Zoek
Sluit dit zoekvak.

De Nikon D6 wordt vanaf eind mei verscheept (naar de VS)

Hij werd in februari aangekondigd en nog geen maand later werd duidelijk dat er vertraging zou zijn. De Nikon D6 is het nieuwe DSLR vlaggenschip en had in april eigenlijk al op de planken moeten liggen. Vanwege het coronavirus en een daardoor te kort aan onderdelen liep de productie van de D6 vertraging op. Goed nieuws, eind mei wordt de camera verscheept naar winkels in de VS.

En België en Nederland dan? Die zijn snel aan de beurt! Het is nog niet helemaal duidelijk of de camera’s ook al direct naar Europa komen of dat we nog even moeten wachten. Het voordeel is dat er weinig sport valt te fotograferen en er dus weinig haast bij is.

Voorbeeld foto’s

Nikon snapt dat sportfotografen staan te popelen om dit model in handen te hebben en daarom heeft het bedrijf een aantal voorbeeldfoto’s uitgegeven:

Nikon-D6-full-frame-spiegelreflexcamera-voorbeeldfoto-1-

Foto: Nikon

Nikon-D6-full-frame-spiegelreflexcamera-voorbeeldfoto-1- 2

Foto: Nikon

Wat was er ook al weer nieuw aan de D6?

Het moge duidelijk zijn, de D6 is ontwikkelt voor de sportfotograaf en een directe concurrent van de Canon EOS 1Dx Mark III en de Sony A9 II. De D6 heeft dezelfde 20.8MP full frame BSI CMOS sensor als de Nikon D5, maar wel een nieuwe 105-punts all-cross type AF-focus systeem. Volgens het Japanse bedrijf is dit het beste en sterkste autofocussysteem dat ze ooit hebben gemaakt. Met de mechanische sluiter maak je 14 foto’s per seconde of 12 met de elektronische.

Wil je de D6 kopen? Bekijk dan alle specificaties op de D6 productpagina.

Pre-order de Nikon D6

 

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de beste camera en objectief prijs in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk en wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie. Daarbij geven wij je het laatste nieuws op camera en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

De beste camera’s van dit moment

Beste-lijsten-omslag-330

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.