Informatie en geschiedenis van GoPro

GoPro logo png

GoPro

DJI is dé marktleider in het maken van Actie Camera’s (Actioncams) en heeft eigenlijk alleen de DJI Osmo als soort van concurrent. Deze camera’s zijn heel klein en leveren extreem goede film-kwaliteit. De camera’s zijn bedoeld om vast te maken aan het lichaam, een helm of (sport)attribuut, zoals een fiets, snowboard of zelfs een vliegtuig. Met de Komst van GoPro werd de camerawereld op zijn kop gezet. Het bedrijf bedacht een manier om op plekken te komen met een camera, die tot dusver onmogelijk leken.

Het Amerikaanse GoPro is een van de jongste, misschien hét jongste camerabedrijf, op dit moment. Het bedrijf is sinds 2002 aan het bouwen aan Actie Camera’s, video-edit programma’s en mobile applicaties voor video. Daarnaast heeft GoPro ook een drone op de markt gebracht. Die heeft het overigens niet lang heeft volgehouden vanwege met falende techniek en strenge concurrentie van onder andere DJI.

Geschiedenis van GoPro

De Amerikaanse Nick Woodman is in 2002 op een surfreis in Australië. Hij hoopt dat de fotografen goede actiefoto’s kunnen maken, maar helaas lukt het hen niet om dichtbij genoeg te komen. Voor de amateurfotografen was het eenmaal niet mogelijk om professionele apparatuur te kopen tegen een redelijke prijs.

Nick Woodman en zijn vrienden hebben de aspiratie om professionele surfers te worden. Ze wilde ‘Go Professional’ gaan. En de enige manier om op te vallen, is door goede videobeelden van jezelf te hebben terwijl je surft. Voor hen is dat helaas nog onmogelijk vanwege het ontbreken van professionele apparatuur.

Dankzij een investering van zijn ouders is het mogelijk om het bedrijf GoPro op te zetten. In 2004 wordt het zelfs mogelijk om apparatuur te produceren met een HD-Camera erin. Vanaf dit moment gaat het bergopwaarts en sluiten sporters wereldwijd het merk in de armen.

GoPro modellen

De mini-camera’s van GoPro hebben allemaal de benaming ‘Hero’. Waar de allereerste Hero GoPro 1 camera nog net Full-HD kon filmen, zijn met de nieuwste modellen al 4K tot 6K aan het filmen met hoge framerates. Daarnaast zijn ingebouwde functies als het maken van timelapses, panorama en 360-beelden zeer gewoon geworden.

Bekende modellen zijn de GoPro 4 en hoger. Waarvan de GoPro 7 Black de meest recente en professionele is. De GoPro Fusion maakt het mogelijk om video’s en foto’s te maken in 360 graden.

Maar ook de accessoires van GoPro zijn erg populair. Zo maken ze niet alleen allerlei ‘mounts’, om de camera aan vast te maken. Maar denk ook aan speciale tuigjes voor het hoofd, borst of arm.

Soms is het zo dat men een merk gaat aanzien voor het product. Denk bijvoorbeeld aan dat veel mensen zeggen ‘Kleenex’ i.p.v. een zakdoekje. Dat gebeurt ook met de actioncamera’s. Veel mensen noemen een Actioncam steevast ‘GoPro’, terwijl deze van een ander merk kan zijn.

Wanneer koop ik een GoPro?

Het aanschaffen van een GoPro doe je in specifieke gevallen. Ga je een (extreme) sport uitoefenen, duiken of trektochten doen? Dan is het handig om een GoPro te gebruiken. Deze camera’s zijn klein en de accessoires helpen je de handen vrij te houden. Wat niet onbelangrijk is om te weten: de camera’s zijn volledig waterdicht en je kan nieuwe modellen tot 15 meter diep het water mee innemen, zonder extra behuizing.

Het is dus heel simpel. Moet je je handen vrijhouden, begeef je je in extreme weersomstandigheden of is het een lange tocht? Dan is het gebruikmaken van een GoPro een goede keus! Weet je nog niet zeker of een action cam bij jou past? Bekijk dan ons camera kiezen stappenplan of kijk tussen alle andere camera’s!

Waar koop ik een GoPro camera?

Wij hebben de 3 beste webshops geselecteerd om een GoPro camera te kopen. Al deze webshops leveren aan België en Nederland.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

Nieuws en recente posts

Tekst kan niet worden gekopieerd.

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart