Search
Close this search box.

Maak kennis met de Fujifilm Instax Mini 11 instant camera

Geüpdate op 22/03/2020 door Yoreh

Je staat lekker te praten met iemand op het feestje van een vriend en opeens zie je die flits en ben je verblind. Je kent het scenario waarschijnlijk wel; iemand neemt een foto met een instant of wegwerpcamera. Lekker retro. In het geval van een instant camera heb je het geluk dat je de foto direct naar huis kan nemen en op je muur kan plakken. Maar, dan zie je dat jouw gezicht nogal overbelicht is en je amper kan zien wat er op de achtergrond gebeurd. Met de Instax Mini 11 is dit verleden tijd, omdat deze zelf het licht meet en daarop de flits en de sluitertijd aanpast. Op deze manier krijg je dus een avondfoto waarbij niet alles één grote witte vlek is met een zwarte rand er omheen!

Fujifilm Instax Mini 11 - Sky Blue-

De Fujifilm Instax Mini 11 is veel verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, de Instax mini 9. Zo heeft de camera een nieuw design, strakke kleuren en handige functies. De camera komt in 5 kleuren: sky blue, blush pink, charcoal gray, ice white en lilac purple.

Krachtige flitser

Normaliter heb je goed licht nodig om een mooie instant foto te maken, maar dankzij de krachtige flitser maar je ook op feestjes waar weinig licht is perfecte foto’s. De camera berekend de licht situatie en past de sluitertijd daar op aan. Op die manier heb je geen zwarte achtergrond meer, maar een mooi scherpte diepte effect zonder donkere achtergrond vlekken. De snelste sluitertijd is 1/250s en de langste is 0.5 seconde.

Fujifilm Instax Mini 11 - Charcoal Gray-

Selfie modus

Wanneer je de camera aanzet schuift de lens vanzelf uit en wanneer je een selfie wil nemen kan je de top van de lens uittrekken. Dit maakt het mogelijk om foto’s te maken met een scherpstelafstand van tussen de 30 en 50 centimeter. Het spiegeltje op de camera zorgt ervoor dat je weet hoe je op de foto staat. De selfie modus is ook handig als je close-up foto’s wil nemen van objecten die tussen de 30 en 50 cm van je af staan.

Fujifilm Instax Mini 11 - Ice White-

Kenmerken van de Fujifilm Instax Mini 11

 • Instant camera
 • Gebruik in combinatie met Instax Mini Instant fotopapier
 • Close-up en selfie-modus
 • Ingebouwde flitser voor heldere nachtfoto’s
 • Scherpstelafstand close-up: 30 – 50 cm
 • Afmetingen (BxHxD): 107,6 x 121,2 x 67,3 mm
 • Gewicht: 293 gram
 • Kleur: charcoal gray (grijs)

Fujifilm Instax Mini 11 - Blush Pink-

Inhoud van de verpakking

 • Fujifilm Instax Mini 11 (charcoal gray)
 • Polsbandje

Vind de beste prijs voor de Fujfilm Instax Mini 11 Sky Blue:

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter