Geüpdate op 02/01/2023 door Yoreh

Beste-vlogcamera-van-dit-moment

Beste vlog camera 2023voor beginners, gevorderden en pro's

Wil je een vlog camera en ben je benieuwd wat de beste is van dit moment? Wij hebben speciaal voor jou allerlei vlog camera’s getest en vele professionele en gebruiker reviews gelezen. In deze lijst vind je zowel compact-, systeem-, als spiegelreflexcamera’s. Door alle tests en reviews samen te voegen hebben wij voor jou de ultieme Top-10 beste vlog camera’s in 2023 gemaakt! In de lijst staan vlog, Youtube en TikTok camera’s voor beginners, gevorderden én professionals. 

Klik op de naam van de camera om direct naar dit model te scrollen.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Wat is vloggen?

Voordat videocamera’s voor iedereen toegankelijk waren, was het web-loggen of ‘bloggen’ razend populair. De populariteit van bloggen is echter amper afgenomen en wordt gecomplimenteerd door het maken van vlogs. Vandaag de dag bestaat jouw favoriete website waarschijnlijk uit voornamelijk blogs!

Tegenwoordig zijn video-logs of ‘vlogs’ heel populair. Doordat je voor weinig geld een camera met kantelbaar scherm hebt is het voor iedereen gemakkelijk om video’s van zichzelf te maken. Wat het onderwerp van je vlog is maakt niet uit, zolang jij er maar plezier in hebt. Vloggen kan op allerlei manieren. Van het in de hand houden van de camera en jezelf filmen, tot het professioneel uitlichten van een studio en het gebruik maken van statieven en mooie settings. De meeste vloggers filmen zichzelf vanuit de hand en daarom moet vlog camera klein, licht en compact zijn waarbij het beeld word gestabiliseerd.

Wat is een vlog camera en waar moet deze aan voldoen?

Elke camera kan in principe een vlog camera zijn, maar het belangrijkste criterium voor vloggers is dat de camera een 180 graden kantelbaar scherm heeft. Op deze manier kan je jezelf zien wanneer je de camera in de hand hebt. Jezelf kunnen zien is belangrijk om het kader, kleuren, achtergrond en belichting te kunnen controleren en bepalen. Uiteraard wil je video’s maken van hoge kwaliteit, dus Full-HD is een minimale vereiste, maar 4K is een pre. Daarna wil je de beelden snel en gemakkelijk kunnen delen en daarvoor heb je een wifi- of bluetooth functie nodig. Er is geen vaste definitie van wat een vlog camera is, maar aan de volgende punten moet een goede vlog camera minimaal voldoen:

 1. Kantelbaar (touch)screen: Jezelf kunnen zien is essentieel. Let erop of het scherm omhoog of naar de zijkant opent. Beide werkt, maar over het algemeen vind men een scherm dat omhoog klapt fijner.
 2. Full-HD video: Full-HD 1080p is een vereiste en perfect voor vloggen. 4K is een pré. Het hangt ook af van hoe snel je computer is en hoe veel tijd je aan de post-productie wil spenderen. 4K film geef grotere filmbestanden en bij een trage computer kan het lang duren om het materiaal te verwerken.
 3. Microfoon aansluiting: Meestal is de interne microfoon van een camera niet goed genoeg voor het opnemen en filteren van stemmen. Heeft de camera een 3.5mm ingang, dan is het mogelijk een externe microfoon aan te sluiten. Elke filmmaker weet; geluid is 50% van je productie en daarom moet het dus perfect zijn.
 4. Wijde beeldhoek zodat je altijd in beeld bent: Bij een compactcamera let je er vooral op dat de lens minimaal 24mm is op zijn wijdst. Koop je een systeem- of spiegelreflex, zet er dan een 12mm tot 20mm lens op. Let ook op de sensor grote. Bij een full frame sensor heb je precies het aantal millimeters dat op de lens staat, bij een APS-C sensor ben je 1.5 of 1.6x ingezoomd. Bij een MicroFourThirds sensor ben je zelfs 2x ingezoom. Een 12mm lens geeft dus een 24mm beeld.
 5. Niet te zwaar: Je gaat de camera waarschijnlijk lang in de hand houden en zeker wanneer je geen selfiestick gebruikt kan dit snel zwaar worden. Op dat moment gaat elke gram tellen.
 6. Beeldstabilisatie: Wanneer je veel rondloopt tijdens het praten, dan is beeldstabilisatie in de body of lens belangrijk. Een beetje trilling is voor de kijker nog wel te doen, maar als het beeld te veel schud is het voor niemand fijn om naar te kijken.
 7. Snelle Autofocus & veel AF-punten: Alle bovengenoemde punten zijn belangrijk, maar als jouw gezicht niet in focus is, dan zal  men waarschijnlijk snel weg klikken. Een camera met veel focus punten en goede autofocus is een belangrijk element. De meeste camera’s hebben tegenwoordig ook oog- en gezichtsherkenning.

Vloggen met een compact-, systeem-, of spiegelreflexcamera?

Bedenk goed op wat voor locaties jij je vlogs wil opnemen. Ben je avontuurlijk, doe je veel hikes of moet je door veel kleine ruimtes, denk dan aan een compactcamera, Action camera of een kleine systeemcamera. Het voordeel van een compact- of action camera is dat je geen extra lenzen mee hoeft te nemen en je totale gewicht lager is.

Zit je vaker ‘op locatie‘ en heb je tijd om je camera goed op te stellen, dan kan je aan een systeemcamera of spiegelreflexcamera denken. Twee de laatst genoemde zijn beide systemen waarbij je objectieven kan verwisselen. Dat is handig, want wanneer je in de studio zit kan je een lens gebruiken die je portret stand zet (35-85mm) met een groot diafragma (f/2.8) en onderweg kun je de lens verwisselen voor een 12-42mm, zodat je altijd in beeld bent.

Spiegelreflexcamera’s zijn nog lang niet aan hun einde en nieuwe modellen zijn goed in zowel het maken van foto’s als van video’s. Echter zijn systeemcamera’s lichter, hebben geen spiegel (alles digitaal) en kunnen vaak meer in een even goede of betere kwaliteit dan spiegelreflexcamera’s in dezelfde klasse.

Koop je de camera puur en alleen voor het vloggen, kijk in dat geval naar een goede compact- of simpele systeemcamera. Een spiegelreflexcamera is in dit geval geen goed idee aangezien deze zwaarder zijn. Wil je óók goede foto’s maken, kijk dan naar een systeemcamera of zelfs een spiegelreflexcamera. Bijna alle camera’s in onze top-10 lijst zijn fotocamera’s, dus het foto gedeelte komt bijna altijd wel goed.

Vlog camera vs Youtube camera

Waar vloggers je meestal meenemen op hun dagelijkse avonturen, zijn Youtubers meer gericht op het maken van hoogwaardige video en montage. De beste vlog camera moet altijd makkelijk zijn om mee te nemen en op te zetten, terwijl je bij een Youtube camera vaker extra accessoires als licht, achtergronden en geluid gebruikt.

Een 4K vlogging camera richt zich dus op compactheid en de hoogste kwaliteit die daarmee mogelijk is. Een Youtube camera kan een veel grotere camera zijn die nóg betere filmkwaliteit aflevert en vaak ook nóg meer functies heeft.

Waar zit het prijsverschil tussen camera’s in?

De prijzen van compact camera’s lopen ver uiteen. Zo heb je al een camera voor zo’n €180, terwijl een high-end model zomaar €1200 kan kosten. Is er dan echt zo veel verschil? Ja zeker. Er zijn een aantal hoofdpunten waardoor de prijs van de camera wordt bepaald:

 • Kantelbaar (aanraak) scherm
 • Een zoeker/viewfinder (waar je met je oog doorheen kijkt)
 • Formaat van de sensor (hoe groter de sensor, hoe meer licht deze opvangt en des te beter de fotokwaliteit)
  • Full-frame (duurst), APS-C/MicroFourThirds, 1″ sensor, 1/2.3″ sensor (goedkoopst)
 • Kwaliteit van de sensor en aantal megapixels
 • Snelheid en kwaliteit van de beeldprocessor (deze zet het digitale signaal om in een foto)
 • Filmmogelijkheden: HD(1280x720p), Full HD(1920×1080), UHD 4K(3840×2160), DCI 4K (4096×2160)
 • Beeldstabilisatie
 • Connectiviteit (Wifi, bluetooth, NFC, GPS)
 • Afwerking en kwaliteit van de lens
 • Maximale diafragma van de lens (bijv. f/1.8)

Tijdens het maken van de top-10 letten wij op al deze aspecten.

1

Sony ZV-1 🏆 | Beste compact vlog camera

Sony-DSC-ZV1-compact-vlog-camera-cameradeals.be

Hoofdpunten camera

Soort: Compact Camera

1 inch sensor | 2,7x optische zoom | 20,1 megapixel | 4K UHD | Super Slowmotion | Beeldstabilisatie | Aansluitingen voor microfoon en koptelefoon | Snelle en goede autofocus | Realtime Eye-focus | Natuurlijke kleuren | Gewicht: 294 gram

Toon alles + Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Sony Vlogcamera ZV-1
Laatste updates:
 • €674,00 - 13/03/2023
 • €703,00 - 09/03/2023
 • €674,00 - 07/03/2023
 • €678,00 - 03/03/2023
 • €700,00 - 19/02/2023
 • €669,00 - 15/02/2023
 • €719,00 - 11/02/2023
 • €728,00 - 09/02/2023
Sinds: 27/09/2022
 • Hoogste prijs: €779,00 - 01/10/2022
 • Laagste prijs: €531,51 - 24/12/2022
Laatste Amazon prijsupdate was: 13/02/2023 05:20
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Pluspunten
 • Zakformaat & gewicht
 • Goed geluid
 • Snelle focus
 • Lichsterke f/1.8 24-70mm lens

Minpunten
 • Geen 4K, 60fps

De beste vlog camera van dit moment is de Sony ZV-1 en speciaal op de markt gebracht om te voldoen aan alle wensen van vloggers. Sony heeft alle goede punten van de RX100 serie gepakt en in de ZV-1 gestopt. Zo heb je de autofocus en microfoon aansluiting van de RX100 VII. De goede 24-70mm f/1.8-2.8 lens van de RX100 V zorgt voor scherpe beelden met hoog en contrast en goede lichtsterkte. De camera is snel, klein, licht en compact en is voorzien van een goed interne microfoon, autofocus, beeldstabilisatie, ingebouwde ND-filters en zelfs film gamma profielen als S-Log2.
Dankzij de combinatie van de grote 1″ sensor en f/1.8 diafragma komt er veel licht binnen en kan je ook ’s avond nog heldere beelden schieten. Hoewel de fotokwaliteit prima is, koop je deze camera toch echt voor het maken van video’s. Wil je óók geweldige foto’s maken, kijk dan naar de modellen hieronder.
Volledige review

2

Panasonic GH6 | Beste vlog systeemcamera

Panasonic-Lumix-GH6-systeemcamera

Hoofdpunten camera

Soort: Systeemcamera

25.2MP MFT sensor | Venus Engine | 5.7K 60fps | 4k 120fps | FHD 300fps | ProRes 4:2:2 10-bit | V-Log | 7.5 stops stabilisatie | 13+ dynamisch bereik | 100MP foto’s | 4 kanaals audio opname

De Panasonic Lumix GH6 is een indrukwekkende all-round foto en filmcamera. Hoewel sommigen zullen denken dat de MFT-sensor te klein is, moet je de kracht niet onderschatten. Het is een van de beste consumenten videocamera’s en fotocamera’s op de markt op dit moment. Het is een dure en compleze camera en daarom ook gemaakt voor de gevorderde gebruiker.

Kleine filmhuizen kunnen deze camera als A- of B-camera gebruiken en professionele vloggers hebben een perfecte all-round camera in handen. De Stacked sensor lees alle gegevens razendsnel af en dat zorgt ervoor dat je video in hoge resolutie en kwaliteit kunt opnemen. De maximale resolutie is 5.7K 30fps intern in 4:2:2 HQ of 4:2:0 10-bit in C4K 60fps. Of zet de camera in 5.8K 10-bit anamorfic zodat je de gehele sensor gebruiken kunt.

Is dat te lastige taal voor je, dan weet je al dat dit geen camera is voor jou. Maar, wordt je hier blij van en kijk je naar de prijs en mogelijkheden, dan is dit een geweldige camera!

Lees verder: Panasonic GH6 review

3

Panasonic Lumix X-S10 | Systeemcamera

Fujifilm-X-s10-body-met-18-55mm-lens-cameradeals.be

Hoofdpunten camera

Soort: Systeemcamera

APS-C Systeemcamera | Fujifilm X lensvatting | 26.1 megapixel BSI CMOS-sensor | X-Processor 4 | IBIS tot 6 stops en 5-assen | 4K 30fps | Full HD 240fps | 2.16 miljoen AF-punten | 3 Inch kantelbaar display

Pluspunten
 • Compact en stevig gebouwd
 • Vari-angle touchscreen
 • In-body beeldstabilisatie

Minpunten
 • Minder fysieke knoppen dan voorheen

De Fujifilm X-S10 heeft afstand gedaan van de belichtingsknoppen en daardoor lijkt het wellicht een beginnerscamera, maar dat is het zeker niet. De X-S10 valt precies tussen beginners en gevorderde camera’s in. In de camera zit een 26.1 megapixel X-Trans CMOS 4 sensor met X-Processor 4. Dit zorgt voor haarscherpe foto’s. De camera is stevig gebouwd met een goede grip. Een groot voordeel van deze camera is de interne 5-assige beeldstabilisatie tot 6 stops. Ook vind je een vari-angle touchscreen en aansluitingen voor koptelefoon en microfoon. Het is een zeer goede fotografie en film hybride camera voor zowel fotografen, filmers en vloggers. Verder krijg je 18 Fuji film simulatie om de old-school foto look terug te brengen en je filmt in maximaal UHD 4K met 30fps. Wij zijn extra enthousiast omdat je een hoop professionele kwaliteit en functies krijgt voor een bescheiden prijs.

4

DJI Osmo Pocket 2 | Gimbal  & Vlog camera

DJI-Osmo-Pocket-2-gimbal-cameradeals.be (2)

Hoofdpunten camera

Soort: Gimbal en camera in één

Gewicht van 117 gram | 4K 60fps video | 64 megapixels 1/1.7″ CMOS sensor | 3-assige gimbal | HDR-video | Mimo App

Toon alles + Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor DJI Pocket 2
Laatste updates:
 • €323,99 - 17/03/2023
 • €345,00 - 11/03/2023
 • €337,00 - 09/03/2023
 • €336,00 - 05/03/2023
 • €337,00 - 02/03/2023
 • €338,00 - 22/02/2023
 • €339,00 - 10/02/2023
 • €341,00 - 08/02/2023
Sinds: 28/09/2022
 • Hoogste prijs: €353,00 - 01/10/2022
 • Laagste prijs: €323,99 - 17/03/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 01/02/2023 20:11
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Pluspunten
 • Filmen in 4K 60fps
 • Verbeterde lens
 • Nieuwe Joystick
 • Een hoop megapixels
 • Draadloze microfoon mogelijk

Minpunten
 • Kleine sensor

De DJI Osmo Pocket 2 is een mini gimbal met bijzonder veel kracht. Je kunt er mee vloggen, snowboarden of parachutespringen. De camera is niet waterdicht, dus laat hem niet vallen in het water! De camera is echter zo klein dat hij zonder moeite in je broekzak past en je hebt daarmee een veel betere camera bij je dan die van je telefoon. De beelden worden goed gestabiliseerd en de Pocket 2 zit met voor geïnstalleerde functies om de meeste cinematische beelden te maken. Omdat de camera zo klein is, is de sensor dat ook. Hoewel de lens lichtsterk is, kan de sensor niet veel licht opvangen en krijg je dus moeilijkheden als het erg donker wordt. Het is mogelijk om de microfoon richting te bepalen zodat je het geluid voor of achter je opneemt. Ook kun je een telefoon aansluiten die als scherm dient, maar hier heb je de creator combo nodig. Al deze elementen bij elkaar maakt dit een zeer capabele vlog camera. Het is geen goedkoop speeltje, maar je koopt wel kwaliteit.

5

Panasonic Lumix G100 | Systeemcamera

Panasonic-Lumix-DC-G100-systeemcamera-Body-cameradeals.be

Hoofdpunten camera

Soort: Systeemcamera

MicroFourThirds sensor | 20.1 megapixels | 5-assige interne beeldstabilisatie | Vlog camera | Quick & Slowmotion | 3 inch kantelbaar touchscreen | Selfie-modus | 4K Film | OZO Audio by Nokia | Gewicht: 412 gram

Pluspunten
 • Gemaakt voor vloggers
 • Selfie-modus werkt snel en goed
 • Bijzondere interne microfoons
 • REC frame indicator

Minpunten
 • Geen 4K, 60fps
 • DPD focussysteem

De Panasonic Lumix G100 lijkt in veel opzichten op de G90, maar is volgens het bedrijf geen opvolger, maar een toevoeging. Met deze camera heb je geen externe apparatuur nodig omdat het geluid stemmen filtert en isoleert. Dit maakt de camera uitermate geschikt om mee te vloggen. De camera weegt maar 412 gram en met de 12-32mm lens heb je een weide hoek, zelfs wanneer je de camera in de hand houdt.

De camera is uiteraard niet alleen voor vloggers bedoeld. Je neemt gewoon goede 20.3 megapixel foto’s waarbij de nieuwste technieken worden gebruikt. Dankzij de V-LogL modus is het mogelijk om platte kleurprofielen te gebruiken tijdens het filmen, zodat je later alle kleuren kan aanpassen in de post-productie. Door het lichte gewicht is dit ook de ideale reiscamera.

6

Sony ZV-E10 | Systeemcamera

Sony-ZV-E10-body-met-16-50mm-en-microfoon-en-grip-cameradeals

Hoofdpunten camera

Soort: Systeemcamera

24.3MP APS-C | Sony E-vatting | Vari-angle touchscreen | UHD 4K 30fps | FHD 120fps | 425 fase / 425 contrast AF punten | Live-streaming / webcam | Bokeh-modus | Product Feature modus | Live-Eye focus dier en mens | 343 gram

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Sony Vlog camera ZV-E10
Laatste updates:
 • €749,00 - 05/01/2023
 • €649,00 - 03/01/2023
 • €749,00 - 01/01/2023
 • €649,00 - 12/12/2022
 • €749,00 - 29/11/2022
 • €649,00 - 19/11/2022
 • €749,00 - 13/10/2022
Sinds: 13/10/2022
 • Hoogste prijs: €749,00 - 13/10/2022
 • Laagste prijs: €649,00 - 19/11/2022
Laatste Amazon prijsupdate was: 24/03/2023 10:30
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Pluspunten
 • Webcam en live streaming
 • 60+ lenzen beschikbaar voor Sony E
 • Elektrische Beeldstabilisatie
 • Verticale modus
 • Product modus

Minpunten
 • Geen zoeker

Volledige review & Alle uitvoeringen

7

GoPro Hero 11 Black | Actioncamera met vlog mogelijkheden

GoPro-hero-11-black-actioncamera-review-en-prijzen-cameradeals

Hoofdpunten camera

Soort: Actioncamera

1/1.9″ sensor | 27MP | 5.3K 60fps, 4K 120fps | 8-bit en 10-bit kleuren | Hypersmooth 5.0 met Autoboost | Horizon Lock en Horizon Leveling | Te gebruiken als webcam en voor livestreaming | 2.27″scherm achterkant | 1.4″ scherm voorkant | 13 voicecommando’s in 11 talen | Tot 10 meter diep waterdicht | 127gr

Sony A7c body prijzen

Toon alles + Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor GoPro Hero 11 Black action cam
Laatste updates:
 • €514,00 - 20/03/2023
 • €499,00 - 18/03/2023
 • €495,00 - 16/03/2023
 • €499,00 - 06/03/2023
 • €539,00 - 19/02/2023
 • €490,00 - 13/02/2023
 • €449,00 - 24/01/2023
 • €549,00 - 20/01/2023
Sinds: 27/09/2022
 • Hoogste prijs: €549,00 - 27/09/2022
 • Laagste prijs: €439,00 - 02/12/2022
Laatste Amazon prijsupdate was: 23/02/2023 21:12
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Pluspunten
 • 8:7 content en sensor
 • Horizon Lock tot 5.3K
 • Geweldige beeldstabilisatie
 • Goede microfoons met heldere stem

Minpunten
 • Nog altijd geen low-light monster
 • Voorste scherm is geen touch
 • GoPro abonnement nodig voor volledige functies

Met de GoPro Hero 11 Black krijg je een nieuwe en grotere 8:7 sensor, waarmee je makkelijk elk beeldformaat kunt uitsnijden, zonder kwaliteitsverlies. Wat dat betekent? Dat je voor zowel horizontale TikTok en Instagram en verticale Youtube beelden een perfecte camera hebt. Hoewel de Hero 11 Black eigenlijk precies op de Hero 10 Black lijkt, is er binnenin wel wat veranderd. De grotere sensor dus en ook betere software. De HyperSmooth 5.0 zorgt voor uitmuntende beeldstabilisatie en Horizon Lock is nu mogelijk tot 5.3K video. Hoewel de GoPro 11 Black behoorlijk professioneel is, is hij ook gemakkelijk te gebruiken door beginners. Hoewel de sensor groter is, zijn de prestaties bij weinig licht nog altijd niet geweldig. Het scherm aan de voorzijde is geen touch en je moet een abonnement afsluiten als je de Cloud in wilt. De grote concurrent van de Hero 11 Black is de DJI Osmo Action 3, die goedkoper is, maar ook minder resolutie heeft. Er zijn leuke functies op de camera toegevoegd zoals Light Painting en Star Trails en je kunt er lekker creatief mee zijn. De Hero 11 Black is volgens ons een geweldige camera en goed voor allerlei soorten beeldmakers. Van cineasten tot vloggers en TikTokkers.

Lees verder: GoPro Hero 11 Black review

8

Panasonic Lumix GH5 II | Beste professionele optie

panasonic-gh5-II-met-12-60mm-cameradeals-be

Hoofdpunten camera

Soort: Systeemcamera

20.3MP MFT-sensor | Venus Engine | Dubbele kaartsleuven | Bluetooth 4.2 | Wifi 2.4 en 5Ghz | C4K 60fps | 4:2:2 10 bit extern | 6.5 stops beeldstabilisatie | 12 stops dynamisch bereik | V-Log | Live-streaming | 647 gram

Panasonic GH5 Mark II body prijzen

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Panasonic Lumix DC-GH5 II body
Laatste updates:
 • €1.378,00 - 19/12/2022
 • €1.379,00 - 24/11/2022
 • €1.398,00 - 22/11/2022
 • €1.399,00 - 02/11/2022
 • €1.449,00 - 23/10/2022
Sinds: 23/10/2022
 • Hoogste prijs: €1.449,00 - 23/10/2022
 • Laagste prijs: €1.378,00 - 19/12/2022
Laatste Amazon prijsupdate was: 17/02/2023 10:13
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Pluspunten
 • Live-streaming in 1080p 60fps
 • Filmen in 4K 60p – 10 bit
 • Hoge bitrates mogelijk
 • 6.5-assige interne beeldstabilisatie

Minpunten
 • Geen grote verbeteringen t.o.v. GH5
 • Contrast AF is niet geweldig – maar beter na firmware-update

De Panasonic GH5 II is de vervanger van de Lumix GH5 en is bijna hetzelfde gebleven, maar met verbeterde 6.5 stops beeldstabilisatie en geweldige videoprestaties. Er is echter een grote toevoeging: Live-streaming. Hierdoor wordt de camera een stuk interessanter voor vloggers en Youtubers die hun materiaal direct live willen uitzenden. Streamen kan in 1080p en 60 frames per seconde. De camera heeft verder alle functies van de eerste GH5: 20.3 MP MFT-sensor en een niet zo geweldige autofocus. Panasonic blijft echter werken aan hun focus en deze herkent nu ook gezichten van mensen. Een grote stap vooruit dus. Wat ons betreft is het een van de betere all-round foto- en videocamera’s. Doet de live-streaming optie je niet zo veel, kijk dan naar de Panasonic Lumix GH5, die is inmiddels goedkoper geworden.

9

Olympus OM-D E-M5 Mark III

Olympus OM-D E-M5 Mark III body systeemcamera | Cameradeals.be

Hoofdpunten camera

Soort: Systeemcamera

20.4 megapixel MFT | 5-assige in-body beeldstabilisatie | 121 AF-punten | UHD 4K 30fps film | weerbestendige body | Compact en licht ontwerp | ISO 100-25.600 | Vari-angle kantelbaar touchscreen | Elektronische viewfinder | Gewicht: 366 gram (body)

Olympus OM-D E-M5 Mark III prijzen

Laatste Amazon prijsupdate was: 24/03/2023 07:30
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Pluspunten
 • 10 foto’s per seconde
 • 5-assige beeldstabilisatie
 • Weerbestendige body
 • Klein en licht ontwerp

Minpunten
 • Geen 4K 60fps
 • Lage ISO-waarden

Als je de camera zo ziet lijkt hij wellicht gedateerd en niet met het meest aantrekkelijke ontwerp. Maar dat is alleen de buitenkant. Binnenin is het echt een top camera. Met een 20.4 megapixel MFT sensor, 5-assige beeldstabilisatie, lichtgewicht ontwerp, kantelbaar scherm, weerbestendige body, microfoon ingang en 4K, 30fps film heb je alles in huis om een goede vlog op te nemen. Ben je meer van het cinematische werk, dan is het mogelijk om de video in Cinema 4K (4096x2160p) met 24fps op te nemen, terwijl je in Full-HD tot 120fps schiet.

Over fase-detectie autofocus zijn we normaal niet zo enthousiast, maar omdat hij bij dit model op de chip is verwerkt, werkt hij een en stuk sneller en meer nauwkeurig. Helaas is er geen koptelefoon aansluiting aanwezig, maar dat is alleen vervelend als je het geluid tijdens een interview wil monitoren. Het kantelbare scherm is groot en hetzelfde geld voor het Olympus lenzenaanbod.

Volledige review & Alle uitvoeringen

10

Sony A6400 | Systeemcamera

Sony-Alpha-A6400-systeemcamera-Body-cameradeals.be

Hoofdpunten camera

Soort: Systeemcamera

Sony A6400 body prijzen

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Sony Alpha A6400 systeemcamera Body Zwart (ILCE6400B.CEC)
Laatste updates:
 • €839,00 - 09/01/2023
 • €939,00 - 05/01/2023
 • €839,00 - 21/12/2022
 • €949,00 - 01/12/2022
 • €888,00 - 27/11/2022
 • €873,32 - 27/11/2022
 • €888,00 - 25/11/2022
Sinds: 25/11/2022
 • Hoogste prijs: €949,00 - 01/12/2022
 • Laagste prijs: €839,00 - 21/12/2022
Laatste Amazon prijsupdate was: 29/01/2023 00:13
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Pluspunten
 • 11 foto’s per seconde continu
 • 180 graden kantelbaar touchscreen
 • Microfoon ingang
 • Scherpstellen in 0.02 seconde

Minpunten
 • Geen in-body stabilisatie
 • Moeilijk en diepgaand menu
 • Geen 4K en 60fps film

11

Canon EOS M6 Mark II

9

Canon-EOS-M6-mark-II-met-15-45mm-CameraDeals.be

Hoofdpunten camera

Soort: Systeemcamera

32.5 megapixel APS-C-formaat sensor | DIGIC 8 beeldprocessor | 4K-video @ 30fps | Kantelbaar 3.0″ touchscreen | Wifi en bluetooth | Gewicht: 408 gram

Pluspunten
 • Lichte & kleine body
 • Tilt-up scherm
 • RAW-foto’s
 • Goed voor beginners

Minpunten
 • Geen viewfinder
 • Relatief weinig lenzen beschikbaar

De EOS M6 Mark II is een onopvallende, maar zeer krachtige camera. Met 32.5 megapixels, Dual Pixel CMOS AF en niet gekropte 4K heb je een geweldige vlog camera voorhanden. Dit model is vooral goed voor op reis omdat hij maar 408 gram weegt. Er is geen beeldstabilisatie aanwezig, maar dat zorgt er dan ook weer voor de camera klein is. Wel heb je een fijn flipscherm en microfoon ingang. Het is ook mogelijk een additionele viewfinder te kopen. Die zit namelijk niet standaard op de M6 II.

Volledige review & Alle uitvoeringen

12

Canon PowerShot G7 X Mark III | Beste prijs/kwaliteit

Canon PowerShot G7 X Mark III Zwart | CameraDeals.be

Hoofdpunten camera

4K Filmen | 1 inch sensor met 20.1 megapixel camera | Kantelbaar touchscreen | Digic 8 Beeldprocessor | Livestream optie | Wifi & Bluetooth

De nieuwe Canon Powershot G7X Mark III Zilver compact camera, opvolger van de Powershot G7x Mk II, staat te boek als een van de beste vlog camera van 2019. Dit fototoestel heeft een 20,1 megapixel CMOS-sensor en DIGIC 8 beeldprocessor maakt filmopnames in 4K en in Full-HD haal je tot 120 frames per seconde. Dat is dus perfect voor die super slowmotion sprong in het water of het openen van de champagne!

De sterke CMOS-sensor en beeldprocessor werken samen met de ISO die je kan opkrikken tot 12.800. Samen met de lens die een diafragma heeft van tussen de f/1.8 en f/2.8 maak je ook in het donker zeer goede beelden. Zelfs als je vanuit de hand fotografeert of filmt. Zoomen doe je 4.2x, het 35mm equivalent is 24-100mm. Je maakt dus zeer wijde foto’s van landschappen, gebouwen en architectuur, maar ook de close-ups van dieren in de verte is goed mogelijk. De diafragma van f/1.8 komt ook goed van past als je er van houdt om foto’s te maken met weinig scherptediepte. Hierbij is bijvoorbeeld de voorgrond scherp en de achtergrond heel wazig.
Volledige review & Alle uitvoeringen

13

GoPro Hero 10 Black | Voor de avonturier

GoPro-Hero-10-black-prijzen-en-review-cameradeals

Hoofdpunten camera

Soort: Action camera

Filmen in 5.3K 60fps / 4K 120fps / 2.7K 240fps 100mbps | 23MP foto’s | Hypersmooth 4.0 | TimeWarp 3.0 | Powertools | 2.27″ aanraakscherm achterkant | 1.4″ aanraakscherm voorkant | Livesteam 1080p | Webcam | Stereo- en RAW audio | Wifi en Bluetooth | 158gr

Toon alles + Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor GoPro HERO 10 Black
Laatste updates:
 • €444,00 - 08/03/2023
 • €449,00 - 08/03/2023
 • €444,00 - 07/03/2023
 • €449,00 - 25/02/2023
 • €443,99 - 21/02/2023
 • €437,99 - 20/02/2023
 • €443,99 - 17/02/2023
 • €449,00 - 16/02/2023
Sinds: 30/09/2022
 • Hoogste prijs: €494,00 - 03/10/2022
 • Laagste prijs: €345,72 - 19/01/2023
Laatste Amazon prijsupdate was: 10/02/2023 12:11
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Pluspunten
 • Betere menu’s en interface
 • Filmen in 5.3K 60fps /4K 120fps
 • Krachtige GP2 processor
 • Geweldige beeldstabilisatie
 • Lenskap is waterafstotend

Minpunten
 • Zelfde kleine sensor
 • Nog steeds niet geweldig in low-light

De GoPro Hero 10 Black is geen actioncamera die met revolutionaire nieuwe functies komt, maar heeft er wel voor gezorgd dat alles wat er al in zit beter is. De actioncamera is nóg makker te gebruiken en zorgt voor betere beelden. Dankzij de volledig nieuwe GP2-chip processor film je in 5.3K met 60fps en in 4K met zelfs 120fps. Vooral voor sporters zijn deze hoge framesnelheden leuk om te gebruiken. Het is jammer dat GoPro geen nieuwe en grotere sensor in de camera heeft geplaatst en dat de beelden maar met 100mbps worden opgenomen. Maar, dankzij de nieuwe technieken zien de beelden er haarscherp en vol detail uit op grote schermen. Andere voordelen aan de camera zijn dat de lenskap waterafstotend is, waardoor je geen druppels op beeld ziet. Ook de stabilisatie is sterk verbeterd in vergelijking met de GoPro 9. De GoPro 10 is wel een stukje duurder geworden dan de vorige modellen. Er zijn andere Actioncamera’s die bijna hetzelfde doen, maar tegen een lagere prijs. Het blijft een zeer goede aankoop met groot gebruikersgemak.

14

Insta360 ONE X2 | 360-graden Action camera

Insta360-one-x2-360-graden-action-camera-cameradeals.be

Hoofdpunten camera

Soort: 360-graden camera

360-graden camera | Waterdicht tot 10 meter | 5.7K 360-graden beeld | 4K 50fps single lens beeld | 4 microfoons voor 360-graden audio | 150gr | 80min accu

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor Insta360 ONE X2 360-graden action camera
Laatste updates:
 • €429,00 - 17/03/2023
 • €449,00 - 27/01/2023
 • €425,00 - 25/01/2023
 • €449,00 - 29/11/2022
 • €399,00 - 19/11/2022
 • €449,00 - 19/10/2022
 • €399,00 - 11/10/2022
 • €449,00 - 01/10/2022
Sinds: 01/10/2022
 • Hoogste prijs: €449,00 - 01/10/2022
 • Laagste prijs: €399,00 - 11/10/2022
Laatste Amazon prijsupdate was: 18/02/2023 06:12
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Pluspunten
 • Goede beeldstabilisatie
 • Waterdicht
 • Compact
 • Leuke extra features

Minpunten
 • Iets zwaarder
 • Het kan lastig zijn sommige eigenschappen te ontdekken

Volledige review & Alle uitvoeringen

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart