Informatie en geschiedenis van DJI

DJI logo PNG

Geschiedenis van DJI

De Chinese entrepreneur en miljardair Wang Tao richt in 2006 zijn nieuwe bedrijf op, met de naam SZ DJI Technology Co., Ltd, ofwel DJI. DJI staat officieel voor Dà-Jiāng Innovations. DJI is de wereldleider in het maken van onbemande luchtvoertuigen, beter bekend als ‘drones’, voor fotografie en cinematografie. Het bedrijf heeft in totaal vijf divisies in China, Japan, Noord-Amerika, Europa en Chili. Het hoofdkantoor is gevestigd in Shenzhen, Guangdong, China. Naast drones produceert het bedrijf ook camera gimbals, camera stabilisatie, camera’s, vlieg controlesystemen en voortstuwing systemen voor luchtvoertuigen.

Op dit moment bestaat 70% van alle drones uit DJI-voertuigen. De drones worden niet alleen gebruikt door consumenten, maar ook professionals in de film- en tv-industrie maken er gretig gebruik van. Denk aan muziekvideo’s, film en tv-series als Better Call Sall, Game of Thrones en vele anderen.

In 2017 won DJI de ‘Technology & Engineering Emmy Award’, voor de geweldige drone technologie. Dankzij DJI kan iedereen beelden maken die daarvoor nog niet mogelijk waren. Voornamelijk in de filmindustrie was DJI zeer welkom. Producenten met zowel een hoog als laag budget hebben nu de mogelijkheid om met betaalbare apparatuur beelden van boven af te maken. Voornamelijk het feit dat de drone op lage hoogtes kunnen vliegen is zeer interessant. Voor de intrede van de drone werden zulke beelden geschoten met behulp van cranes, dollies, vliegtuigen en helikopters.

Bekijk ook: de beste drones met camera van dit moment.

DJI drones

Nieuwere drones van dit moment zijn de DJI Mini 2, Mavic Air 2s en Mavic 3.

Consumenten DJI Drones

DJI Mini 2

DJI Air 2

DJI Air 2s

De bekendste consumenten drones van DJI zijn de Spark, Air en Pro. De kleine Sprak is inmiddels niet meer nieuw te koop en dat heeft alles te maken met de komst van de Mavic Air. Waar de Spark de kleinste drone was die ‘maar’ full-hd video’s kon opnemen, is de Air niet veel groter en heeft hij de mogelijkheid 4K video’s op te nemen en met hoge snelheden te vliegen.

DJI Mavic Pro 2

Hoewel je het niet zou verwachten, is de Mavic Pro 2 een consumenten drone. Deze zeer compacte en opbouwbare drone heeft een 10-bit 4K Hasselblad camera en haalt een topsnelheid van 72 km/h. Video’s schiet je in .MOV H.265, wat betekend dat de video’s zo min mogelijk zijn gecomprimeerd.

 DJI Mavic 2 Zoom

De DJI Mavic 2 Zoom heeft een 1/2.3 inch 12-megapixel sensor met 4x zoom en 2x optische zoom. Het is de eerste camera die kan zoomen van 24mm tot 48mm! De algemene kwaliteit van de Zoom is net wat minder dan het vlaggenschip model Mavic Pro 2, maar beschikt wel over 360 graden obstakel beveiliging en de topsnelheid van 72 kilometer per uur.

DJI Mavic 3

Professionele DJI Drones

De opstap naar professionele DJI-drone begint bij de Phantom 4 serie. Andere professionele modellen zijn de Inspire 1 & 2, waarbij je zelf kan kiezen wat voor Zenmuse camera je op de drone monteert.

Phantom 4 Pro

Met de V2.0 (Pro) versie beschik je over een camera die maximaal 60 frames per seconde schiet in 4K en 360 graden panorama’s opneemt. De top-snelheid is 72 km/u en dat is uitzonderlijk voor een drone die 1375 gram weegt. Het professionele gedeelte komt vooral om de hoek als we kijken naar de technologie. Zo verandert de Phantom 4 Pro automatisch en snel van frequentie, zodat je nooit signaalverlies zal hebben. Daarbij stream je de beelden in Full-HD naar je remote control scherm.

De drone beschikt over een 20 megapixel 1-inch sensor, mechanische sluiter en een maximaal diafragma van f/2.8. In combinatie met de 100mpbs en h.265 codec houd je veel ruimte over om kleuren en contrasten te bewerken.

 Enterprise DJI Drones

Enterprise DJI-drones zijn gemaakt voor professionals in de filmindustrie, het bedrijfsleven en overheidsinstanties zoals Politie en de Brandweer. De Mavic Pro 2 Enterprise kan worden ingezet voor reddingsoperaties. Dit model heeft een langere vliegtijd en de mogelijkheid om een externe grote lamp en speaker aan te sluiten. Zo kan er makkelijker worden gezocht naar en gecommuniceerd met mogelijke slachtoffers.

Modellen als de Matrice 200, AGRAS MIG-1S of MATRICE 600 PRO worden allen gebruikt om zware en grotere camera’s de lucht in te nemen. Deze modellen zijn zo krachtig, dan ze camera’s van 15kg de lucht in kunnen sturen.

Andere DJI apparatuur

Waar het voor DJI begon met drones, zijn ze verder gegaan met gimbals: camera stabilisatie. Bekende modellen zijn de compacte DJI Osmo-serie en DJI Ronin.

Conclusie over DJI

DJI doet waar andere bedrijven nog niet deden: nieuwe beeldhoeken en hoogtes beschikbaar maken voor iedereen. Of je nu een klein of groot budget hebt, iedereen kan de wereld op een andere manier bekijken. Met de huidige technologie is het vliegen van een drone veilig en dat maakt het over overheden makkelijker om de vliegende camera’s toe te laten. Dankzij DJI kom je op plekken, waar je anders nooit had kunnen komen. De backpackreiziger of de makers van Game of Thrones, ze zweren allemaal bij het gebruik van DJI drones.

Waar koop ik een DJI Drone?

Wij hebben de 3 beste webshops geselecteerd om een DJI Drone te kopen. Al deze webshops leveren aan België en Nederland.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart