De GoPro Hero 12 Black is uit dual channel audio en een lagere prijs

Geüpdate op 07/09/2023 door Yoreh

Waar we hoopten op een volledig nieuwe, en vooral grotere, sensor, hebben we met de GoPro Hero 12 Black vooral wat kleine updates gekregen. Een beetje teleurstellend, maar dat betekent niet dat het geen goede of zelfs de beste actioncamera kan zijn. 

Want de GoPro Hero 12 Black vanafprijs is nu lager dan bij voorgaande modellen en er zijn wel degelijk nieuwe functies toegevoegd. Denk aan Dual Channel Audio recording en opnames van 8:7 terwijl je de GoPro 12 Black horizontaal houdt.

Klik op de tabbladen voor de verschillende GoPro Hero 12 Black uitvoeringen:

GoPro-Hero-12-Black-actie-beelden-en-fotos-camera-deals

Externe microfoon support

Het is nu mogelijk om externe microfoons te gebruiken via bluetooth. Dankzij de nieuwe Dual Channel Recording, wat inhoudt dat je op twee aparte geluidssporen kunt opnemen, kun je zowel intern als extern geluid tegelijkertijd opnemen. Er is ondersteuning voor Apple AirPods en andere Bluetooth microfoons, koptelefoons en audio-apparaten.

blank

Uiteraard werkt de GoPro 12 Black ook met de DJI Mic, een microfoon die je op de actioncamera kunt plaatsen voor het opnemen van helder en scherp geluid. Ook de stem commando’s (voice commands) zijn nog altijd van de partij. Dit zorgt ervoor dat je niet aan de camera hoeft te komen wanneer je al in beweging bent.

GoPro-Hero-12-Black-Creator-edition-actioncamera-prijzen-en-uitvoeringen-camera-deals

Wanneer je de GoPro MediaMod gebruikt, dan is het ook mogelijk om tegelijkertijd geluid op te nemen vanaf de voorste en achterste microfoon. Deze zijn vervolgens apart te mixen tijdens de montage.

Timecode sync

De Timecode synchronisatie is bedoeld voor videomakers die meerdere GoPro 12 Black camera’s tegelijkertijd hebben draaien. Dankzij Timecode kun je de beelden van alle camera’s gemakkelijk synchroneren. Dit scheelt een hoop montagetijd bij multi-camera set-ups.

GoPro-Hero-12-Black-actioncamera-prijzen-en-uitvoeringen-camera-deals (1)

Geen nieuwe sensor

Een grote telleurstelling is dat GoPro de sensor van de 12 Black niet groter heeft gemaakt, waar DJI met de Osmo Action 4 dat wel heeft gedaan. Waar de Action 4 een 1/1.3-inch sensor gebruikt, behoudt de GoPro 12 dezelfde 1/1-9-inch sensor zoals we die vinden op de GoPro 11 Black.

Lees ook: GoPro Hero 10 black vs 11 Black vs 11 Mini

GoPro-Hero-12-Black-actie-beelden-en-fotos-camera-deals (14)

GoPro Hero 12 black video

Nieuw op de GoPro Hero 12 black is de mogelijkheid om HDR video op te nemen in 5.3K 60fps, 4K 60fps en 120fps bij standaard video. HDR staat voor High Dynamic Range en zorgt ervoor dat het beeld meer lijkt op wat wij met onze ogen zien. Dit betekent dat er meer informatie in de schaduwen en hooglichten wordt opgenomen.

GoPro-Hero-12-Black-actie-beelden-en-fotos-camera-deals (3)

LUTs en Log-beelden

Een andere nieuwe functie, wederom gefocust op filmmakers, is de mogelijkheid om te filmen in GP-Log. Log-beelden zorgen voor een groter dynamisch bereik en geeft een cinematisch gevoel aan je video. Door de GoPro Lut toe te passen (gratis), kun je de LOG-beelden direct van de juiste natuurlijke kleuren voorzien.

GoPro-Hero-12-Black-actioncamera-prijzen-en-uitvoeringen-camera-deals (2)

Verticale beelden en HyperSmooth

De GoPro Hero 11 Black introduceerde de 8:7 sensor al, waarbij het mogelijk is verticale beelden op te nemen, terwijl je de GoPro horizontaal houdt. De langwerpige verticale beelden zijn makkelijk te delen op sociale kanalen.

De HyperSmooth is geüpdatet naar versienummer 6 en heeft een nieuwe functie: AutoBoost. Hierbij wordt de beeldhoek geanalyseerd en de stabilisatie wordt daar automatisch op aangepast. Dit moet zorgen voor betere stabilisatie en 360-graden Horizon Lock.

Accu die twee keer zo lang meegaat

De Enduro Accu gaat nu, volgens GoPro, twee keer zo lang mee.

 • 70 min. continu opnemen in 5.3K 60fps
 • 95 min. continu opnemen in 5.3K 30fps
 • 155min continu opnemen in 1080 30fps
 • Alle tijdsindicaties zijn wanneer HyperSmooth 6.0 aanstaat.

GoPro-Hero-12-black-Waterproof-shutter-release-camera-deals (4)

Andere GoPro 12 Black updates

De nieuwe actioncamera heeft een vernieuwd menu dat makkelijker te bedienen is dat dat van vorige versies. Ook heeft GoPro de Max Lens Mod 2.0 uitgebracht. Hiermee krijg je een beeldhoek van 177 graden. De nieuwe Lens Mod 2.0 is krasbestendiger dan vorige versies en je krijgt met deze opzet lens een wijdere 4K 60fps hoek dan op welke actioncamera dan ook.

Ook kun je gebruikmaken van een nieuwe Extention Pole en waterdichte Shutter Remote. De lange selfiestick is in te schuiven, zodat deze makkelijk mee te nemen is. De grote rode sluiterknop kun je om je arm doen of aan je fiets hangen, zodat je met een druk op de knop kunt beginnen of stoppen met opnemen.

GoPro-Hero-12-black-Waterproof-shutter-release-camera-deals (1)

Wat kost de GoPro Hero 12 Black?

De GoPro Hero 12 black is nu te koop vanaf €449 als losse actioncamera of in verschillende samenstellingen:

 • GoPro 12 Black Creator Edition: €679
 • GoPro 12 Black Power Kit: €508
 • GoPro 12 Black Starters Kit: €529
 • GoPro 12 Black Adventure Kit: €513
 • GoPro 12 Black Sports Kit: €498

GoPro Hero 12 Black kopen?

Klik op de tabbladen voor de verschillende uitvoeringen:

Wanneer is de GoPro Hero 12 Black beschikbaar?

De GoPro Hero 12 black is uitgekomen op 8 september 2023 en het is mogelijk een pre-order te plaatsen.

Wat is er nieuw op de GoPro Hero 12 Black?

 • Dual Channel audio recording
 • 8:7 opnames in horizontale modus
 • GP-log 10-bit video (Log-video)
 • 1/4-inch statiefaansluiting
 • GoPro Quick Desktop App voor geabonneerde klanten
 • Medio Mod 2.0 voor 177 graden beeldhoek

Wat is er verbeterd op de GoPro 12 Black?

 • Wideview 5.2K
 • Hypersmooth 6.0

De updates op de 12 Black zijn dus klein, maar gelukkig is de vanafprijs ook wat lager dan bij vorige modellen. Hoe goed de actioncamera echt is laten we je binnenkort weten als de de GoPro 12 Black in handen hebben gehad voor een test en review. Behoort de 12 Black bij de beste actioncamera’s van dit moment of zijn de updates te minimaal? We gaan het zien!

GoPro-Hero-12-Black-actie-beelden-en-fotos-camera-deals (25)

Wat is Camera Deals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

Camera Deals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-omslag-550px

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

camera-instellingen-uitgelegd-camera-deals

Lees alles over camera-instellingen en specificaties

camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Ultieme-gids-Welke-camera-past-bij-mij-stappenplan-camera-deals-766

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

blank

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart