Zoek
Sluit dit zoekvak.

Twee nieuwe Panasonic 4K 60fps broadcasting videocamera’s voor de pros

Geüpdate op 13/09/2022 door Yoreh

Panasonic heeft twee nieuwe camcorders op de markt gebracht voor journalisten, documentairemakers en business filmers. De HC-X2 en HC-X20 filmen in 4K met maximaal 60fps.

Zowel de Panasonic HC-X2 en Panasonic HC-X20 zijn 4K camera’s met 60fps en een 20x optische zoom van 24.5mm tot 490mm. Daarnaast hebben ze 5-assige beeldstabilisatie, 1″-sensor en 15.03 megapixels.

Multi-inzetbare camera’s

Zowel de Panasonic HC-X2 als de HC-X20 zijn voor verschillende doeleindes en gebruik bedoelt. De HC-X2 is de high-end versie en bedoeld voor journalistiek en uitzending op tv. De HC-X20 is goed voor kleinere evenement als interview en congressen.

Beide modellen hebben 4:2:2 10-bit 4K 25/30fps interne opname, Super Slow Motion 100/120fps en VFR van 2 tot 60fps. HEVC-opnames zijn aanwezig om ruimte te besparen.  In 4K 60fps neem je op in 4:2:0 10-bit.

Pansonic-brengt-HC-X20-en-HC-X2-4k-60fps-videocameras-uit-cameradeals

Eigenschappen HC-X2 / HC-X20

Een nieuwe eigenschap is de extreem snelle autofocus met gezichtsherkenning. Het is mogelijk het beeld zowel op het LCD-scherm als de elektronischer zoeker te zien. Je hebt drie ringen (zoom, focus, diafragma) tot je beschikbaar en ingebouwde ND-filters. Dubbele kaartsleuven, ongelimiteerd opnemen in ingebouwde wifi horen verder bij professionele camera’s als deze twee.

LCD-scherm

Het LCD-scherm is 3.5-inch groot met 2,760k-dot, wat twee keer zo veel resolutie is als voorgaande modellen. De elektronische OLED-zoeker heeft een resolutie van 2,360k dot.

Ingebouwde ND-filters

De ingebouwde ND-filters gaan van ‘clear’, 1/4, 1/16 tot 1/64. Je hebt aparte knoppen voor Gain en AWB. De accu zit bij de camera en is zo ontworpen dat deze in de body verdwijnt. Op een volle accu kun je met de HC-X2 zo’n 3 uur en 50 minuten aan materiaal opnemen en op de HC-X20 4 uur 25 minuten.

Pansonic-brengt-HC-X20-en-HC-X2-4k-60fps-videocameras-uit-cameradeals

Functies voor het maken van (live) uitzendingen

Zowel de HC-X2/X2 hebben functies die speciaal zijn gemaakt voor broadcast filmmakers. Denk aan Soft Skin dat automatisch de huid van personen zachter maakt. 16-assige Independent Colour Correction laat de kleuren matchen van andere cameramodellen. Er zijn 8-Mode Gamma aanwezig, die presets voor gamma-instellingen hebben geïnstalleerd. CINE-LIKE gamma is daar onderdeel van. Deze gaan naadloos samen met de Lumix GH-serie van Panasonic.

Prijs en beschikbaarheid Panasonic HC-X2 en HC-X20

Panasonic richt zich met deze camera’s op zowel beginnende als professionele filmmakers. De Panasonic HC-X2 is te koop voor een prijs van €3199 en de Panasonic HC-X20 kost €2499. Beide modellen zijn vanaf oktober beschikbaar.

De beste deals van vandaag voor de Panasonic HC-X2

De beste deals van vandaag voor de Panasonic HC-X20

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0