Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een Canon RF 35mm L lens lijkt op komst

Geüpdate op 19/05/2021 door Yoreh

We hebben een hele lijst aan potentiële Canon RF-objectieven gezien en er zijn aanwijzingen dat de Canon RF 35mm f/1.2 L de volgende prime voor de full frame EOS R-serie wordt. 

De RF 35mm f/1.2 L staat al in onze Canon RF Lenzen roadmap overzicht en waarschijnlijk krijgen we nog voor het einde van dit jaar een aankondiging. Dit duurt nog even en heeft alles te maken met productievertragingen vanwege Covid-19.

Bekijk ook: De beste Canon RF-Lenzen

De Canon RF 50mm f/1.2L en RF 85mm f/1.2L zijn al te koop en de 35mm f/1.2 L zou dat rijtje dus compleet maken. Volgens Canon Rumors zal de aankondiging gepaard gaan met de komst van de nieuwe Canon EOS R3, die ook uitkomt later dit jaar en wat niet het vlaggenschip is. Er komt dus ook een Canon EOS R1.

Wat kunnen we van de RF 35mm f/1.2 L verwachten?

Uiteraard kunnen we alle standaard L-lens eigenschappen verwachten. Denk hierbij aan extra ring waarbij je functies kan toewijzen als sluitertijd, diafragma of belichtingscompensatie. De objectief zal weerbestendig zijn, snelle en precieze autofocus hebben en uiteraard beelden produceren die haarscherp zijn van hoek tot hoek, met natuurgetrouwe kleuren en zonder vervormingen.

Andere goede Canon RF-objectieven

Tags:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

      Laat een reactie achter