Informatie en geschiedenis van Nikon

Nikon Logo PNG

Nikon

Het Japanse Nikon richt zich enkel en alleen op alles dat te maken heeft met optiek. Denk aan camera’s, lenzen, verrekijkers, microscopen, meetinstrumenten en sterrenkijkers. Waarom is dit interessant? Omdat wanneer een bedrijf zich puur en alleen op één onderwerp richt, je zeker weet dat de kwaliteit erg hoog moet zijn. Bedrijven als Sony en Canon richten zich bijvoorbeeld op veel meer dan alleen camera’s en optiek. Nikkor is een van Nikons belangrijke medemerken, dat lenzen maakt voor de f-vatting camera’s.

Geschiedenis van Nikon

Het begon voor Nikon meer dan 100 jaar geleden, op 25 juli 1917 in Tokio, Japan met de naam “Nippon Kogaku Kogyo Kabushikigaisha” (Japan Optical Industries Co., Ltd.). Op dat moment zijn er drie grotere bedrijven die willen samenwerken om de markt te vergroten en veroveren op het gebied van optiek en camera’s. Nikon is ook het bedrijf dat de lenzen maakt voor de allereerste Canon camera’s. Dit zijn de Nikkor lenzen.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft Nikon meer dan 2000 werknemers verdeeld over dertig fabrieken in Japan. Op dat moment maken ze vooral verrekijkers, lenzen en persicopen voor het Japanse leger.

De eerste echte Nikon fotocamera wordt uitgebracht in 1948, in combinatie met een Nikon/Nikkor lens. De Amerikaanse fotojournalist David Douglas Duncan woont in Tokio wanneer de Koreaanse oorlog (‘50-’53) uitbreekt. Hij is zeer onder de indruk van de Nikon lenzen en toestellen. Vanwege zijn grote populariteit onder de Amerikaanse bevolking, veroverde Nikon langzaam maar zeker de harten van de Amerikanen.

De naam Nikon

De originele naam uit 1917, “Japan Optical Industries Corporation”, wordt pas in 1988 officieel veranderd naar Nikon. De naam Nikon wordt rond 1946 al gebruikt voor het eerste fototoestel dat het bedrijf uitbrengt. In 1932 wordt Nikkor, de merknaam voor lenzen, geïntroduceerd. Een verwesterde versie van de naam Nikko, wat ‘zonlicht’ betekend en de naam is van een Japanse stad.

Nikon camera-lijnen en series

Nikon is er vroeg bij als het gaat om het maken van spiegelreflexcamera’s. Hoewel Canon de eerste DSLR (Engelse naam voor spiegelreflex) maakt, maakt Nikon een DSLR speciaal voor NASA die wordt gebruikt in de Space Shuttle sinds 1991. Daarnaast heeft Nikon zich lange tijd gericht op het maken van 35mm filmcamera’s. Al snel komt het bedrijf erachter dat dit niet hun sterkste kant is, waardoor ze zich meer gaan richten op het bouwen van hoogwaardige spiegelreflexcamera’s.

Nikon Coolpix

De coolpix-serie is een populaire compactcamera, geliefd door velen. Deze consumenten fototoestellen richten zich op zowel point-and-shoot camera’s als fototoestellen die te gebruiken zijn onder water.

Nikon D-Serie modellen

Alle camera’s uit de D-serie zijn spiegelreflexcamera’s, waarbij de lens is te verwisselen. Het assortiment is enorm en er is een camera voor elk soort fotograaf. Nikon zorgt ervoor dat je als beginner een goed en goedkoop instapmodel kan vinden zoals de Nikon D3500. Maar zeker ook voor de professionals heeft Nikon veel keus op het gebied van DSLR’s. Denk hierbij aan de Nikon D5 of D750 Full-frame camera.

Nikon Z-serie systeem camera’s

Zowel Nikon als Canon sloten laat aan in de wereld van Systeem Camera’s. Waar voornamelijk Panasonic, Sony en Fujifilm met elkaar aan het concurreren zijn om de beste full-frame 6K/8K systeem camera’s, komen Nikon en Canon nu pas kijken. Maar het is nooit te laat om in te stappen. Zo heeft Nikon op dit moment de Z6 en Z7 full-frame systeem camera’s op de markt gebracht.

Wanneer koop ik een Nikon camera?

Met een Nikon camera haal je altijd extreem hoge kwaliteit in huis. Dat betekent dus dat je eigenlijk nooit fout kan gaan met dit merk. Nikon is vooral sterk op het gebied van compactcamera’s en spiegelreflexcamera’s. Hoewel het merk ook probeert te concurreren in de wereld van systeem camera’s. Om te weten of een Nikon camera geschikt is voor jou, raden we je aan om ons stappenplan voor het kiezen van de juiste camera te bekijken!

Waar koop ik een Nikon camera?

Wij hebben de 3 beste webshops geselecteerd om een Nikon camera te kopen. Al deze webshops leveren aan België en Nederland.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste prijs in webshops in Nederland en België voor de door jou gekozen camera. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Op die manier willen wij helpen bij het vinden van de beste en goedkoopste compactcamerasysteem cameraspiegelreflexcamerabridgecamera, videocamera, action cameradronevlog camera of instant camera. Voeg camera’s toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

Is het veilig om camera’s vanuit het buitenland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

camera-deals-be-logo
Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0