Search
Close this search box.

DJI Mini 4 Pro: vooral updates voor meer vliegplezier

Geüpdate op 26/09/2023 door Yoreh

De DJI Mini 4 Pro is uitgekomen en is een minder dan 250-gram wegende drone met 360-graden obstakeldetectie en dezelfde camera als zijn voorganger.

De Mini 4 Pro wordt ook wel de ‘Air 3 mini’ genoemd omdat deze dezelfde soort eigenschappen heeft als zijn grote broer; de DJI Air 3. De Mini 4 Pro wordt zo’n 18 maanden na de Mini 3 Pro geïntroduceerd.

Een kleine upgrade vanaf de Mini 3 Pro

De DJI Mini 3 Pro was altijd onze topkeuze voor de gemiddelde drone fan, maar nu geeft hij het stokje door aan de Mini 4 Pro. Hoewel de Mini 3 Pro veel verbeteringen liet zien, biedt de Mini 4 Pro, die bijna anderhalf jaar later verschijnt, subtiele verbeteringen aan een al super model.

DJI-Mini-4-Pro-camera-deals

Trouw aan de lichte ‘Mini’ reeks van DJI, weegt de Mini 4 Pro ook minder dan 250 gram, waardoor hij in Europa in de Open Categorie A1 valt – de minst beperkende drone categorie. Dit geeft piloten ongeëvenaarde vrijheid in de lucht, waardoor de Mini 4 Pro een geweldig startpunt is voor nieuwkomers, maar ook genoeg in huis heeft voor professionele drone gebruikers.

Betere vlieg dynamiek

Voor degenen die bekend zijn met DJI’s Mini-serie, zal de Mini 4 Pro bekend voorkomen. De belangrijkste updates gaan vooral over vlieg dynamiek dan over cameramogelijkheden. Veel van de nieuwe toevoegingen lijken geleend van de betere DJI Air 3, waardoor sommige fans het liefkozend de “Air 3 in miniformaat” noemen. Laten we eens kijken wat er is veranderd en wat hetzelfde is gebleven.

DJI-Mini-4-Pro-camera-deals

360-graden obstakelsensoren

Drone piloten die hun grenzen willen testen met vluchten dicht bij obstakels hebben geavanceerde sensoren nodig om dure fouten te voorkomen. De Mini 3 Pro had al driezijdige detectie—voor, achter en onder. De Mini 4 Pro breidt dit uit naar detectie rondom, inclusief de zijkanten van de drone.

Deze ongeëvenaarde veiligheidsverbetering maakt zijn debuut in de Mini-reeks met de Mini 4 Pro. Maar het belang ervan hangt af van individuele vliegstijlen en hoe dapper piloten hun drones rond obstakels navigeren.

DJI Mini 4 Pro beschikbaarheid en prijzen

De nieuwe DJI Mini 4 Pro is beschikbaar in een viertal versies:

 • Mini 4 Pro + RC-N2 controller: €799
 • Mini 4 Pro + RC 2 Smart controller: €999
 • Mini 4 Pro + Fly More + RC-N2: €999
 • Mini 4 Pro + Fly More + RC 2 smart: €1129

Standaard extra accessoires, zoals de accu voor €65 en de ND-filterkit voor €55, zijn nog steeds verkrijgbaar.

Automatische tracking en OcuSync 4.0

Een andere, minder bekende toevoeging is de 360-graden automatische tracking, waarmee piloten camerabewegingen zoals cirkelen of inzoomen kunnen uitvoeren met het traceerwiel van de afstandsbediening. DJI beweert dat deze functie een aanzienlijke boost heeft gekregen in tracking precisie.

Dankzij de integratie van DJI’s geavanceerde OcuSync 4.0-technologie kan de Mini 4 Pro grotere vliegafstanden bereiken—binnen wettelijke grenzen. Dit resulteert in een ‘O4’ Full HD 60fps videotransmissie bereik, bijna twee keer zo groot als zijn voorganger, tot 20 km. Echter, regionale regels eisen dat je de drone binnen het zicht houdt, wat de bruikbaarheid van deze functie mogelijk beperkt.

DJI-Mini-4-Pro-camera-deals

Met de integratie van de OcuSync 4.0-technologie is de Mini 4 Pro compatibel met DJI’s nieuwste afstandsbedieningen, namelijk de RC-N2 en R2. De drone heeft zeker een reeks verbeterde vliegfuncties, maar of je die echt nodig hebt, is een andere vraag.

Nog altijd een goede keuzen voor luchtfotografie

Als we ons richten op beeldkwaliteit, blijft de Mini 4 Pro, net als zijn voorganger, een topkeuze voor luchtfotografen. Het heeft dezelfde enkele 24mm f/1.7 camera, die foto’s tot 48MP en 4K-video-opnames ondersteunt.

Er is een verbetering in 4K slow-motion opname van 60fps naar 100fps. Daarnaast zal de introductie van het D-Log M-kleurprofiel het kleur afstemmen met top DJI drones vereenvoudigen.

Theoretisch zouden veel beeldverbeteringen kunnen worden doorgevoerd naar de Mini 3 Pro via firmware wijzigingen of DJI’s Software Development Kit (SDK).

DJI-Mini-4-Pro-camera-deals

Bescheiden vooruitgang

Hoewel de Mini 4 Pro aanvoelt als een bescheiden vooruitgang—misschien omdat de Mini 3 Pro de lat hoog legde—claimt hij moeiteloos de titel van de ideale drone voor de gemiddelde gebruiker. Het biedt veel waar voor nieuwkomers. Maar liefhebbers van de Mini 3 Pro die tevreden zijn met hun huidige model kunnen gerust zijn, tenminste tot de volgende versie verschijnt.

Klik op de tabbladen voor verschillende uitvoeringen

Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor DJI Mini 4 Pro drone (met RC-N2 controller)
Laatste updates:
 • €729,00 - 24/04/2024
 • €769,00 - 22/04/2024
Sinds: 22/04/2024
 • Hoogste prijs: €769,00 - 22/04/2024
 • Laagste prijs: €729,00 - 24/04/2024
Prijsgeschiedenis
×
Prijsgeschiedenis voor DJI Mini 4 Pro drone (met RC-N2 controller)
Laatste updates:
 • €729,00 - 24/04/2024
 • €769,00 - 22/04/2024
Sinds: 22/04/2024
 • Hoogste prijs: €769,00 - 22/04/2024
 • Laagste prijs: €729,00 - 24/04/2024
Laatste Amazon prijsupdate was: 30/06/2024 10:05
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Bekijk ook:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter