Dit is hoe je de beste trouwfoto’s maakt

Geüpdate op 23/04/2023 door Yoreh

Bruidsfotografie of huwelijksfotografie is een tak van de fotografie die zich bezighoudt met het vastleggen van de meest gedenkwaardige momenten van een huwelijksfeest. Trouwfotografen gebruiken hiervoor technieken uit de documentairefotografie en de portretfotografie om speciale momenten vast te leggen tussen de bruid en de bruidegom, maar ook tussen hun familieleden, de bruidsmeisjes, de bruidsjonkers en andere gasten.

Ben jij gevraagd om foto’s te maken tijdens een bruiloft? Hieronder vind je enkele tips om de allermooiste trouwfoto’s te maken van het echtpaar.

Zorg ervoor dat je twee camera’s bij je hebt

Als amateurfotograaf zul je misschien niet over twee camera’s beschikken. Maar het kan ontzettend veel voordelen opleveren als je er op de dag twee bij je hebt. Zo heb je altijd een reservecamera bij de hand mocht er eentje onverhoopt uitvallen. Maar je kunt ook twee camera’s gebruiken met allebei een ander objectief zodat je snel kunt wisselen voor verschillende opnames en scenario’s. Zorg er wel voor dat instellingen op beide camera’s juist zijn en dat de datum en tijd gelijk staan. Dat maakt het makkelijker om ze achteraf te sorteren. Neem voor beide camera’s een extra (volgeladen) accu mee, dus in totaal vier accu’s.

Neem de juiste accessoires mee

Er zijn verschillende accessoires die nuttig kunnen zijn tijdens een trouwshoot. Zo zijn een externe flitser en diffusor zijn een must om mee te hebben, aangezien sommige bruiloften ‘s nachts plaatsvinden of op een locatie waar weinig natuurlijk licht is. Als je je eigen lichtbron meeneemt, heb je controle over de belichting en voorkom je onscherpe foto’s. Vergeet je statief en acculader van de camera ook niet. Denk ook aan praktische accessoires zoals een fleecekleed om onder de bruidsjurk te leggen of een trapje voor het maken van groepfoto’s.

Maak een shotlijst

Als je een shotlist maakt die je tijdens de ceremonie kunt raadplegen, leg je steeds de belangrijkste shots vast. Dit kan de eerste blik van de bruidegom op de bruid in haar trouwjurk zijn, het bruidsfeest dat zich op de bruiloft voorbereidt, emotionele familiemomenten, de ceremonie waarbij de taart wordt aangesneden en de eerste kus van het pasgetrouwde stel. Bedenk hoe je het herenkostuum en de bruidsjurk het mooiste uit kunt laten komen op de foto’s. Probeer niet alleen aan die shotlijst vast te houden, maar laat de mooie fotomomenten ook vooral spontaan ontstaan.

Fotografeer in RAW-formaat

Als trouwfotograaf wil je de beste kwaliteit leveren en ook de mogelijkheid hebben om achteraf nog correcties te maken. Daarvoor is het RAW-formaat ideaal ofwel het ruwe bestandsformaat van je camera. Nog nooit met RAW gewerkt? Verdiep je daar dan goed in voor de trouwshoot zodat je er ook alles uit kunt halen. Zorg er wel voor dat je voldoende geheugenkaartjes bij je hebt, want RAW-foto’s nemen veel ruimte in beslag.

Met behulp van bovenstaande tips ben jij optimaal voorbereid op je trouwshoot en kun je de beste trouwfoto’s maken!

Lees ook: tips voor het beginnen met bruidsfotografie

Yoreh

Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart