De Panasonic Lumix G9 II is onderweg met fase detectie autofocus

Geüpdate op 12/09/2023 door Yoreh

Er gaan betrouwbare berichten over de aankondiging van de Panasonic Lumix G9 II, het oude vlaggenschip van de goedkopere hybride lijn.

Wanneer je aan de Mirco FourThirds sensor line-up denkt, kom je al snel uit bij de Lumix GH5 II en Lumix GH6. Dit zijn twee modellen, vooral de GH6, die zich richten op het maken van film en ook geschikt zijn voor fotografie. Met deze modellen zou je niet verwachten dat Panasonic terug wil naar een camera die zich meer op fotografie richt, maar het lijkt toch anders.

De Panasonic Lumix G9 is een camera uit december 2017 en de G9 II zou kunnen profiteren van de jaren aan innovatie. Uiteraard kan de fase detectie, die in de full frame Lumix S5 II zijn opwachting maakte, een onderdeel zijn van de nieuwe G-serie.

panasonic_lumix_dcg9-systeemcamera-body-cameradeals.be

Lumix G9

Daarmee zou het ook de eerste Panasonic MFT camera kunnen worden die afstapt van het slechte contrast detectie systeem. Dat is voor zowel filmmakers als fotografen een goede stap vooruit. Maar, er zijn geen details bekend over de camera, dus het is nog gissen.

Voor de low-budget shooter

Het idee van de G-serie is dat deze voor videomakers en fotografen is gemaakt die werken met een kleiner budget. Op dit moment is een camera als de OM System OM-1 Panasonic ver voor, dus het is zeker tijd voor een update.

panasonic_lumix_dcg9-systeemcamera-body-cameradeals.be

Grotere resolutie

Dat de G9 II vol nieuwe technologie komt te zitten lijkt logisch, aangezien zijn voorganger al vijf jaar oud is. De systeemcamera kan, op kleine schaal en om het betaalbaar te houden, allerlei technieken overnemen van de GH6

De Lumix G9 heeft een resolutie van 20.3 megapixels op de MFT-sensor, terwijl de GH6 25.2MP gebruikt. Het lijkt meer dan logisch om dit oude megapixel aantal te updaten. Een sensor van rond de 23-26MP is perfect voor fotografie en kan ook hogere video resoluties verwerken. Op dit moment schiet de Lumix G9 al 6K 30fps materiaal.

Panasonic Lumix DC-G90 Zwart + 14-140mm Power Ois-cameradeals.be

Nieuwe processor

Een nieuwe processor lijkt ook een logische stap. Dit zal zorgen voor een snellere camera, meer foto’s per seconde en hogere filmresoluties.

Verbeterde EVF

Gebruikers van de Lumix G9 wensen een elektronische zoeker met hogere resolutie. Aangezien de G9 en de G9 II ook geschikt zijn voor sport- en wild fotografie, is een zoeker met hogere resolutie en ververssnelheid altijd wenselijk. Op dit moment kun je 60 foto’s per seconde schieten op de Lumix G9, maar dat is nog altijd met het oude AF-systeem, dat op 60fps niet werkt.

De belangrijkste kenmerken van de Lumix G9:

  • Digital Live MOS (MFT) sensor
  • 20.3 megpaixels
  • HiRes Modus van 80MP
  • Venus Engine Image Processor
  • 5-assige beeldstabilisatie: Dual I.S. 2
  • Scherpstellen in 0.04 sec
  • Twee SD-kaartsleuven
  • Bluetooth en wifi-connectiviteit

Wanneer kunnen we de Panasonic Lumix G9 II verwachten?

Volgens de geruchten via 43rumors kan de Lumix G9 II al dit jaar worden aangekondigd.

Prijzen van vandaag voor de Lumix G9 sportcamera

Laatste Amazon prijsupdate was: 20/09/2023 00:50
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.
Yoreh
Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart