Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Fujifilm X-S10 systeemcamera concurreert met een hoop camera’s

Geüpdate op 26/12/2021 door Yoreh

De Fujifilm X-S10 is geïntroduceerd en zal waarschijnlijk de harten van zowel Fujifilm als niet-fujifilm gebruikers gaan veroveren. De camera een semi high-end model met veel professionele functies, maar nog steeds makkelijk te gebruiken. 

De APS-C camera heeft een 26.1 MP BSI-sensor, 5-assige in-body beeldstabilisatie, vari-angle touchscreen en 4K 30fps video en dat allemaal in een body die 30% lichter is dan andere X-serie modellen. De X-S10 is een geweldig model voor fotografen en filmers die altijd onderweg zijn en veel vanuit de hand schieten. Dit model zit net onder het vlaggenschip Fujifilm X-T4 en weer nét boven de X-T30.

Ontwerp

Qua specificaties zit de X-S10 in een hoger segment, maar Fujifilm heeft er voor gezorgd dat de knoppen niet al te lastig zijn. Zo lijkt de indeling op die van de X-A7 en X-T200 en dat maakt hem net wat makkelijker te gebruiken. Je kan nog steeds alles 100% naar wens instellen, maar sommige specifieke functies verander je via het menu in plaats van de knoppen.

Fujifilm-X-s10-body-

Filmen in 4K

Waardoor je merkt dat de X-S10 net onder X-T4 zit heeft te maken met het ontbreken van 60fps in 4K. Voor het soort camera (dat geschikt is voor vloggers) is dat misschien ook niet zo erg. Qua compressie gebruikt de camera Long GOP (meer compressie dan All-I) en er is één geheugenkaart slot aanwezig.

Fujifilm-X-s10-body-

Ingebouwde beeldstabilisatie

De camera is compact en licht, en toch heeft Fujifilm het voor elkaar gekregen om in-body beeldstabilisatie in de camera te verwerken. Gebruik je de camera in combinatie met bijvoorbeeld de XF 10-24mm, 16-80mm of 18-55mm lens, dan heb je tot 6 stops aan stabilisatie beschikbaar.

Fujifilm-X-s10-body-met-xc-15-45mm-lens-

Vari-angle scherm

De X-S10 is een directe concurrent van de Sony A6600 en Canon EOS M6 Mark II. De M6II heeft het voordeel meer megapixels te hebben, maar heeft geen beeldstabilisatie. De A6600 is al wat ouder en legt het af tegen de X-S10. De X-S10 heeft wel een vari-angle touchscreen en dat stelt je in staat om te filmen en fotograferen vanuit lastig hoeken. Uiteraard is het een belangrijke eigenschap voor vloggers om het scherm volledig te kunnen draaien.

Prijs en beschikbaarheid van de Fujifilm X-S10

De Fujifilm X-S10 in Nederland en België vanaf eind november beschikbaar voor een prijs van € 999 voor de body, € 1099 voor body + XC 15-45mm, € 1399 voor body + XF 18-55mm en € 1499 voor body + XF 16-80mm.

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de