Informatie en geschiedenis van Fujifilm

Fujifilm logo PNG

Fujifilm

Het Japanse Fujifilm maakt sinds 1934 producten die te maken hebben met fotografie en beeld. Waar voor velen Fujifilm bekend is van de oude camera’s en fotorolletjes, zijn ze ook groot in het maken van onder andere tv-panelen, printers voor extreem grote formaten, fotopapier, kleur chemicaliën en kopieerapparaten. De naam ‘Fujifilm’ is pas actief sinds 2006. Daarvoor heette het bedrijf simpelweg ‘Fuji’. Fuji is zowel de bekende Appel, een stad in Japan en heeft onder andere de betekenis ‘welzijn’.

Geschiedenis van Fujifilm

In 1934 was het doel van Fuji om de eerste Japanse producent te worden van filmrollen voor fotografie. Ze slaagde daarin en in de jaren daarna produceerde zijn fotorollen voor zowel foto- als videocamera’s. Rond 1940 besluit Fuji om zich ook te storten op het maken van lenzen en het glas voor lenzen.

Pas na de Tweede Wereldoorlog breidt het bedrijf uit naar verschillende soorten markten. Ze gaan bijvoorbeeld samenwerken met het Engelse bedrijf Rank Xeros (Xeros Limited). Tegenwoordig zijn zij vooral bekend als merk dat enorm hoge kwaliteit prints aflevert.

De grootste concurrent van Fujifilm is het fotobedrijf Kodak. In de VS heeft Kodak de touwtjes stevig in handen, totdat Fuji besluit om een grote deal aan te gaan tijdens de Olympische Spelen van 84’ in Los Angeles. Fuji wordt enorm populair en begint uit te breiden. Met de komst van hun 8mm filmcamera en halfklein-beeldcamera’s gingen zij een hevige strijd aan met zowel Kodak als Agfa.

Fujifilm camera modellen en lijnen

Fujifilm is actief op het gebied van spiegelreflexcamera’s, compactcamera’s, middenformaat camera’s en systeem camera’s. Rond het jaar 2000 bracht Fujifilm een 35mm sensor spiegelreflexcamera uit, maar deze bleek niet aan te slaan. Op dit moment doet Fujifilm het vooral goed op het gebied van systeem camera’s. Ondanks dat de spiegelreflexcamera van Fujifilm niet aanslaat, blijft het bedrijf camera’s produceren. Eerst een camera voor 3D-beelden en een aantal Finepix camera’s rond 2010.

Fujifilm X systeem camera’s

Het echte succes komt met de X-serie modellen. Modellen als de X-Pro1, X-E1 en X-A1 maakt het Japanse bedrijf een enorme comeback. Tegenwoordig zijn de X-T1 of X-T20 zeer populaire modellen die goed de concurrentie aankunnen met soortgelijke modellen van Sony en Panasonic.

Fujifilm Instax-serie

De Instax-modellen van Fujifilm zijn op dit moment razend populair. Deze fototoestellen stellen je in staat een hoge kwaliteit foto te nemen en deze direct uit te printen. Hierbij is het mogelijk om de foto’s op te slaan in het geheugen en later uit te zoeken welke je uitprint. Een bekend model van dit moment is de FujiFilm Instax Mini 9.

Wanneer koop ik een Fujifilm camera?

Een Fujifilm camera is voor de fijnproever. De modellen hebben een uniek uiterlijk met retro kleuren en elementen. Een fijne grip en zeer intuïtief cameramenu zijn daarbij zeer belangrijk. Maar het draait allemaal om kwaliteit en dat vind je zeker bij Fujifilm camera’s. Een Fujifilm koop je vanwege de fotografie en pure weergave van wat je vastlegt. Er is een ruim aanbod in systeem camera’s. Zowel de beginner als professional kan een zeer mooi Fujifilm model vinden tegen redelijke prijzen.

Ben je er nog niet uit of je een Fujifilm wil? Of weet je überhaupt nog niet wat voor soort camera bij jou past? Bekijk en volg dan ons camera uitzoeken stappenplan! Na het volgen van deze stappen weten wij zeker dat je een goede camera tussen alle modellen kan vinden!

Waar koop ik een Fujifilm camera?

Wij hebben de 3 beste webshops geselecteerd om een Fujifilm camera te kopen. Al deze webshops leveren aan België en Nederland.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

Nieuws en recente posts

Tekst kan niet worden gekopieerd.

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart