Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sony is bezig met een 8K Pro A9s /A9 III & Sony A7 IV systeemcamera

Geüpdate op 26/09/2020 door Yoreh

Volgens PhotoRumors is Sony bezig aan een pro versie systeemcamera die 8K film schiet en de concurrentie moet aangaan met de Canon EOS R5. Zeker is het nog niet, maar volgens SonyAlphaRumors gaat dit model de A9s of A9 III heten. Belangrijk punt: deze camera zou niet oververhitten bij het filmen op 8K. In het derde kwartaal van 2021 zou volgens dezelfde bron ook de Sony A7 IV worden gelanceerd. 

De nieuwe Sony camera wordt volgens de geruchten in het eerste kwartaal van 2021 aangekondigd. De camera zou een extra grote grip hebben om een grotere accu te kunnen herbergen en ruimte te maken voor een ventilatiesysteem dat oververhitting tegen gaat, iets wat bij de Canon EOS R5 nog steeds een probleem is.

Met een 50 megapixel sensor zou hij 5MP meer hebben dan die van de EOS R5 die er ‘maar’ 45 heeft. Met een resolutie van 8K 30fps zou deze nieuwe camera zich hoog plaatsen in de lijst van beste 4K camera van dit moment.

Autofocus

Het idee van Sony is om de techniek uit de A7s III te gebruiken om continu autofocus op 8K 30fps mogelijk te maken. Filmen op 8K zou echter wel samengaan met een minder goede opname kwaliteit wanneer je het materiaal intern opslaat. Dit zou ook kunnen beteken dat het opnemen van RAW niet mogelijk is. Echter, wij denken niet dat dit een enorm probleem is voor de meeste mensen.

Kosten

De A9s / A9 III zou tussen de €4999 en €5999 kosten en in het geval van die laatste is €1500 duurder dan de EOS R5. Verschillende bronnen noemen verschillende bedragen, dus dit moet nog met een korrel zout worden genomen. We kunnen ons voorstellen dat de nieuwe full frame systeemcamera niet te duur kan worden, anders verliest het zijn concurrentiepositie tegenover de EOS R5.

Eigenschappen nieuwe Sony Pro camera:

 • Grotere Pro body
 • 50 megapixels
 • 9.33M dot Elektronische zoeker
 • Nieuw ontwikkelde sensor
 • 8K video zonder oververhitting en geen opname limiet
 • Dubbele kaartsleuven
 • Het nieuwe interface menu van de Sony A7s  III
 • In-body beeldstabilisatie met Steady Shot Active mode
 • Een volledig nieuw model
 • Prijs: €4900

Sony A7 IV

Het is nog ver weg en een gerucht, maar de Sony A7 IV komt er dus aan met interessante specificaties. Echter, moet deze informatie met flink wat zou worden genomen. Voorlopig moet je het nog even doen met de Sony A7 III en dat is natuurlijk niet erg, want het is een zeer goede camera.

Eigenschappen Sony A7 IV

 • Iets groter en betere grip dan de A7 III
 • 3.68M dot elektronische zoeker
 • 1.44m dot LCD scherm
 • Nieuwe 30MP sensor
 • 4K 60P zonder oververhitting
 • Dubbele kaartsleuf waarvan CFexpress Type A aawezig is
 • Nieuwe interface menu van de Sony A7s III
 • 5-assige in-body beeldstablisatie
 • Prijs: €2399

Volgens Photo Rumors worden beide camera’s op dit moment al getest in ‘het wild’.

Vind de beste prijzen van vandaag voor de Sony A7 III

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts