Sony A7000 of A6700 APS-C systeemcamera onderweg?

Geüpdate op 14/03/2023 door Yoreh

Er zijn betrouwbare geruchten dat Sony een nieuwe APS-C systeemcamera uitbrengt die zich richt op fotografie. De laatste jaren hebben we alleen nieuwe vlog systeemcamera’s gezien en dus is het hoog tijd dat de fotografen weer verwend worden. 

Het lijkt erop dat merken als Canon en Sony soms vergeten dat er meer is dan alleen professionele fotografen en vloggers, de hobby fotograaf lijkt te zijn vergeten. Maar, volgens Sony Alpha Rumors komt er dus een nieuw fototoestel aan in het high-end segment.

Sony A6700

De nieuwe APS-C camera met E-vatting zou de Sony A6600 kunnen overnemen. De A6600 is een compacte systeemcamera voor op reis, maar inmiddels wel gedateerd. Het nieuwste model uit de A6xxx- serie is de Sony A6600.

Sony A7000

Een andere optie is dat we de Sony A7000 zien, met een grotere body en hogere prijs, die zich als een soort van mini Sony A1 voor zal doen.

Sony had het druk

Sony heeft de afgelopen jaren zeker niet stilgezeten en vele nieuwe camera’s op de markt gebracht. Met de Sony A7R V, Sony ZV-1F (vlog), Sony FX30 (vlog) en Sony A7 IV zijn vloggers en high-end fotografen en filmmakers zeker verwend. Samen met die camera’s zijn er ook nieuwe full frame en APS-C lenzen in de verkoop gegaan.

Mogelijke eigenschappen Sony A6700 of A7000

Voorlopig gaat het nog om geruchten en zijn er nog geen specificaties gelekt. Maar, het lijkt meer dan logisch dat de nieuwe APS-C systeemcamera de nieuwste autofocustechnieken, menu’s, beeldstabilisatie en accu’s zal hebben.

Sony-A6700-vervangt-A6600-of-a7000-met-4k-60p-en-32mp-cameradeals-be

Sony A7000?

Good voor straatfotografen

Compacte camera’s met APS-C sensor zijn geliefd bij straat- en landschapsfotografen en bij de personen die geen geld uit kunnen of willen geven aan een full frame model. De APS-C sensor heeft een crop van 1.5x, wat betekent dat je 1.5x dichter op je onderwerp zit.

Vraag naar APS-C camera’s gedaald

De vraag voor APS-C systeemcamera’s is de laatste jaren afgenomen, maar er is nog altijd een grote groep mensen die vele E-lenzen in hun bezit heeft. Het voordeel van een nieuwe APS-C camera is dat deze oude lenzen op de vatting passen.

Hoewel de geruchten al lange tijd gaan, hopen we dat we dit keer echt een nieuwe APS-C camera gaan zien.

Bekijk ook: de beste APS-C camera’s van dit moment

Yoreh

Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart