Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nikon Nikkor Z 50mm f/1.2 S en Z 14-24 f/2.8 S aangekondigd

Geüpdate op 16/09/2020 door Yoreh

Nikon heeft twee nieuwe lenzen aangekondigd die al te zien waren op hun Z lenzen roadmap. De Nikon Z 50mm f/1.2 S en Z 14-24 f/2.8 S zijn beide high-end en snelle lenzen die meer licht doorlaten en prachtige bokehs creëren.

De Nikon Z 50mm f/1.2 S is de eerste f/1.2 prime lens van het bedrijf en hoewel deze niet zo snel is als de Z 58mm f/0.95 S Noct, is hij wel een stuk praktischer. Dit komt omdat hij autofocus heeft en een stuk kleiner en goedkoper is.

De Nikon Z 14-24mm f/2.8 S voegt zich bij de standaard zoom Nikon Z 24-70mm f/2.8 S en telezoom Nikon Z 70-200mm f/2.8 VR. Met de nieuwe lens is het trio compleet en je kan er naar refereren als de ‘professionele set die iedere Z schieter moet hebben’.

Nikon-z-50mm-f-1-2-prime-objectief-

Nikon Z 50mm f/1.2 S

Als je een bokeh fan bent dan was de Nikon Z 58mm f/0.95 S Noct je enige keuze, maar met de komst van deze Z 50mm f/1.2 S heb je opeens meer keuzes. Omdat hij f/1.2 is, is hij groter en zwaarder dan de Z 50mm f/1.8 S versie, maar uiteraard komt er wel een hoop meer licht binnen.

Eigenschappen Nikon Z 50mm f/1.2 S

 • Opgebouwd uit 17 elementen, verdeeld in 15 groepen
 • Twee ED glas elementen en 3 asferische elementen
 • Snelle, soepele en stille autofocus
 • Anti-reflective Nano Crystal Coat
 • ARNEO coating tegen ghosting en flares
 • Geen focus breathing (Goed voor film)
 • FN-knop toewijsbaar aan functie
 • OLED informatie paneel
 • Weerbestendig

Prijs van Nikon Z 50mm f/1.2 S

De Nikon Z 50mm f/1.2 S is beschikbaar vanaf winter 2020 en gaat zo’n €2399 kosten.

Nikon-z-14-24mm-f-2-8-groothoek-zoom-objectief-

Nikon Z 14-24mm f/2.8 S

De Z 14-24mm sluit zich aan bij de Nikon Z 14-30mm f/4 S en is een snellere, grotere en professionelere optie, maar wel met een iets minder groot brandpuntsafstand bereik. Ook voor de professionele groothoeklenzen betekent het dat Nikon weer helemaal en compleet is. Voor gebruikers is het fijn dat je kan kiezen tussen een lichtere en goedkopere versie en de professionele.

Volgens Nikon is de 14-24mm f/2.8 S één van de kortste groothoeklenzen in zijn soort.

Eigenschappen Nikon Z 14-24mm f/2.8 S

 • “Superieure” kwaliteit en “buitengewone” scherpte van hoek tot hoek
 • Nano Crystal en ARNEO coating tegen ghosting en flares
 • Extra goed afgedichte afdichtingen voor het tegengaan van stof en vocht
 • Aluminium-alloy vatting om gewicht te verlagen
 • Geschikt voor maken van video met stille autofocus en nauwelijks focus breathing
 • Geschikt voor 112mm screw-on filters op de lenskap.
 • De achterzijde staat gel kleurfilters toe

Prijs Nikon Z 14-24mm f/2.8 S

De Nikkon Z 14-24mm f/2.8 S is beschikbaar vanaf de winter 2020 en kost zo’n €2599

Bekijk ook: De Nikon Z lenzen roadmap

De huidige Nikon Z lenzen line-up

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s en drones van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.