Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Mini EVO is het hybride Instax vlaggenschip van Fujifilm

Geüpdate op 17/11/2021 door Yoreh

De Fujifilm Instax Mini Evo Hybride instantcamera is het vlaggenschip van de Instax-familie en heeft 10 geïntegreerde lenzen, 10 film-effecten en 100 combinaties. De camera is deels digitaal en je kan foto’s op elk moment uitprinten. Helaas is de camera pas beschikbaar in 2022. Geen Sint of Kerstcadeau dus…

De beste instant camera’s nemen een foto en printen deze (direct) op (plak)papier. Een camera als deze is dus leuk op feestjes of trips. De Instax Mini EVO gebruikt INSTAX MINI Instant filmpapier en deze geeft foto’s van het formaat van een pinpas. De camera is digitaal en kan daarom samenwerken met de smartphone app. Dit zorgt ervoor dat je foto’s van je telefoon kan selecteren en direct kan printen.

Fujifilm-Instax-Mini-Evo-instant-camera-cameradeals

Tien geïntegreerde lenzen en tien film effecten

Het zijn niet écht tien verschillende lenzen, maar tien lens modussen zoals ‘Vignette’, ‘Soft Focus’, Fisheye’ en nog veel meer. Al deze modussen kan je combineren met de tien film-effecten en in totaal kan je 100 combinaties maken.

Aan de voorzijde van de camera zit een selfie spiegel en aan de achterzijde vind je een 3-inch LCD-scherm waarmee je foto’s selecteert en bewerkt. De camera wordt van stroom voorzien van de ingebouwde Lithium accu die genoeg energie heeft om tot 100 foto’s te printen. De foto’s worden opgeslagen op een micro SD-kaart en dat maakt de camera multifunctioneel.

Binnenkort komt er ook een nieuw printpapier op de markt met de naam INSTAX MINI Stone Grey. Dit papier is donkerder van kleur en geeft dus ook donkere randen in plaats van wit. Dit papier zou vooral goed werken met prints waar veel kleuren in zitten.

Fujifilm-Instax-Mini-Evo-instant-camera-cameradeals

Prijs en beschikbaarheid

De camera ziet er veelbelovend uit en zou een perfect Sinterklaas- of Kerstcadeau zijn, maar helaas wordt de instant camera pas verkocht vanaf februari 2022 in de VS. Of de camera dan ook in België en Nederland is, is niet duidelijk. De Fujifilm Instax Mini Evo zal zo’n €175 gaan kosten.

Bekijk ook:  de beste instant camera’s van dit moment

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0