Search
Close this search box.

Robuuste telefoons met ATEX-certificaat: Veiligheid in risicovolle werkomgevingen

Geüpdate op 14/06/2024 door Yoreh

De noodzaak van robuuste telefoons

In sectoren zoals de petrochemische industrie, mijnbouw, en de olie- en gasindustrie worden werknemers dagelijks blootgesteld aan risicovolle omgevingen. Hierbij is het essentieel om te investeren in apparatuur die voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. Een van de belangrijkste apparaten die in deze omgevingen worden gebruikt, is de mobiele telefoon. Traditionele smartphones zijn echter vaak niet bestand tegen de zware omstandigheden en kunnen zelfs gevaar opleveren in explosiegevaarlijke zones. Daarom zijn robuuste telefoons met ATEX-certificering een absolute must.

Wat is een ATEX-certificaat?

ATEX is een Europese richtlijn die staat voor “ATmosphères EXplosibles”. Het certificaat geeft aan dat een apparaat voldoet aan de vereisten voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. Dit omvat zones waar brandbare gassen, dampen, of stof aanwezig kunnen zijn. Een telefoon met ATEX-certificaat is ontworpen en getest om vonken of hete oppervlakken te voorkomen die een explosie zouden kunnen veroorzaken.

Voordelen van robuuste telefoons met ATEX-certificering

 1. Duurzaamheid: Robuuste telefoons zijn gebouwd om te weerstaan aan de ruwste omstandigheden, zoals vallen, stoten, en waterdichtheid. Dit zorgt ervoor dat ze betrouwbaar blijven werken, zelfs onder extreme omstandigheden.
 2. Veiligheid: Het belangrijkste voordeel van een telefoon met ATEX-certificaat is de veiligheid die het biedt in potentieel explosieve omgevingen. Werknemers kunnen met een gerust hart communiceren, wetende dat hun apparaten geen gevaar vormen.
 3. Functionaliteit: Ondanks hun robuuste bouw, bieden deze telefoons nog steeds een breed scala aan functies, waaronder camera’s, push-to-talk, en speciale software voor werknemers in deze industrieën.

ATEX Depot: Uw bron voor robuuste telefoons

Als u op zoek bent naar hoogwaardige robuuste telefoons met ATEX-certificering, dan is ATEX Depot de ideale keuze. Met een uitgebreid assortiment aan telefoons die voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, biedt ATEX Depot oplossingen voor diverse industrieën waar veiligheid een prioriteit is. Hun deskundige team staat klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste telefoon voor uw specifieke behoeften.

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0