Search
Close this search box.

Sony A7000 of A6700 APS-C systeemcamera onderweg?

Geüpdate op 03/05/2023 door Yoreh

Er zijn betrouwbare geruchten dat Sony een nieuwe APS-C systeemcamera uitbrengt die zich richt op fotografie. De laatste jaren hebben we alleen nieuwe vlog systeemcamera’s gezien en dus is het hoog tijd dat de fotografen weer verwend worden. 

Het lijkt erop dat merken als Canon en Sony soms vergeten dat er meer is dan alleen professionele fotografen en vloggers, de hobby fotograaf lijkt te zijn vergeten. Maar, volgens Sony Alpha Rumors komt er dus een nieuw fototoestel aan in het high-end segment.

Sony A6700

De nieuwe APS-C camera met E-vatting zou de Sony A6600 kunnen overnemen. De A6600 is een compacte systeemcamera voor op reis, maar inmiddels wel gedateerd. Het nieuwste model uit de A6xxx- serie is de Sony A6600.

Sony A7000

Een andere optie is dat we de Sony A7000 zien, met een grotere body en hogere prijs, die zich als een soort van mini Sony A1 voor zal doen.

Sony had het druk

Sony heeft de afgelopen jaren zeker niet stilgezeten en vele nieuwe camera’s op de markt gebracht. Met de Sony A7R V, Sony ZV-1F (vlog), Sony FX30 (vlog) en Sony A7 IV zijn vloggers en high-end fotografen en filmmakers zeker verwend. Samen met die camera’s zijn er ook nieuwe full frame en APS-C lenzen in de verkoop gegaan.

Mogelijke eigenschappen Sony A6700 of A7000

Inmiddels zijn er eigenschappen voor de Sony A6700 die gelekt zijn. Hoewel het nog geruchten zijn, lijken ze wel waarschijnlijk.

Eigenschappen Sony A6700:

 • 26.1 megapixel sensor
 • 4K 60fps video
 • 4K 120fps met kleine crop
 • In-body stabilisatie tot 7 stops
 • AI-processing
 • Nieuw scroll wieltje
 • Elektronische zoeker
 • Begin juli 2023 aankondiging

De eigenschappen lijken aan te geven dat de A6700 een mix tussen de Sony FX30 en ZV-E1 wordt. Zo lijkt de 26.1MP sensor overeen te komen met de Sony FX30, terwijl het de AI-processing van de ZV-E1 gebruikt.

Sony-A6700-vervangt-A6600-of-a7000-met-4k-60p-en-32mp-cameradeals-be

Sony A7000?

Good voor straatfotografen

Compacte camera’s met APS-C sensor zijn geliefd bij straat- en landschapsfotografen en bij de personen die geen geld uit kunnen of willen geven aan een full frame model. De APS-C sensor heeft een crop van 1.5x, wat betekent dat je 1.5x dichter op je onderwerp zit.

Vraag naar APS-C camera’s gedaald

De vraag voor APS-C systeemcamera’s is de laatste jaren afgenomen, maar er is nog altijd een grote groep mensen die vele E-lenzen in hun bezit heeft. Het voordeel van een nieuwe APS-C camera is dat deze oude lenzen op de vatting passen.

Hoewel de geruchten al lange tijd gaan, hopen we dat we dit keer echt een nieuwe APS-C camera gaan zien.

Bekijk ook: de beste APS-C camera’s van dit moment

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter