Zoek
Sluit dit zoekvak.

Photokina 2020 uitgesteld tot mei 2022, goed voor IBC Amsterdam?

Geüpdate op 22/03/2020 door Yoreh

Omslagfoto door: Cinema5D

Grote shows als NAB en de Photography Show zijn vanwege COVID-19 al afgezegd en ook Photokina moet er aan geloven. De grote camera en technologie show in Keulen, Duitsland zou plaatsvinden in mei, maar is nu verschoven naar mei 2022. 

De beslissing komt vanuit een overleg tussen de organisatie en de gemeente van Keulen, waarbij alle evenementen tot eind juni 2020 zij afgelast. De show zou plaats vinden van 27 tot en met 30 mei 2020, maar die tickets kan je nu gebruiken van 18 tot 21 mei 2022.

Waarom niet in 2021?

De beslissing om de show niet in 2021 maar in 2022 te houden heeft met meerdere factoren te maken. De eerste factor staat los van COVID-19 en heeft te maken met de economische trend. De afgelopen jaar heeft de fotografie branch het lastig en daardoor moet een show als deze goed gecoördineerd worden om momentum op te bouwen. Wanneer de show in mei 2021 zou worden gehouden denkt de organisatie niet genoeg nieuw materiaal uit te kunnen brengen. Daarbij zijn vele al aangekondigde camera’s vertraagd en lijkt de kans klein dat 2020 nog een mooi camerajaar zal worden.

IBC Amsterdam

Een andere enorme film, fotografie en technologie show is IBC Amsterdam. Deze wordt gehouden van 11 tot 15 september 2020 en lijkt vooralsnog door te gaan. Op de website van IBC geeft de organisatie aan dat ze alle ontwikkelingen op de voet volgen en er een kans is dat ook zij hun show moeten uitstellen.

Het geluk van IBC is dat zij laat in dit jaar aan de beurt zijn en er een kans bestaat dat het virus is gaan liggen. Het zou zo maar eens kunnen zijn dat dit een van de enige grote camera show ter wereld wordt die wel doorgaan. Dat betekent dat zij wellicht een aantal primeurs hebben. Maar uiteraard is het nog veel te vroeg om daar over te praten en zullen we van week tot week zien wat er gebeurd.

IBC_Amsterdam

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden de laagste cameraprijs in Nederlandse en Belgische webshops. We vergelijken prijzen, schrijven reviews en artikelen met tips en camera informatie en geven je het laatste nieuws op cameragebied. Op die manier helpen wij bij het vinden van de beste compactcamera, systeem camera, spiegelreflexcamera, bridgecamera, videocamera, action camera, drone, vlog camera of instant camera. In ons camera overzicht vind je camera’s van bijvoorbeeld Canon, Nikon, Sony, Panasonic of Olympus. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen voor je opgesteld om je te helpen de beste camera voor jou te kiezen

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Weet je niet wat wel of niet belangrijk is bij het uitzoeken van een camera? Lees onze camera kies-tips gids en je bent helemaal bij!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland, Duitsland of Frankrijk te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over camera’s online kopen.

De beste camera’s van dit moment

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

CameraDeals.be logo

 

 

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0