Informatie en geschiedenis van Canon

Canon Logo PNG

Geschiedenis van Canon

Canon Inc. is een Japanse multinational die zich richt op het produceren van beeld- en optische producten zoals camera’s, camcorders, kopieermachines, printers en medische apparatuur.

 In 1937 richten Takeshi Mitarai, GoroYoshida, Saburo Uchida en Takeo Maeda een bedrijf op met de naam Precision Optical Instruments Laboratoty. De naam wordt veranderd in 1947 naar Canon Inc. De naam is gebaseerd op het prototype fototoestel ‘Kwanon’ dat in 1934 de eerste 35mm camera ter wereld is.

Waar aan het begin van de Canon carrière het bedrijf nog geen eigen lenzen had en lenzen moest gebruiken van Nikkor (mede bedrijf van Nikon), heeft Canon zich redelijk snel daarna gestort op het maken van objectieven. Het bedrijf maakt in 1958 de Reflex Zoom 8, wat de eerste zoomcamera ter wereld is. Op deze manier blijft Canon zich tot de dag vandaag vernieuwen.

Maar, waar Canon jarenlang het enige merk was waar je aan dacht, boden andere merken als Nikon, Leica en Kodak stevige concurrentie. Alsnog is het Canon gelukt om, samen met Nikon, marktleider te zijn op het gebied van spiegelreflexcamera’s.

Door de jaren heen het bedrijf vele andere bedrijven overgenomen om op die manier te kunnen blijven innoveren en marktleider te blijven. Zo werd in 2009 het Nederlandse bedrijf Océ overgenomen. Een fabrikant van printers.

Canon Camera’s en series

Canon is altijd een van de voorlopers geweest op het gebied van spiegelreflexcamera’s. Toch heeft het bedrijf een kleine achterstand opgelopen op het moment dat fabrikanten als Panasonic en Sony zich gingen richten op hoogwaardige systeem camera’s. Deze camera’s haalde een aantal professionele spiegelreflexmodellen gemakkelijk in qua foto- en zeker video opties, instellingen en kwaliteit.

Het heeft even geduurd, maar tegenwoordig is Canon back in the game door bijvoorbeeld de spiegel loze Full-frame EOS R op de markt te brengen. Langzamerhand is het voor Canon mogelijk om te gaan concurreren met Sony en Panasonic op het gebied van hoogwaardige systeem camera’s.

IXUS

Canon IXUS-camera’s zijn de high-end compactcamera’s. Deze modellen zijn van hoge kwaliteit en brengen veel instellingen en mogelijkheden met zich mee. De camera’s blijven zeer compact, hebben een goede zoom, mooi design en uiteraard geweldige kwaliteit.

Powershot

De Powershot lijn van Canon is bedoeld voor de fotograaf die volledige controle wil over zijn of haar instellingen. Deze ‘superzoom’ of ‘bridgecamera’s’ staan bekend om hun enorme zoombereik en vrijheid qua camera-instellingen. Het blijven compactcamera’s, want de lens is niet te verwisselen.

De Canon Powershot-lijn richt zich op gevorderde fotografen die veel willen instellen en hoge eisen stellen aan beeldkwaliteit. Ook dit is een lijn met Canon compact camera’s.

EOS

Alle modellen die beginnen met ‘EOS’ hebben de mogelijkheid om lenzen te verwisselen. Je hebt het dan dus over systeem camera’s en spiegelreflexcamera’s. Elke camera in de EOS-lijn is voor de gevorderde tot professionele fotograaf. Maar wees gerust, modellen beginnen al bij een paar honderd euro. De meest professionele modellen op dit moment zijn de Canon EOS 5D Mark IV en 1DX Mark II.

Marktleider in spiegelreflexen

Canon en Nikon blijven de marktleider als het gaat om spiegelreflexcamera’s. Canon biedt modellen voor absolute beginners, gevorderden en de grootste professionals.

Neem de Canon 200D, de lichtste spiegelreflexcamera ter wereld. Dit instapmodel kost een paar honderd euro en is gemaakt voor de beginnende fotograaf.

Maar denk ook aan de Canon 250D, 80D, 4000D, 2000D of 750D. Deze (oudere) populaire modellen blijven uitgebracht worden in een Mark II versie of onder een nieuwe naam.

Waarom een canon camera kopen?

Je kan een camera kopen van elk goedkoop merk en die zullen vast prima zijn. Althans, voor een bepaalde tijd. Met een Canon camera ben je verzekerd van langdurige kwaliteit. Dit geld ook voor de goedkopere modellen. Niet alleen is de camera sterk en robuust gebouwd, ook de techniek binnenin staat garant voor scherpe foto’s en video’s. Daarnaast zijn alle Canon camera’s stel en hebben ze een zeer goed en makkelijk te gebruiken menu. Weet je nog niet wat voor camera je precies wil? Volg dan ons stappenplan voor het vinden van de juiste camera.

Wanneer gebruik ik een Canon camera?

Waar sommige merken zich specifiek richten op een bepaald soort fotografie, heeft Canon een camera voor elk soort fotograaf. Canon compactcamera’s kan je inzetten voor bijvoorbeeld vakantie fotografie, waarbij je makkelijk en snel je de camera kan pakken en direct een foto neemt. Of denk aan de portret of stadsfotografie met een bridgecamera of systeem camera. Als je volledige controle wil hebben over instellingen en lenzen, dan kan je het best kijken naar spiegelreflexmodellen.

Waar koop ik een Canon camera?

Wij hebben de 3 beste webshops geselecteerd om een Canon camera te kopen. Al deze webshops leveren aan België en Nederland. Klik op de buttons om direct bij de camera’s van Canon te komen.

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kunt daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

camera-deals-be-logo
Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart