Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom je camera’s goedkoper uit het buitenland bestelt

Geüpdate op 27/02/2023 door Yoreh

In 2018 spendeerden de Belgen 18% van hun budget aan aankopen via online winkels en dat getal loopt alleen maar op. Van al deze aankopen ging er 17% naar elektrische apparaten zoals camera’s, lenzen, camcorders en videocamera’s. Opvallend genoeg kiezen vooral de Vlamingen ervoor om niet in België, maar in Nederland, Duitsland of Engeland te kopen. Is dit een goed idee? Ja zeker, naar ons idee wel!

Online aankopen in buitenland goedkoper dan in België (vanwege loonverschil)

Logischerwijs ben je op zoek naar de beste fotocamera, video- of actioncamera tegen de beste prijs. Een camera kopen van €1000 terwijl het ook voor minder kon dat wil je natuurlijk niet meemaken. In België geldt een hoger uurtarief voor werknemers als ze werken na 17:00. Het loon na 17:00 ligt gemiddeld 17% hoger dan je dit vergelijkt met Nederland. Voor Belgische webshops betekent dit twee dingen: of de producten worden duurder, zodat het salaris kan worden gecompenseerd. Of de webshops sluiten na 17:00. Dit laatste is wat vaak gebeurd. Het grote verlies zit in het feit dat veel mensen pas rond 20:00 hun bestelling plaatsen. Dit kan dan niet bij Belgische shops en dus wijken ze uit naar Nederlandse webshops. Deze cijfers komen uit een e-commerce onderzoek van bpost & Ipsos uit 2018.

Daarnaast heeft Nederland goede afspraken met de leveranciers om scherpte prijzen te kunnen aanbieden. Let erop dat de prijzen over het algemeen lager zijn in het buitenland, maar dat betekent natuurlijk niet dat je de laagste prijs niet gewoon in België kan vinden. Hier op Cameradeals vergelijk je makkelijk de camera prijzen uit alle webshops

Bekijk ook: de beste compact camera van dit moment

Bekijk ook: de beste compact camera onder €500 van dit moment

Lees ook: Tips voor als een je camera kiest en prijzen vergelijkt

Gratis en snelle levering vanuit een buitenlandse webshop

Uiteraard zijn er Belgische camera webshops die gratis leveren, vaak starten de verzendkosten bij €9,- en deze kunnen oplopen tot €60,-, afhankelijk van het gewicht. Maar snel kan je de Belgische webshops niet noemen. Bij velen moet je minsten 48 uur wachten voordat je pakket aankomt.

Een groot aantal Nederlands en Duitse webshops heeft haar distributiecentra aan de grens gebouwd. Door deze strategische locatie is het voor hen mogelijk om alle order binnen een dag op de juiste locatie te krijgen.

Kopen uit webshops is veilig

Shoppen in buitenlandse webshops is nog nooit zo veilig geweest. Goede en grote webshops zullen allemaal het ‘Ecommerce Europe Trustmark Certificate’ willen. Dit certificaat garandeert dat de webwinkel voldoet aan de Europese regelgeving en dat de consument is beschermd en wordt geholpen mochten er conflicten ontstaan tussen de koper en de webwinkel. Dit geldt voor zowel binnenlandse als buitenlandse aankopen. CameraDeals selecteert alleen webshops voor jou dit dit Europese certificaat hebben.

In België herkennen we dit certificaat aan het BeCommerce logo met de duim.

Logo's veilige en vertrouwde webshops per land in Europa

Logo’s veilige en vertrouwde webshops per land in Europa

Reparatie van camera gaat via de distributeur

Webshops krijgen hun fototoestellen, camera accessoires en videocamera’s vaak direct via de distributeur toegestuurd. Zo komen camera’s van Canon binnen via de haven van Rotterdam. Mocht er iets fout zijn aan de camera, dan wordt je camera meestal weer teruggestuurd naar de distributeur, die het dan op hun beurt repareren.

Tegenwoordig wordt er vaak aangeraden om defecte camera’s of drones direct terug te sturen naar het distributiecentrum, want dat scheelt je een hoop verzendkosten. Waar je jouw camera ook vandaan haalt, het komt uiteindelijk vanuit dezelfde plek.

Buitenlandse camera winkels hebben een groter aanbod

E-commerce in België is hard aan het groeien. Belgen krijgen steeds meer vertrouwen in het kopen van producten online. Maar zeker op de markt van video en fotocamera’s loopt België nog achter. De doorsnee fotocamera vind je in de meeste webshops, maar op het moment dat je iets specifieks zoekt, dan kom je al snel uit bij een Nederlandse of Duitse leverancier. Denk hierbij aan Kamera-Express.nl of fotokonijnenberg.be, wat een Nederlands bedrijf is en vanuit Nederland verzendt.

Bekijk ook: de beste systeem camera van dit moment

Bekijk ook: de beste systeem camera onder  €500 van dit moment

Bekijk ook: de beste spiegelreflexcamera van dit moment

Grenzen tellen niet in de webshop wereld

Soms is het lastig te behappen, zeker voor een aantal binnen de generatie die niet met Internet is opgegroeid, maar aankopen doen hoeft niet meer in een fysieke winkel. Zeker niet als het elektronica als camera’s, actioncams, statieven en camcorders betreft. Door de samenwerking binnen de Europese Unie is het mogelijk geworden om tegen zeer lage kosten producten heen en weer te sturen.

Uiteraard willen de VS, China en Japan bijblijven en ook zij maken afspraken met de EU om hun producten simpel naar Europa te krijgen. Het belangrijkste voor de e-commerce is dat de klant, ongeacht waar vandaag, simpel, snel en veilig een onlineproduct kan aanschaffen.

Conclusie over winkelen in buitenlandse webshops

Mede door regel- en wetgeving binnen België, is winkelen in buitenlandse webshops goedkoper. Online winkelen is nog nooit zo veilig geweest vanwege internationale afspraken en webwinkels die over een Europees Certificaat beschikken. Ben je van plan een camera te kopen? Dan is het handig om de prijzen binnen België te vergelijken met die van andere landen.

Lees ook: Tips over het kiezen van een camera en het vergelijken van prijzen

Onze top Nederlandse camera webshops op dit moment:

 1. Kamera-Express
 2. Cameranu
 3. Cameraland
 4. Foto DeVakman
 5. Bol.com
 6. CoolBlue

Goede Belgische camera webshops

 1. Kamera-Express België
 2. Coolblue België
 3. Fnac

Wat is CameraDeals?

Wij van Camera Deals vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Bij ons kun je camera prijzen vinden en we schrijven reviews en blogs met tips en camera-informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws over camera smartphones, camera-apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen we bij het vinden en kopen van de beste camera, objectief, drone, gimbal en accessoires. Ga naar het camera-overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!Camera-Deals-Logo-2022-150px-klein

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-cameradeals.nl

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364camera-lens-fotografie-informatie-uitleg-overzichtspagina-2

Wil je een camera kopen, maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt en het is normaal als je de betekenis niet weet. In ons woordenboek leggen we de voorkomendste camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf je bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Nieuws en recente posts

Yoreh
Yoreh

Yoreh Schipper is een fotograaf, (foto) camera-expert en filmmaker die werkt in de commerciële film en ook hier en daar documentaires en maakt. Sinds 2009 werkt Yoreh in het film- en fotografie vak, waar hij bijna elk soort camera heeft gebruikt; van telefooncamera's en instant camera's, tot systeemcamera's en cinema camera's zoals ARRI's. Hij is afgestudeerd aan de Hogeschool Rotterdam in Multimedia Design met focus op film en werkt tot op heden als filmmaker en fotograaf. Sinds 2009 heeft Yoreh veel soorten projecten opgepakt, denk hierbij aan korte films, (internet) commercials, documentaires, camera voor Tv-producties, regie, geluid, licht, bruiloftfilms en reisfotografie en film. Camera Deals is in 2020 door Kamera-Express.nl opgenomen in hun Top 20 beste fotografie blogs van Nederland en de site werkt hard elke dag nog beter te worden. Lees meer over Yoreh en zijn expertise op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

   Laat een reactie achter

   Camera Deals
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0