TOUGH is terug met de TG-7 onverwoestbare en waterdichte zoom compact camera

Geüpdate op 13/09/2023 door Yoreh

De OM System Tough TG-7 camera pronkt met een indrukwekkende reeks functies die hem ongelooflijk duurzaam en veelzijdig maken. Het is de opvolger van de zeer geliefde Olympus Tough TG-6 en hoewel het bekend kan aanvoelen, brengt het verschillende opmerkelijke verbeteringen met zich mee.

Laten we ons verdiepen in zijn opvallende kenmerken. De Tough TG-7, opvolger van de Tough TG-6, is gebouwd om bijna alles te weerstaan, met waterdichte mogelijkheden tot 15 meter, vorstbestendig tot -10°C, schokbestendig tegen vallen van 2,1 meter en drukbestendig tot 100 kilo. Kortom, het is een camera waar je met vertrouwen mee naar het strand kunt gaan of die je aan je kinderen kunt toevertrouwen zonder zorgen.

Tough-tg-7-compactcamera-camera-deals

Foto: OM System

Zelfde sensor en lens, maar met macromodus

Onder de motorkap behoudt het dezelfde 12MP back-lit 1/2.3-inch sensor als zijn voorganger, gekoppeld aan het bekende 4,5-18,0 mm (25-100 mm full-frame equivalent) objectief met een diafragma van f/2.0-4.9. Dit objectief fungeert ook als een uitzonderlijke macrolens, in staat om te focussen tot op slechts 10 mm van je onderwerp met 7x vergroting.

Naast een scala aan microscoopmodi introduceert de Tough TG-7 opwindende functies zoals Pro Capture, een continu-opnamemodus die een halve seconde burst vastlegt voordat je de sluiter volledig indrukt. Het biedt ook in-camera focus stacking en een focus bracketing-optie.

Tough-tg-7-compactcamera-camera-deals

Foto: OM System

Opnemen in ruwe kwaliteit

De camera ondersteunt het vastleggen van RAW-beelden en kan video opnemen in maximaal 4K 30p en FullHD 120p. Het bevat een uitgebreid Field Sensor System dat GPS-gegevens (locatie), thermometermetingen (lucht- en watertemperatuur), manometer/barometer-gegevens (hoogte/waterdiepte) en kompasgegevens (opnamerichting) samen met je bestanden registreert.

Wat het ontwerp betreft, is de grip opnieuw ontworpen met een anti-slip patroon aan de voorkant en achterkant voor een betere grip. Het supersterke LCD-scherm biedt nu verbeterde kleurreproductie en de USB-connector is nu van het Type C.

Tough-tg-7-compactcamera-camera-deals

Foto: OM System

Nieuwe eigenschappen

Nieuwe toevoegingen aan de opnamemodi zijn timelapse-films, gemaakt van maximaal 299 beelden die zijn vastgelegd via intervalopnamen, met de optie van belichtingsegalisatie voor gebalanceerde beelden ondanks plotselinge veranderingen tussen frames. De Tough TG-7 kan nu verticale video opnemen, wat handig is voor delen op sociale media via de ingebouwde WiFi en de OM Image Share-app.

Tough-tg-7-compactcamera-camera-deals

Foto: OM System

Wat betreft de afstandsbediening is de TG-7 nu compatibel met afstandsbedieningsopties, zodat je hem kunt bedienen met de OM Image Share-app of een aparte Wireless Remote Control-accessoire. Er zijn ook verschillende accessoires beschikbaar, zoals tele- en fisheye-converters, een ringflitsdiffuser en een onderwaterbehuizing die de waterdichtheid uitbreidt tot een ongelooflijke 45 meter.

Opmerkelijk is dat de TG-7 zich richt op industriële toepassingen met de introductie van een Constructie-opnamemodus, met zeven submodi die zijn ontworpen voor gebruik op werkplekken en industriële locaties. Deze submodi omvatten onder andere:

  • Stofverwijdering bij gebruik van de flitser
  • Achtergrondbelichtingscorrectie in donkere omgevingen
  • Correctie van het dynamisch bereik voor situaties met hoog contrast
  • Langzame sluiter voor nachtopnamen, panoramamodus voor het vastleggen van details op de locatie
  • Binnenmodus voor flitsfotografie in grote ruimtes
  • Documentenmodus voor het vastleggen van heldere beelden van tekeningen en schoolborden.

Bovendien voldoet de camera aan de CALS-normen, wat betekent dat hij afbeeldingsgroottes kan produceren die voldoen aan de CALS-standaard die wordt gebruikt door het Ministerie van Land, Infrastructuur, Transport en Toerisme van Japan.

Prijs en beschikbaarheid OM System Tough TG-7

De OM System Tough TG-7 is beschikbaar als pre-order en zal binnenkort worden verzonden.

OM SYSTEM Tough TG-7 compact camera Rood
549,00
Prijs Checken
cameranu.nl cameranu.nl
OM SYSTEM Tough TG-7 compact camera Zwart
549,00
Prijs Checken
cameranu.nl cameranu.nl
OM SYSTEM Tough TG-7 Schwarz Digitalkamera,wasserdicht, stoßfest, Unterwasser- und Makro-Aufnahmemodi, 4K-Video, 4-Fach-Weitwinkelzoom...
549,00
OM SYSTEM Tough TG-7 Rot Digitalkamera,wasserdicht, stoßfest, Unterwasser- und Makro-Aufnahmemodi, 4K-Video, 4-Fach-Weitwinkelzoom...
549,00
Yoreh
Yoreh

Sinds 2009 reis ik de wereld rond als professioneel cinematograaf en fotograaf. De liefde voor camera's begon al op mijn negende en deze liefde heb ik behouden tijdens mijn studies aan CODARTS Rotterdam en Hogeschool Rotterdam (Communicatie & Multimedia Design). Van telefooncamera's tot ARRI's; door de jaren heen ik heb vele camera's geprobeerd, gebruikt, gekocht en kapot gemaakt. Camera Deals is door mij opgezet om alles omvattende camera-informatie te verschaffen. Meer info is te vinden op de over Camera Deals pagina.

Wat vind jij er van?

Laat een reactie achter

Camera Deals
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart