Waarom je camera’s goedkoper uit het buitenland bestelt

Geüpdate op 11/01/2022 door Yoreh

In 2018 spendeerden de Belgen 18% van hun budget aan aankopen via online winkels en dat getal loopt alleen maar op. Van al deze aankopen ging er 17% naar elektrische apparaten zoals camera’s, lenzen, camcorders en videocamera’s. Opvallend genoeg kiezen vooral de Vlamingen ervoor om niet in België, maar in Nederland, Duitsland of Engeland te kopen. Is dit een goed idee? Ja zeker, naar ons idee wel!

Online aankopen in buitenland goedkoper dan in België (vanwege loonverschil)

Logischerwijs ben je opzoek naar de beste fotocamera, video- of action camera tegen de beste prijs. Een camera kopen van €1000 terwijl het ook voor minder kon, dat wil je natuurlijk niet meemaken. In België geldt een hoger uurtarief voor werknemers als zij werken na 17:00. Het loon na 17:00 ligt gemiddeld 17% hoger als je dit vergelijkt met Nederland. Voor Belgische webshops betekent dit twee dingen: of de producten worden duurder, zodat het salaris kan worden gecompenseerd. Of de webshops sluiten na 17:00. Dit laatste is wat vaak gebeurd. Het grote verlies zit in het feit dat veel mensen pas rond 20:00 hun bestelling plaatsen. Dit kan dan niet bij Belgische shops en dus wijken ze uit naar Nederlandse webshops. Deze cijfers komen uit een e-commerce onderzoek van bpost & Ipsos uit 2018.

Daarnaast heeft Nederland goede afspraken met de leveranciers om scherpte prijzen te kunnen aanbieden. Let erop dat de prijzen over het algemeen lager zijn in het buitenland, maar dat betekent natuurlijk niet dat je de laagste prijs niet gewoon in België kan vinden. Hier op Cameradeals vergelijk je makkelijk de camera prijzen uit alle webshops

Bekijk ook: de beste compact camera van dit moment

Bekijk ook: de beste compact camera onder €500 van dit moment

Lees ook: Tips voor als een je camera kiest en prijzen vergelijkt

Gratis en snelle levering vanuit een buitenlandse webshop

Uiteraard zijn er Belgische camera webshops die gratis leveren, vaak starten de verzendkosten bij €9,- en deze kunnen oplopen tot €60,-, afhankelijk van het gewicht. Maar snel kan je de Belgische webshops niet noemen. Bij velen moet je minsten 48 uur wachten voordat je pakket aankomt.

Een groot aantal Nederlands en Duitse webshops heeft haar distributiecentra aan de grens gebouwd. Door deze strategische locatie is het voor hen mogelijk om alle order binnen een dag op de juiste locatie te krijgen.

Kopen uit webshops is veilig

Shoppen in buitenlandse webshops is nog nooit zo veilig geweest. Goede en grote webshops zullen allemaal het ‘Ecommerce Europe Trustmark Certificate’ willen. Dit certificaat garandeert dat de webwinkel voldoet aan de Europese regelgeving en dat de consument is beschermd en wordt geholpen mochten er conflicten ontstaan tussen de koper en de webwinkel. Dit geldt voor zowel binnenlandse als buitenlandse aankopen. CameraDeals selecteert alleen webshops voor jou dit dit Europese certificaat hebben.

In België herkennen we dit certificaat aan het BeCommerce logo met de duim.

Logo's veilige en vertrouwde webshops per land in Europa

Logo’s veilige en vertrouwde webshops per land in Europa

Reparatie van camera gaat via de distributeur

Webshops krijgen hun fototoestellen, camera accessoires en videocamera’s vaak direct via de distributeur toegestuurd. Zo komen camera’s van Canon binnen via de haven van Rotterdam. Mocht er iets fout zijn aan de camera, dan wordt je camera meestal weer teruggestuurd naar de distributeur, die het dan op hun beurt repareren.

Tegenwoordig wordt er vaak aangeraden om defecte camera’s of drones direct terug te sturen naar het distributiecentrum, want dat scheelt je een hoop verzendkosten. Waar je jouw camera ook vandaan haalt, het komt uiteindelijk vanuit dezelfde plek.

Buitenlandse camera winkels hebben een groter aanbod

E-commerce in België is hard aan het groeien. Belgen krijgen steeds meer vertrouwen in het kopen van producten online. Maar zeker op de markt van video en fotocamera’s loopt België nog achter. De doorsnee fotocamera vind je in de meeste webshops, maar op het moment dat je iets specifieks zoekt, dan kom je al snel uit bij een Nederlandse of Duitse leverancier. Denk hierbij aan Kamera-Express.nl of fotokonijnenberg.be, wat een Nederlands bedrijf is en vanuit Nederland verzendt.

Bekijk ook: de beste systeem camera van dit moment

Bekijk ook: de beste systeem camera onder  €500 van dit moment

Bekijk ook: de beste spiegelreflexcamera van dit moment

Grenzen tellen niet in de webshop wereld

Soms is het lastig te behappen, zeker voor een aantal binnen de generatie die niet met Internet is opgegroeid, maar aankopen doen hoeft niet meer in een fysieke winkel. Zeker niet als het elektronica als camera’s, actioncams, statieven en camcorders betreft. Door de samenwerking binnen de Europese Unie is het mogelijk geworden om tegen zeer lage kosten producten heen en weer te sturen.

Uiteraard willen de VS, China en Japan bijblijven en ook zij maken afspraken met de EU om hun producten simpel naar Europa te krijgen. Het belangrijkste voor de e-commerce is dat de klant, ongeacht waar vandaag, simpel, snel en veilig een onlineproduct kan aanschaffen.

Conclusie over winkelen in buitenlandse webshops

Mede door regel- en wetgeving binnen België, is winkelen in buitenlandse webshops goedkoper. Online winkelen is nog nooit zo veilig geweest vanwege internationale afspraken en webwinkels die over een Europees Certificaat beschikken. Ben je van plan een camera te kopen? Dan is het handig om de prijzen binnen België te vergelijken met die van andere landen.

Lees ook: Tips over het kiezen van een camera en het vergelijken van prijzen

Onze top Nederlandse camera webshops op dit moment:

  1. Kamera-Express
  2. Cameranu
  3. Cameraland
  4. Foto DeVakman
  5. Bol.com
  6. CoolBlue

Goede Belgische camera webshops

  1. Kamera-Express België
  2. Coolblue België
  3. Fnac

Wat is CameraDeals.be?

Wij van CameraDeals.be vinden voor jou de beste video- en fotocamera, objectief en drone prijzen in Nederlandse en Belgische webshops. Onze website is 100% onafhankelijk. Wij vergelijken prijzen, schrijven reviews en blogs met tips en camera informatie. Daarbij geven we je het laatste nieuws op camera apparatuur, film en fotografie gebied. Op die manier helpen wij bij het vinden en kopen van de beste lens, camera en accessoires. Ga naar het camera overzicht om het volledige aanbod van lenzen, camera’s, drones en accessoires te vinden. Voeg ze toe aan je favorieten of vergelijk eigenschappen in de camera vergelijker.

CameraDeals bestaat dankzij jou! Wanneer je via een van onze links een product koopt, ontvangen wij een klein percentage van het aankoopbedrag. Dit heeft geen effect op de prijs van het product. Dank je wel!

CameraDeals.be logo

De beste camera’s, objectieven en drones van dit moment

Top-en-beste-lijsten-overzicht-camera-drone-lens-en-accessoires-

Bekijk onze Top- en beste lijsten en zie wat de beste camera van dit moment is.

Camera keuzehulp

We hebben een aantal handige gidsen en artikelen opgesteld om te helpen bij het kiezen van de beste camera voor jou:

Tips-voor-het-kiezen-van-een-camera-en-vergelijken-van-prijzen-364

Wil je een camera kopen maar weet je niet wat wel of niet belangrijk is? Lees onze camera kies-tips gids en je leert alles over het vergelijken van camera’s en vinden van goede online prijzen!

Camera Termen Woordenboek | CameraDeals.be

Er worden allerlei camera termen en woorden gebruikt, maar het is niet gek als je soms niet weet wat ze betekenen. In ons woordenboek leggen we de meest voorkomende camerawoorden voor je uit.

Welke-camera-past-bij-mij Camera Deals

Wil je eerst uitzoeken welk type fotograaf jij bent en welke camerasoort bij je past? Bekijk dan ons camerasoort kiezen stappenplan.

Camera online (uit het buitenland) kopen veilig?

Is het veilig om camera’s vanuit Nederland of Duitsland te kopen? Ja! Je kan daar meer over lezen in ons uitgebreide artikel over online camera’s kopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang kortingen en camera deals in je inbox!

Volg ons op facebook en mis nooit de belangrijkste berichten! 

Nieuws en recente posts

Yoreh

Yoreh

Het is 2009 wanneer ik, Yoreh, mijn bedrijf Y-Register Video & Music Productions opzet, waarmee ik vandaag de dag nog actief ben. De laatste 10 jaar ben ik bezig in de wereld van cinematografie, fotografie en muziekproductie. Tijdens deze jaren heb ik Communicatie & Multimedia Design op de Hogeschool Rotterdam en Muziek Productie op CODARTS Rotterdam gestuurderd. Door de jaren heen reis ik de wereld rond en heb ik vele, (commerciële) video's en foto's gemaakt, camera’s versleten, gehuurd, gekocht, geprobeerd en stuk gemaakt. Cameradeals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info vind je op de Over CameraDeals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart