Informatie en geschiedenis van Sony

Sony

Sony is, samen met Panasonic misschien wel een van de meest bekende (elektronica) merken ter wereld. Waar ter wereld je ook woont, bijna iedereen is wel eens in aanraking gekomen met een Sony-product. Dit komt natuurlijk omdat ze al heel lang bestaan en veel verschillende soorten producten produceren.

Geschiedenis van Sony

Het Japanse Sony, opgericht in 1946, beheert tegenwoordig de grootste muziek entertainmentindustrie ter wereld. Naast het uitgeven van muziek en het maken van cassettetapes, walkmans, discmans, televisies, Playstations en andere randapparatuur, hebben ze zich ook op de foto- en videowereld gestort. En ook daarin is Sony een absolute wereldleider. Dan hebben we het nog niet eens over de filmindustrie gehad, waar Sony enorme Hollywood films produceert.

Het begin van Sony

In de nagalm van de Tweede Wereldoorlog begint Masaru Ibuka in 1946 een kleine elektronicawinkel in Tokia, die radio’s repareert. Met een startkapitaal van 190.000 Yen (€1620) en 8 werknemers gaat Masaru aan de slag onder de naam Tokyo Tsushin Kogyo (Tokyo Telecommunications Engineering Corporation). Niet lang daarna bouwt hij Japans eerste cassetterecorder. In 1958 werd de naam veranderd naar de naam die het nu nog steeds heeft: Sony.

De naam Sony

Er wordt geëxperimenteerd met de naam en een eerste schets is ‘Tokyo Teletech’. Toen Akio Morita, een van de mede-oprichters van Sony, erachter kwam dat een Amerikaans bedrijf ook al ‘Teletech’ in de naam had, wilden ze opzoek naar een andere naam.

De naam “Sony” is een mix van twee woorden. Het eerste deel kwam van het Latijnse woord “Sonus”. Sonus is de basis van geluid en sonisch. Het tweede woord kwam van “Sonny”, wat Amerikaanse slang wat in de jaren ’50 voor een jonge gast. In Japan werd het woord ‘Sonny Boys’ wel eens gebruikt. Hiermee wordt een slimme en intelligente jonge man bedoeld.

Sony Camera-lijnen en series

Na de oorlog om videobanden, besluit Sony dat het tijd is om videocamera te gaan maken. Een van de eerste modellen is de Video8 en Hi8 consumenten camera. Sindsdien is Sony blijven bouwen aan het camera imperium. De cameralijn loopt van de kleinste en goedkoopste consumenten foto en videocamera, tot videocamera’s die beginnen bij een prijs van €10.000.

 Sony Cybershot

De Sony Cybershot werd geïntroduceerd in 1996. Rond dat jaar was een digitale camera een zeer exclusief object. De Cybershot camera’s richten zich op consumenten die volledig gebruiksgemak willen ervaren. De Cybershot modellen zijn snel en hebben meestal een enorm zoombereik. Dit maakt de camera’s geliefd onder de consumenten die alledaagse foto’s willen nemen en de consumenten die een goede vakantiecamera willen hebben.

 Sony Alpha camera’s

De Sony Alpha-lijn werd in 2006 geïntroduceerd. In deze serie worden onder andere systeem camera’s en spiegelreflexcamera’s gemaakt. Nu is Sony niet zo groot als Canon en Nikon op het gebied van spiegelreflexcamera’s, maar qua systeemcamera’s concurreren ze sterk met merken als Panasonic en Fujifilm.

De Alpha camera’s richten zich op compacte modellen met veel power. De BIONZ X-beeldprocessor is een sterke troef van de fabrikant. Deze maakt de fototoestellen namelijk erg snel. Bekende modellen van de A serie zijn bijvoorbeeld de A6000, de A7 of het vlaggenschip de Sony A9.

Wanneer gebruik je een Sonny camera?

De camera afdeling van Sony is vertegenwoordig op elk niveau. Van huis-tuin-en-keuken kiekjes schieter tot de Hollywood cinematograaf. Je kan eigenlijk nooit fout gaan wanneer je een Sony camera in je bezit hebt. Om te weten welk model het beste bij jou past, is het vooral belangrijk om te weten wat je met een camera wil. Dit kan uiteraard lastig zijn om te beslissen en daarom hebben wij een stappenplan opgesteld om makkelijker een keuze te kunnen maken.

Waar koop ik een Sony camera?

Wij hebben de 3 beste webshops geselecteerd om een Sony camera te kopen. Al deze webshops leveren aan België en Nederland.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. In ons camera overzicht vind je camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

camera-deals-be-logo
Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0