Over Camera Deals

Het ontstaan van CameraDeals

Het is 2010 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Production opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik actief in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Al jaren reis ik de wereld rond en heb ik vele camera’s versleten, gehuurd, gekocht, geprobeerd en stuk gemaakt. In 2019 heb ik CameraDeals.be opgezet vanuit de behoefte om een goede prijsvergelijker te bouwen die ook kloppende informatie over de camera’s en toebehoren verschaft. Sinds april 2022 is cameradeals.be overgegaan in cameradeals.nl. Ik heb hiervoor gekozen om een nog grotere groep mensen aan te kunnen spreken.

Camera Deals Logo 2022 500px

Camera Deals logo

Het is voor mij belangrijk dat je op deze website niet alleen prijzen vergelijkt en een goede deal vindt, maar ook dat de website gevuld is met artikelen over fotografie, cinematografie, cameranieuws en tricks & tips. Ik zie veel vergelijkingswebsites die één van deze elementen hebben, maar nog geen die alles hebben. En als ze er al zijn, dan zijn ze gemaakt voor de Engelstalige wereld. Deze website is puur gemaakt voor de Nederlandstalige markt. Cameradeals.nl vormt samen met cameradealsonline.uk en kameradeals.de een internationaal netwerk (in aanbouw).

yoreh-van-cameradeals-be

Yoreh van CameraDeals.nl door Niall McKeever

Hoe de website werkt

De website werkt op basis van vergoedingen wanneer ik een bezoeker doorstuur naar een camera webwinkel. Op de camera webwinkel koop je een camera of ander product en als blijkt dat ik je heb doorgestuurd, krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag.

Verandert de prijs voor jou na het bezoeken van mijn website? Nee, de prijs die de webshop biedt blijft hetzelfde en wordt dus niet hoger omdat je via deze website komt. Het is de webshop die een klein percentage van hun winst uitkeert aan mij. Het is de bedoeling dat jij als bezoeker er alleen maar voordeel uithaalt door met de hier gevonden informatie, de juiste webshop, met de beste camera prijzen te bezoeken.

Nadruk op informatie verschaffen

Het internet staat vol met lovende teksten over camera’s en verkooppraatjes om er maar voor te zorgen dat je uiteindelijk met het duurste model naar huis gaat. Maar, meestal heb je dat dure model helemaal niet nodig. Uiteraard ontvang ik meer geld als je een dure camera koopt en dat is leuk, maar ik heb er niets aan als je vervolgens het idee hebt dat je in de maling bent genomen. Ik zie je liever nog eens terug op de website.

Het is voor mij veel waardevoller om goede informatie te verschaffen en handvatten te bieden. Ik ben bezig om tools te produceren zodat het voor jou nóg makkelijker wordt om de perfecte fotocamera, videocamera, drone of lens te vinden. Alle teksten en ideeën op CameraDeals.nl zijn origineel en naar eigen inzicht geschreven.

yoreh-filmend-in-china

Ik fotograferend en filmend in China, 2016

De missie

De missie van CameraDeals is simpel: de bezoeker helpen een camera, lens of drone te vinden die bij hem of haar past, hen te voorzien van volledige informatie en vervolgens door te sturen naar de webshop met de beste prijs. Hierbij dienen artikelen en blogs als aanvullende informatie. CameraDeals wil een autoriteit zijn op het gebied van camera, lenzen en accessoires, informatie en prijsvergelijking.

Prijsvergelijking

Deze website maakt gebruikt van speciale ‘price scrapers’ die de recentste prijzen van de camerawinkels ontvangt. Om de paar dagen worden de prijzen geüpdatet en aangepast, indien nodig. Uiteraard kan het altijd zo zijn dat een prijs wordt verhoogd of verlaagd vóórdat ik een update heb doorgekregen. De prijs die de camerawinkel vermeld is altijd de juiste. Mocht het zo zijn dat je een verkeerde prijs tegenkomt op deze site, dan wordt deze meestal binnen een paar dagen aangepast.

Waarom zoveel webshops uit Nederland?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat webwinkel prijzen in Nederland lager liggen dan in België en dat heeft een aantal redenen. Ten eerste wordt het loon in België hoger dan je een shift hebt die na 17:00 begint en om dat te compenseren moeten winkels na die tijd dicht of het compenseren met een hogere prijs. Een andere reden is dat Nederland een van de landen is met het langst een meeste ervaring met online winkelen en winkelervaringen creëren. Dit heeft to gevolg dat levertijden korter zijn (tot zelfde dag levering) en het gemak groter is. Veel distributiecentra liggen in Noord-Brabant, waardoor Nederlandse shops binnen een dag kunnen leveren in België.

Veiligheid

Het aanschaffen van een camera of objectief kost behoorlijk wat geld en natuurlijk wil je zeker weten dat je niet te veel betaald en je de camera ook daadwerkelijk ontvangt wanneer je deze online hebt gekocht. De camera webwinkels die ik bespreek en meeneem in prijsvergelijkingen op deze website hebben allen een Europees certificaat voor veilig shoppen. Zo ben je er zeker van dat je altijd bij een betrouwbare webshop terecht komt.

Lees meer over waar je op moet letten wanneer je een nieuwe camera koopt of over het online aanschaffen van camera’s in ons speciale artikel. Mocht je iets missen op de website, op- of aanmerkingen hebben of gewoon iets willen vragen stuur dan gerust een e-mail naar info[at]cameradeals.nl.

Yoreh-bij-kamelen-filmen-in-china

Filmen in de woestijn van China, 2016

Yoreh-filmen-in-zambia

Filmen en fotograferen voor Plan International in Zambia, 2017

Yoreh-op-pagoda-met-camera-in-myanmar

Op de pagoda’s in Bagan, Myanmar, 2015

Yoreh-laat-foto-zien-aan-kind

Net genomen foto’s laten zien aan kinderen Laos, 2014

Yoreh-in-mexico

Filmen in Mexico, 2017

Op-de-set-filmen

Op de filmset in Rotterdam, 2016

Een aantal foto's uit Yoreh's portfolio

stock-photo-vinales-cuba-november-buick-old-timer-taxi-in-shade-underneath-tree-with-green-hills-and-1059158027
Peruvian-sleeping-woman-yoreh-schipper---Y-register-video-en-muziek-producties
stock-photo-long-road-in-to-the-distance-at-sunset-with-light-beams-and-smoke-in-zambia-africa-712363237
jongen-en-kind-op--motor-in-india-yoreh-schipper-y-register-muziek-en-video-producties

Mijn favoriete apparatuur

Fotografie is voor mij een hobby en met film verdiende ik de kost. Mede hierom heb ik altijd apparatuur die zich richt op de filmkant. Mijn eerste apparatuur waren een Canon XH-A1 Full HD filmcamera en Canon 7D spiegelreflex. Daarbij gebruikte ik de nog altijd populaire Canon 16-35mm f/2.8L II  USM. Later ben ik op Panasonic Lumix overgestapt. De Lumix GH4 is zeker een van mijn favoriete camera’s omdat hij prima foto’s neemt en vooral omdat een van de eerste 4K UHD camera’s was die extreem hoge bitrates aankon. Tegenwoordig bezit ik de Lumix GH5s voor het maken van mijn videobeelden.

Een aantal video's uit Yoreh's portfolio

Mexico reisfilm

Wervingsfilm Cycle For Plan International

Commercial MINI

Pulitzer Hotel Amsterdam film

Reisfilm Vietnam

2 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
  1. Super leip ouwe! Ik volg je site al een tijd, vooral nieuws en top10s. Lekker ga zo door gap!

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart