouwfotograaf wil je de beste kwaliteit leveren en ook de mogelijkheid hebben om achteraf nog correcties te maken. Daarvoor is het RAW-formaat ideaal ofwel het ruwe bestandsformaat van je camera. Nog nooit met RAW gewerkt? Verdiep je daar dan goed in voor de trouwshoot zodat je er ook alles uit kunt halen. Zorg er wel voor dat je voldoende geheugenkaartjes bij je hebt, want RAW-foto’s nemen veel ruimte in beslag.

Met behulp van bovenstaande tips ben jij optimaal voorbereid op je trouwshoot en kun je de beste trouwfoto’s maken!

Lees ook: tips voor het beginnen met bruidsfotografie

Yoreh Schipper van Camera Deals

Yoreh Schipper

Camera Expert, Eigenaar Camera Deals

Hoi! Ik ben Yoreh Schipper, filmmaker, fotograaf en camera-expert. Hier vind je door mij uitgevoerde camera tests en reviews, camera uitzoek hulp, nieuws, tips, tutorials, toplijsten en camera prijzen. Meer weten over mij, mijn expertise en de website, kijk dan op de over camera deals pagina.

Volg Camera Deals

Blijf op de hoogte

Ontvang deals, nieuws en tips in je inbox!

Waar ik mijn camera's koop

Deel dit bericht!

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Gerelateerde artikelen

   Geüpdate op 15/12/2023 door Yoreh De Fujifilm Instax Mini 12 is een goed betaalbare instant camera voor de party-ganger of

   Geüpdate op 19/12/2023 door Yoreh Nikon heeft me de nieuwe, maar klassiek ogende, Zf gegeven om te testen en reviewen.

   Camera Deals Youtube reviews en tests

   Camera Deals Youtube

   Op mijn Camera Deals Youtube kanaal vindt je camera reviews, tutorials en video en foto tests.

   Je zou me enorm helpen als je jezelf kunt abonneren op mijn kanaal. Klik daarvoor op de knop hieronder.

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0